Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 867 people
86447 users - nu online: 867 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amerikaanse voorverkiezingen: wie neemt het straks op tegen Trump?


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 01 maart 2020


De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 worden de 59e presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten en staan gepland voor dinsdag 3 november 2020. Zittend president Donald Trump heeft zich verkiesbaar gesteld voor een tweede termijn.

Pete Buttigieg (photo Gage Skidmore)
De inauguratie van de president is voorzien op 20 januari 2021. In het tweeëntwintigste amendement op de Grondwet van de Verenigde Staten staat dat een persoon niet meer dan tweemaal tot president kan worden gekozen.

Dit verbiedt de voormalige presidenten Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama om opnieuw tot president te worden gekozen. De voormalige president Jimmy Carter, die een enkele termijn als president heeft gediend, is het constitutioneel niet verboden om bij de verkiezingen in 2020 te kandideren.

De samenstelling van het Kiescollege is niet gewijzigd na de presidentsverkiezingen van 2016, namelijk nog gebaseerd op de bevolkingsaantallen van de volkstelling van 2010. Tegelijk met de presidentsverkiezing wordt het gehele Huis van Afgevaardigden en een derde van de Senaat herkozen, alsook die van de meeste deelstaten.

Een aantal droge regels maar niet onbelangrijk. Hoe het allemaal precies werkt zult U de komende maanden uit en te na te horen krijgen en ga ik hier niet uitleggen. Wat wel belangrijk is, dat is natuurlijk de uitslag van deze verkiezingen.

Na vier jaar Trump zijn de rechten van homo's Bi's trans enz. er nu niet bepaald op vooruit gegaan.

Erger nog, Trump had zich ten doel gesteld zoveel mogelijk rechten die President Obama had ingesteld terug te draaien en dat alleen om zijn zeer conservatieve christelijke achterban tevreden te stellen. En dat is hem in heel veel gevallen tamelijk gemakkelijk gelukt ook. Het begon meteen al in 2016 toen Trumps running mate Mike Pence verklaarde: ‘Trump zal LHBT-rechten terugdraaien’. 

President Obama tekende een verordening die het lokale overheden onmogelijk maakt te discrimineren op basis van seksuele oriëntatie en gender identiteit., Pence zei dat de Republikeinen de verordeningen van Obama zouden terugdraaien: Trump en Pence denken dat het probleem met transgenders op de wc ‘met gezond verstand op lokaal niveau kan worden opgelost’, aldus Pence. ‘Washington heeft niets te maken met lokale zaken. Het is een voorbeeld van druk van bovenaf.'

Verder zei Pence dat ‘niemand bang moet zijn te worden veroordeeld vanwege hun diep-religieuze gevoelens.’

En inderdaad, nauwelijks president en hij zet per decreet een streep door het transgenderbeleid van zijn voorganger Obama. Op openbare scholen moeten transgenders weer naar de wc die overeen komt met hun daadwerkelijke geslacht. Daarnaast worden ook regels ingetrokken over de manier waarop scholen namen en geslacht van transgenders moesten gebruiken.

Conservatieven zijn er blij mee: zij vinden het een zaak voor staten en scholen en niet voor de federale overheid. Scholen die zich onder Obama niet aan de regels hielden, konden gekort worden in hun subsidie. Daarop stapten een aantal staten naar de rechter, die toen lokaal al een streep door de toilet-regels zette. Eerder werd al bekend dat transgenders op de valreep massaal hun ID laten veranderen.

Als U dit leest zijn de eerste voorverkiezingen van de democraten geweest en, laten we eerlijk zijn, wie zit er nu te wachten op een rij bejaarden (allen rond of boven de 75 jaar)  die de democraten als kandidaten voorstellen.

Oke, er is een jongere en nog homo ook,  namelijk Pete Buttigieg, en hij heeft in korte tijd veel aandacht getrokken. Nadat hij als homo uit de kast was gekomen, werd hij makkelijk herkozen tot burgemeester van de middelgrote stad South Bend, Indiana. Hij spreekt in meer of mindere mate zeven talen, onder meer Noors en de Perzische taal Dari. Met zijn 38 jaar zit hij nog maar drie jaar boven de minimumleeftijd om president te mogen worden.

Daarnaast is hij de voormalige burgemeester van South Bend, Indiana. In 2018 trouwde hij met zijn vriend Chasten Glezman.

Verder is hij meertalig en kan zich dus verstaanbaar maken in het Engels, Noors, Spaans, Arabisch, Italiaans, Maltees, Dari en Frans. Hij is niet de eerste homoseksuele politicus ooit die zich kandidaat stelt, maar hij is wel de eerste die zoveel volgelingen achter zich kon krijgen.

Maar voldoende is dit bij lange na niet, en hij zal dan ook geen enkele kans maken.

Voor de democraten begonnen de voorverkiezingen met een drama. Een totale ineenstorting van het verkiezingsproces. Zo wordt teruggekeken op de Democratische voorverkiezing in Iowa. De staat kiest al sinds 1972 als eerste tijdens de lange reeks voorverkiezingen, maar blunderde dit keer op een ongelooflijke manier.

Niettemin, Pete Buttigieg won na de chaotische Democratische voorverkiezingen in Iowa, al zal hij er weinig aan hebben. Het geblunder van de Democraten kreeg meer aandacht dan de overwinning van Pete Buttigieg, helaas een heel slechte start.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Amerikaanse voorverkiezingen: wie neemt het straks op tegen Trump?-


Reactie van Ferrel dd. 02 maart 2020
I support Trump only! #Trump2020 I don't think anyone can beat Trump. The democracts are evil people.


GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Amerikaanse voorverkiezingen: wie neemt het straks op tegen Trump?

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 01 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media