Back to Top
Maandag 20 Jan
86405 users - nu online: 1469 people
86405 users - nu online: 1469 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Vergunning Pride Amsterdam van vorig jaar terecht verleend


door Redaktie in Historie & Politiek , 14 december 2019


De vergunning voor de Pride vorig jaar was op geoorloofde wijze door de gemeente verleend. Dat oordeelt de Raad van State.

Wijkcentrum D’Oude Stad, dat opkomt voor de belangen van bewoners van de binnenstad, ging tegen het evenement in beroep omdat het onaanvaardbare geluidsoverlast zou veroorzaken.

Stichting Amsterdam Gay Pride moest van de gemeente aan een aantal voorschriften voldoen om hinder tijdens de Pride zoveel mogelijk te beperken. Zo mocht niet boven bepaalde geluidsnormen worden uitgekomen.

D’Oude Stadt was het niet eens met die toegestane niveaus. Het wijkcentrum vond dat ze niet zorgvuldig tot stand waren gekomen. Ook stelden de omwonenden dat er jaarlijks te weinig maatregelen worden getroffen.Maar daar is volgens de hoogste bestuursrechter niets van gebleken. “Overigens heeft de burgemeester ter zitting verklaard dat de handhaving van geluidsvoorschriften wordt geëvalueerd en dat in de toekomst zo nodig extra maatregelen worden genomen.”
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEjul 2019       


jul 2018       


jul 2017       
Vergunning Pride Amsterdam van vorig jaar terecht verleend

Redaktie, in Historie & Politiek op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media