Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 832 people
86447 users - nu online: 832 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
New York hernoemt park naar activiste Marsha P Johnson


door Redaktie in Historie & Politiek , 14 maart 2020

This article is also available in English


Het East River State Park in Brooklyn, New York krijgt binnenkort de naam van Marsha P Johnson. Ze was ook een pionier op het gebied van transrechten en in 1970 richtte ze samen met haar vriendin Sylvia Rivera "Street Transvestite Action Revolutionaries" op, ook bekend als "STAR".

Marsha P. Johnson
Maar Johnson, is vooral bekend van haar activisme tijdens de beroemde en beruchte Stonewall rellen die het tijdperk van de holebi & transgender gelijke rechten bewegingen wereldwijd inluidde. Johnson wordt omschreven als zwarte transgender vrouw, maar eigenlijk was ze een Drag Queen zoals men in de VS travestieten noemt. Ze stond bovendien samen met Sylvia Rivera (1951 - 2002), eveneens Drag Queen, op de barricade voor de rechten van holebi's transgenders en travestieten in de jaren 60 en 70 en in het bijzonder tijdens de Stonewall rellen.

Gouverneur Cuomo zei tijdens een gala: “De staat New York is de progressieve hoofdstad van de natie, en terwijl we de juridische strijd om gerechtigheid voor de holebi en transgender+ gemeenschap winnen, verliezen we in veel opzichten de bredere oorlog voor gelijkheid. "Hij zei dat haatmisdrijven tegen zwarte mensen, Joodse mensen, moslims en de holebi en transgender+ gemeenschap in opkomst is, maar dat ze worden gedreven door" angst en intolerantie. Maar, vechten terug, en we zullen doorgaan met het boeken van vooruitgang en de rest van de natie de weg wijzen."
herinnering ter nagedachtenis aan Marsha P. Johnson tijdens de NY 2019 Pride March op 5th Av.
Na het gala voegde Cuomo op Twitter toe: "Ik ben trots om aan te kondigen dat East River State Park in Brooklyn wordt genoemd ter ere van Marsha P Johnson, een pionier van de holebi en transgender+ rechtenbewegingen. New York ondersteunt ondubbelzinnig de rechten van holebi en transgender+ New Yorkers, nu en altijd."

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

New York hernoemt park naar activiste Marsha P Johnson

Redaktie, in Historie & Politiek op 14 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media