Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 920 people
86447 users - nu online: 920 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Uitgaan & Reports

Van een wederzijdse vriend krijg ik een bericht dat het “Streetheart Festival"bij Club Church in de Kerkstraat plaatsvindt. Ik kende het al van de voorgaande jaren en weet mij van afgelopen jaar nog te herinneren dat ik mij daar toen kostelijk heb vermaakt.

door Wil Groot - 22 november 2019

lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
In gesprek met Richard Keldoulis alias Jennifer Hopelezz


This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Jennifer Hopelezz (l)
Daar aangekomen ontwaar ik meteen Jennifer tussen meerdere straathartjes. We spreken af om na het feest aan tafel te gaan zitten. Ik meng mij in het straatfeest. Een week later zitten we op een regenachtige namiddag in Club Church aan de bar.

Je bent lekker bezig de laatste tijd, vertel...
“Ja, ik ben nogal druk de laatste tijd. Ik dacht dat het na de Pride wel wat rustiger wordt, maar eerlijk gezegd moet dat nog komen. We hadden optredens in Carré, waar we waren uitgenodigd op ‘Wende’s Kaleidoscoop Festival’ door Wende Snijders. Het is een soort van variëté-show. Daarna het Streetheart Festival en vervolgens de presentatie van het boek Julian geschreven door Fleur Pierets, dat uitkwam en werd gepresenteerd door Arie Boomsma in de Church. Dit alles was heel leuk om te doen. Toch ligt mijn hart meer bij activisme.”
 
Dus je volgt je hart?
“Ik ben van mijzelf meer activistisch en vind het fijn dat te combineren met drag. Ik doe dat sinds tien jaar en heb beide gecombineerd sinds ik kandidaat was voor nachtburgemeester. Toen merkte ik dat activisme in combinatie met drag zeer sterk is. Je krijgt meer aandacht en het is persvriendelijk. Ik ben heel slecht in playbacken en optredens en heb daardoor dit gevonden, dat bij mij past. "

‘Ik ben Drag.’
"Dit heeft natuurlijk zijn gevolgen, want vooral ’s nachts wordt ik vaak door groepen mannen gediscrimineerd. We treden ook al jaren op bij ‘LoveDance’ in Paradiso op Wereld Aids Dag. We gaan dan ook echt niet alleen over straat, maar met de hele groep, want dan zijn wij veilig. En dan het hele taxidrama met Uber. Dat komt omdat ik drag ben.”
 
“Daarvoor heb ik Jennifer gebruikt als PrEP-activist en tegen het hiv-stigma. Vooral voor jongeren is het zo belangrijk. Velen zeggen zelf dat wanneer ze wat teveel gedronken hebben ze veilig vrijen niet meer zo goed onder controle hebben. Ik zie dat om mij heen gebeuren, want ik ben eigenaar van een nachtclub en een homosauna, waar veel jongeren komen. Activisme en discriminatie zijn samen heel breed. Daarmee richt ik mij op de gehele HLGTBI+, waarbij ik mij vooral richt op gender.

Gender?                                                         
“Gender is heel breed. Veel jongeren voelen zich tegenwoordig dan man en dan vrouw, of er tussenin. Er zijn meer en meer mensen die zich genderfluïde noemen.”

Wat is dat?
“Dat zijn mensen die niet in de binaire hokjes man/ vrouw willen of kunnen passen. Er zijn veel woorden hiervoor tegenwoordig - genderfluïde, gender free, gender queer, non-binary, enzovoort. Het zijn mensen die los willen zijn van gender-hokjes en stereotypes.”

House of Hopelezz en House of Lost Bois
The House of Hopelezz is mij bekend. The House of Løst Bois – The Drag Kings House, ontwaarde ik ook actief op het Streetheart festival. Wie zijn zij?
“Dit is een nieuwe groep jongeren die sinds een half jaar actief is. Zij treden op als groep en waren ook in Carré. Drag Kings doet ook Boylesque. Zij geven de workshop ‘How To Drag My King’ bij ons in de Church. Het feest ‘Sexymess ADE’ in Sexyland in NDSM doen wij ook samen met de Kings. Ze worden uitgenodigd op feesten, doen shows en gaan ook meedoen aan Superball volgend jaar. Het is een groep die gender-vrij en androgeen zijn. Wederom zijn ook zij fluïde.”
 
Dus als ik het goed begrijp mengen verschillende groepen zich?
“Ja, het is een combinatie van iedereen bij elkaar. Een ieder kan zijn wie hij of zij wil zijn. Ze voelen zich man noch vrouw, doch accepteren beiden en zijn vooral WIJ. Hokjes verzamelen zich. Zij komen samen. Ook in drag zijn er veranderingen. De nieuwe generatie heeft zijn eigen ontwikkeling. Al deze stromen komen samen in de Church en op feesten.”
 

Hoe zie je de toekomst?
“Als persoon kan je invloed hebben. De toekomst is aan ons als wij die willen veranderen. Wij moeten dát doen, wij moeten dát doen. Als wij een stad willen met vrijheid en geen discriminatie, met seksuele vrijheid, dan moeten wij daarvoor vechten. Ik denk dat wij continu moeten vechten om wat wij willen.”
 
“Ik hoop mensen te inspireren om dingen te doen en wil daarbij zelf ook doorgaan met dingen doen. Wij kunnen een verschil maken. Als je iets doet, dan volgen mensen je vaak. Ik ben sowieso een doener, dus daarom wil ik graag wat doen.”
 
Bij deze herken ik mijzelf en besef dat wij beiden op onze eigen manier activisten zijn. Beiden Willen & Doen.

Heb je nog agendapunten dit jaar?
“Ik ben uitgenodigd op de Uber-conferentie in Londen vanwege de discriminatie in de taxi’s. Misschien zou het goed zijn om als Jennifer te gaan. En dan is er de tentoonstelling ‘Drag Power – Gender, Pride en Glamour’ in het CODA Museum in Apeldoorn. Dit is samen met Lady Galore. De expositie duurt van 3 november tot 1 maart 2020.”

Wanneer ik thuiskom google ik Gender. Ik stuit op Lisa Peters die een onderzoek heeft gedaan betreffende Gender. Een vraag boeide mij: “Wat is het verschil tussen Sekse en Gender?” Het antwoord: “Sekse zit tussen je benen en gender tussen je oren.”foto’s © Jon Haywood
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN WIL GROOTMEEST GELEZEN VAN WIL GROOT

In gesprek met Richard Keldoulis alias Jennifer Hopelezz

Wil Groot, in Uitgaan & Reports op 27 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media