Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 862 people
86447 users - nu online: 862 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Commentaar: Bizar nieuw meldpunt en twee nieuwe vrienden in de VS


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 01 januari 2020


Zo dat zit er weer op... 2019 bedoel ik. Met gelach, veel klapzoenen of een kort prettig nieuwjaar hebben we afscheid genomen van 2019.


De laatste twee maanden werden we overspoeld met  berichten dat ons nog heel wat ellende te wachten staat het komende jaar, wat dus boven op komt op wat we dit jaar al voor de kiezen hebben gekregen, zoals stakingen in ziekenhuizen en staking en demo van boeren. En dat allemaal tegen dit rechtse faal-kabinet Rutte III dat we na een ellenlange formatie door de strot geduwd hebben gekregen. Ja, we zouden er allemaal weer goed op vooruit gaan in deze economische hoogtij dagen, nou het enige dat enorm gestegen is is het aantal miljonairs dit jaar.

Het aantal daklozen is nog nooit zo hoog geweest en de wachttijden voor verpleegtehuizen zijn enorm, want ze zijn allemaal opgedoekt onder het motto “zorg zelf maar voor je moeder of vader”.

Dan werden we deze maand opgezadeld met een verbod op zwarte Piet, iets wat me ook danig de strot uit begint te komen. Lafbekken hebben nu verzonnen dat zwarte Piet een roetveeg Piet moet heten, het is niet te geloven, geen hond die nog een schoorsteen met roet heeft, maar wat is een naam... nou gewoon zwarte Piet. Zelfs de Sinterklaasliedjes moeten er aan geloven en worden allemaal politiek correct herschreven, zodat je er geen een meer mee kunt zingen.

En tijdens het schrijven van dit stukje rolt het bericht binnen dat in Amsterdam het aidsbeeld van een huilende vrouw na vier dagen al is vernield. Het Aidsfonds zegt in een bericht  “Dit past niet in een stad als Amsterdam” Ik zeg...dit past precies in het beeld van Amsterdam anno 2019...Amsterdam de stad waar taxichauffeurs homo's weigeren te vervoeren of  bespugen en uitschelden...Je zou bijna zeggen ‘Dat kan alleen in Amsterdam’. U ziet, erg vrolijk worden we er niet van maar dat zijn nu eenmaal de feiten.

Maar gelukkig reikt het Amsterdamse gemeentebestuur onmiddellijk een oplossing aan! We krijgen binnen kort een meldpunt voor, ja ja, hou U vast, een meldpunt voor “onbegrepen gedrag”...

U begrijpt, daar is over nagedacht, niet diep maar toch...

Stel U wordt op een kwaaie dag beroofd  en U begrijpt het niet.... nou dan niet de politie bellen (die komen toch niet)... maar U kunt nu Uw hart uitstorten bij het Meldpunt Onbegrepen Gedrag. Niet dat daarmee Uw mobiel of geld terug komt maar U heeft na afloop misschien wel begrip, en de politie een hoop gezeur minder... eigenlijk is het geniaal, uitgescholden voor vieze poot of anderszins? Bel de onbegrepengedragslijn en een speciaal daar voor opgeleide softie gaat U uitleggen dat die jongens of meiden het ook niet makkelijk hebben en vraagt Uw begrip daarvoor.

Maar kom op, het is niet allemaal ellende, de meesten van ons weten zich behoorlijk staande te houden in een wereld die de hele dag aan ons trekt en aandacht vraagt. Hoewel de overheid het kennelijk moet hebben van roddel en achterklap, het ene na het andere meldpunt verschijnt en dat verklikt zo heerlijk, weten inmiddels Google en Facebook beter wat U het afgelopen jaar gedaan heeft dan Uw agenda en houden U van minuut tot minuut in de gaten, maar ja, we laten het zelf allemaal gebeuren.

Je kunt ook even uit het raam kijken om te zien wat voor weer het is in plaats het aan die domme Alexa te vragen die meteen registreert dat U wakker bent en vast wat reclame pop-ups klaarzet voor wanneer U internet op gaat. Maar wat Alexa niet weet en gelukkig niemand, wat gaat 2020 ons brengen. Het grootste spektakel gaat natuurlijk de presidentsverkiezingen in de USA worden.

Een handvol bejaarden meent dat als je heel veel geld hebt je ook nog best president van de USA kan worden. Ik verheug me nu al op de smerige campagnes die deze bejaarden tevoorschijn toveren. Alle kandidaten hebben al twee vrienden op de linker en rechter schouders zitten: Mr Alzheimer en Mr Korzakov. Toch nog een vrolijk vooruitzicht voor 2020... Ik wens U het allerbeste.


PS. Het aidsfonds beeld van huilende vrouw blijkt niet vernield maar is omgewaaid, aldus de politie na het bekijken van camera beelden.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Commentaar: Bizar nieuw meldpunt en twee nieuwe vrienden in de VS

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 01 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media