Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 852 people
86447 users - nu online: 852 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amsterdam Bear weekend: van sauna en bear cave tot knuffel van het jaar


door Norbert Splint in Evenementen & Agenda , 27 februari 2020

This article is also available in English


Het Amsterdam Bearweekend (ABW), inmiddels traditioneel gehouden tijdens het derde weekend van maart, laat zien dat samenwerking tussen drie partijen in de Amsterdamse gay community succesvol kan zijn.


De mannen achter Club Church, Bear Necessity en Furball slaan alweer voor de vierde keer de behaarde handen ineen om een gezellig festival te organiseren voor de bear scene en iedereen die daar een kijkje wil nemen. Waar het in Amsterdam de gewoonste zaak van de wereld is om krachten te bundelen en succes met elkaar te delen, is dat niet overal het geval. In Keulen, nog geen twee uur rijden van de hoofdstad, vechten de Cologne Bears en de Bartmänner Köln elkaar bijna letterlijk de stad uit.

Het omgekeerde gebeurt dus tijdens het veelbesproken en drukbezochte ABW. Cafés, kroegen, clubs, winkels en de sauna: bijna elke trefpunt met affiniteit met de bear community doet dit jaar mee. Zo ben je welkom in The Eagle in de Warmoesstraat, gewoon om te socializen, er is een speciale “bear sale” in Black Body in de Kerstraat en The Web (St. Jacobsstraat, bij de Nieuwezijdskolk) is weer het officiële “honk” met hun gezellige Bear Cave.

Speciale aandacht verdient dit jaar de Spijkerbar die met een compleet berenprogramma komt, met onder andere op vrijdag de Bear Dance Night.

Eén van de hoogtepunten is natuurlijk het Bear Ball op de zaterdag. Dan wordt de nieuwe Mister Bear 2020 gekozen, maar er is ook ruimte voor iets anders. En wel de Knuffel van het Jaar. Dat wordt een jaarlijkse blijk van waardering, door het ABW in het leven geroepen, die de organisatoren op de avond zelf aan iets of iemand (persoon, organisatie, initiatief, enzovoorts) gaan uitreiken.

Er wordt gedacht aan mensen die als stille kracht de community voortstuwen, of door hun bijdrage een rolmodel zijn, of gewoon door te zijn wie ze zijn een positief effect hebben op de beren-community en ver daarbuiten. Wie geknuffeld wordt ontvangt geen vette cheque of eeuwige roem, maar gewoon een knuffel en een moment in de schijnwerpers. En wie wil dat nou niet!


Amsterdam Bear Weekend: 19- 22 maart 2020, zie ook www.amsterdambearweekend.nl

 

UPDATE: Vanwege corona maatregelen is komende Amsterdam Bear Weekend uitgesteld tot een latere datum dit jaar.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN NORBERT SPLINTMEEST GELEZEN VAN NORBERT SPLINT

Amsterdam Bear weekend: van sauna en bear cave tot knuffel van het jaar

Norbert Splint, in Evenementen & Agenda op 27 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media