Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1035 people
86447 users - nu online: 1035 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studentenleven: Het tienjarig bestaan komt naderbij...


door ASV Gay in Columns & Opinie , 06 februari 2020

This article is also available in English


Afgelopen maanden hebben we met A.S.V.Gay tal van momenten gehad om te vieren. Kerstfeestjes, diners, borrels, van alles zat erbij. Inmiddels zijn we weer druk bezig met de voorbereidingen voor ons lustrum, dat langzaam nadert...

Julia, Floris en Matthias
Januari is voorbijgevlogen en we zitten alweer meer dan een maand in 2020. Ongelooflijk hoe snel dat gaat. We zijn het jaar begonnen met een van de leukste activiteiten, namelijk: het eerste reisje van het jaar! Met zo’n veertig man zijn we de straten van Brussel opgegaan, om daar op zoek te gaan naar Belgisch speciaalbier en de leukste gay bars.
 
Het was ook niet zomaar een reisje, nee, het thema dit keer was Studio 100. In alle kleuren van de regenboog verkenden we dan ook de straten, op zoek naar Samson en Gert. De zoektochten gingen door tot diep in de nacht en eindigden in de leukste bars. Lang kunnen we niet bijkomen van dit reisje, want er staat weer genoeg op de planning.
 
Zo hadden we afgelopen maand activiteiten voor allerlei soorten leden. We begonnen de maand met een reünistenborrel, waar oud-leden elkaar na lange tijd weer zagen. Later in de maand hadden we een eerste activiteit georganiseerd door de eerstejaarscommissie, waar juist de nieuwe leden elkaar beter hebben leren kennen.
 
Waar we deze maand nog meer aan hebben gewerkt, is iets wat elk lid van A.S.V.Gay wel kent: ons verenigingslied. Ons lied is een eigen tekst gezongen op “Y.M.C.A.” van The Village People. Zes jaar geleden is dit lied in het leven geroepen, en wij zingen het nog steeds uit volle borst op elke borrel. Nu zijn er op een gegeven moment toch wat termen uit dit lied verouderd geraakt. Wij hebben twee maanden geleden met ons bestuur dan ook enkele kleine wijzigingen in het lied gemaakt om het wat moderner te maken.

Zo zingen we bijvoorbeeld niet meer over hockey maar over de kweekweek (onze introductieperiode), en niet meer over Brenda maar over Janey (een feest gericht op vrouwen). Na het lied iets veranderd te hebben, vonden we dat het ook tijd werd om dit opnieuw op te nemen. Zo hebben we dus onze meest muzikale leden bij elkaar getrommeld, om te proberen dit keer het lied helemáál zelf op te nemen. Basgitaar, hoorns, piano, van alles hebben we bij elkaar kunnen sprokkelen. We moeten nog even wachten op het resultaat, maar het was in ieder geval een megaleuke ervaring om met elkaar zo het lied te kunnen maken!
 
Er gebeurt begin dit jaar dus weer genoeg voor de leden, maar ook met het bestuur en de commissies hebben we zeker niet stil gezeten. Het lustrum komt in rap tempo dichterbij, en op 12 februari zullen we de tiendaagse gaan aftrappen met een borrel. Om 00.00 uur is het dan namelijk nog precies tien dagen voordat we tien jaar worden.

In die tijd daartussen hebben we dan tien dagen lang activiteiten gepland om het bestaan van A.S.V.Gay te vieren. Voor iedereen zal er wel wat bij zitten: zo gaan we naar plastic vissen met Plastic Whale, honderd slokjes bier drinken in honderd minuten op een Centurion, zullen we same-sex dansles krijgen en gaan we deze feestelijke periode afsluiten met een spetterend Gala. De borrel waarmee we dit feest aftrappen is een open activiteit, dus kom vooral een kijkje nemen in de Amstel 54!

Wij hebben er ongelooflijk veel zin in! Ook onze inschrijvingen zijn weer geopend. Dus wil jij ons tienjarig bestaan samen met ons vieren? Kom dan vooral langs, en word lid! Tien jaar A.S.V.Gay, tien dagen feest.

Tot dan, vanaf 12 februari @ Amstel 54, Amsterdam!
Veel liefs!

Julia
Julia Zegeling is penningmeester in het tiende bestuur van studentenvereniging A.S.V.Gay. Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het studentenleven: Het tienjarig bestaan komt naderbij...

ASV Gay, in Columns & Opinie op 06 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media