Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 851 people
86447 users - nu online: 851 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 6 min. Printervriendelijke Pagina  
Roddel nieuws: ook leuk om te weten


door Rod del Auntie in Media & entertainment , 07 maart 2020
lengte: 6 minuten


"Ter ter lering ende vermaeck", hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel, Pan-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen om maar geen homo genoemd te worden een wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit en leest dat het altijd nog erger kan...

 kunstenaar Fabián Cháirez

'Gay'-schilderij van Mexicaanse volksheld Zapata wekt woede

In Mexico heeft een schilderij met een afbeelding van volksheld Emiliano Zapata de woede gewekt van zijn familie en bewonderaars. Ze drongen het museum binnen waar het schilderij hangt en eisten dat het museum het schilderij weghaalt.

Zapata was tijdens de Mexicaanse Revolutie (1910-1917) leider van de kleine boeren. Hij zette zich in voor de teruggave van land dat grootgrondbezitters zich hadden toegeëigend. Hij werd in 1919 vermoord en is voor veel Mexicanen nog altijd een held.

volksheld Emiliano ZapataHet Museum voor Schone Kunsten in Mexico-Stad heeft nu een expositie aan hem gewijd. Daar wordt ook het schilderij van kunstenaar Fabián Cháirez getoond. Hij koos ervoor om Zapata naakt op een wit paard zonder zadel af te beelden, getooid met een roze hoed en naaldhakken. Dat kwam hem op flinke kritiek te staan.

"Dit is geen vrijheid van meningsuiting, dit is immoreel", zei een woordvoerder van de Zapata-bewonderaars. "Zo kun je de geschiedenis niet laten zien." Zijn medestanders lieten hun protest gepaard gaan met anti-homoleuzen. Dat had tot gevolg dat tientallen mensen naar het museum kwamen om een tegengeluid te laten horen. Die tegendemonstranten werden aangevallen door de Zapata-bewonderaars. Een aantal demonstranten raakte gewond.

Het museum is niet van plan het schilderij weg te halen, ondanks het dreigement van de Zapata-bewonderaars dat ze elke dag zullen terugkomen, totdat ze hun zin krijgen.'Zac Efron liep levensbedreigende ziekte op in Papoea-Nieuw-Guinea'

Efron in de film Baywatch De Amerikaanse acteur was in Papoea-Nieuw-Guinea voor de realityserie Killing Zac Efron. Volgens de Britse krant liep hij daar een "tyfus-achtige" infectie op, waarop hij met spoed naar een ziekenhuis in de Australische stad Brisbane is gevlogen.

Efron, bekend van films als High School Musical en The Greatest Showman, zou weer in stabiele conditie verkeren. Ook zou hij inmiddels terug zijn in de Verenigde Staten.

In Killing Zac Efron wordt Efron gevolgd terwijl hij drie weken lang zonder luxe probeert te overleven in het oerwoud van Papoea-Nieuw-Guinea. "Ik gedij goed onder extreme omstandigheden en ik zoek altijd naar mogelijkheden om mezelf op ieder mogelijke manier uit te dagen", aldus Efron bij de aankondiging van het project waarvan hij ook uitvoerend producent is.

Later heeft Efron via zijn Instagram laten weten dat hij inderdaad ziek is geworden in Papoea-Nieuw-Guinea, maar dat hij inmiddels weer beter is. 'Bedankt voor alle liefde en zorgen, ik zie jullie in 2020!', schrijft hij.Acteur Taron Egerton en Elton John wonnen Golden Gobe award

Taron Egerton als Elton John
De Welshe acteur Taron Egerton en Elton John wonnen de Golden Globes voor de veelgeprezen biopic Rocketman. Egerton won de prijs voor beste acteur in een komedie of musical voor het spelen van de openlijke homo-rockster, terwijl Elton een prijs won voor het beste originele nummer voor de song: ‘I’m Gonna Love Me Again’.

Rocketman werd genomineerd voor drie prijzen tijdens de ceremonie en ging met twee naar huis. In zijn acceptatietoespraak zei Egerton dat het spelen van Elton John in de biopic "de beste ervaring" van zijn leven was. "Deze rol heeft mijn leven veranderd, 'ging hij verder. “Ik ben zo trots op de film. Iedereen die eerder opkomt voor Elton, het is gewoon zo vreugdevol en we hebben elke seconde genoten." Hij bedankte ook Elton's echtgenoot David Furnish "omdat hij me liet geloven dat ik de man was die je man speelde". Hij eindigde door Elton zelf te bedanken en te zeggen: "Bedankt voor de muziek, bedankt voor het leven van een minder gewoon leven, en bedankt dat je mijn vriend bent."

Ondertussen won Elton de prijs voor Best Original Song naast zijn oude medewerker Bernie Taupin. Hoewel het tweetal samen schreef sinds het begin van Elton's carrière, was gisteravond de eerste keer dat ze samen een prijs accepteerden. "Het is de eerste keer dat ik ooit een prijs met hem heb gewonnen," zei Elton. “We hebben nooit een Grammy gewonnen. We hebben nooit iets samen gedaan behalve dit."

Taupin noemde hun samenwerking voor het schrijven van liedjes "een 52-jarig huwelijk". Dit gaat niet alleen over een nummer dat we voor een film hebben geschreven, 'zei Taupin. "Het gaat om een lied dat we schreven voor een film die gaat over onze relatie."

De film Rocketman die het vroege leven en de carrière van Elton John volgt tijdens zijn strijd tegen verslaving werd in 2019 vrijgegeven voor kritiek. De film viel op door zijn ongegeneerde weergave van de seksualiteit van Elton, iets wat andere biopics uit de rockmuziek zoals Bohemian Rhapsody hebben vermeden. De film trok enige kritiek van holebi en trans+ activisten voor het casten van Egerton en Richard Madden, beide hetero acteurs die homoseksuele rollen vertolken. Sommigen zijn van mening dat de personages door homo acteurs hadden moeten worden gespeeld.


Ellen DeGeneres wint award

Ellen DeGeneres was dit jaar de winnaar van de Carol Burnett Award bij de Golden Globes als erkenning voor haar uitstekende bijdrage aan televisie. In haar acceptatietoespraak zei DeGeneres dat ze zich "nederig en vereerd" voelde om de prijs voor het tweede jaar op rij te mogen ontvangen.

In haar speech snelde ze vervolgens door de vroege stadia van haar leven vanaf haar geboorte tot het begin van The Ellen DeGeneres Show in 2003 en raakte kort de annulering van haar sitcom Ellen uit de jaren 1990 toen ze uit de kast kwam op Tv.

"Ik heb het gevoel dat jullie me de afgelopen 17 jaar echt hebben leren kennen. Ik ben een open boek en ik had het niet kunnen doen zonder mijn man Mark," grapte ze. “Mark, jij bent mijn rots. Bedankt voor het ondersteunen van deze gekke reis. Ik weet dat het niet gemakkelijk was voor jou of de kinderen. Rupert en Fiona, ga naar bed, ik hou van je. Dat is grappig omdat ze nu studeren. Het punt is, jullie kennen me allemaal en natuurlijk ken je me, anders zou je daar niet om gelachen hebben."

Carol Burnett
Ellen bracht vervolgens hulde aan Carol Burnett, naar wie de prijs is vernoemd, die haar "groter dan het leven" noemde. "Televisie ... Het inspireerde en beïnvloedde alles wat ik vandaag ben. Lucille Ball, Mary Tyler Moore, Marlo Thomas, Dick Van Dyke, Bob Newhart, Mannix. Er zit een beetje van allemaal in mij. Dat klinkt niet goed, maar je weet wat ik zeg. Alles wat ik ooit wilde doen was mensen zich goed laten voelen en laten lachen, en er is geen groter gevoel dan wanneer iemand me vertelt dat ik hun dag beter heb gemaakt met mijn show of dat ik hen heb geholpen door een ziekte of een harde tijd in hun leven," aldus Ellen die er nog aan toevoegde:

"Maar de echte kracht van televisie voor mij is niet dat mensen naar mijn show kijken, maar dat mensen naar mijn show kijken en dan worden ze geïnspireerd om uit te gaan en hetzelfde te doen in hun eigen leven. Ze laten mensen lachen of vriendelijk zijn of helpen iemand die minder geluk heeft dan zijzelf. Dat is de kracht van televisie en ik ben zo, zo dankbaar om er deel van uit te maken."

En dan was er nog de speech van actrice Kate McKinnon aan het adres van Ellen DeGeneres. McKinnon begon met te zeggen dat Ellen het op televisie in de jaren negentig minder eng maakte om openlijk holebi te zijn. Ze maakte haar opmerking bij het presenteren en aanreiken van de Carol Burnett Award aan Ellen.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ROD DEL AUNTIEMEEST GELEZEN VAN ROD DEL AUNTIEjul 2016        lengte: 5 min.


feb 2016       
Roddel nieuws: ook leuk om te weten

Rod del Auntie, in Media & entertainment op 07 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media