Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 973 people
86447 users - nu online: 973 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
TV Tip: Jonge, zwarte homo’s geportretteerd in ‘Father Figure’


door Redaktie in Films & boeken , 19 september 2019

This article is also available in English


Voor jonge, zwarte, homoseksuele mannen kan het moeilijk zijn een weg te vinden in deze wereld. Wat betekent het om jong, zwart en homo te zijn? Guilliano (26) is de oprichter van The Kiki House of Angels, een Vogue-dansgemeenschap in Rotterdam. De meeste leden zijn jonge, zwarte, homoseksuele mannen die in het dagelijks leven te maken hebben met racisme en uitsluiting.


Zoals Guilliano uitlegt: “Als je zwart en gay bent, sta je altijd twee-nul achter.” In de film Father Figure delen Guilliano en zijn vrienden op een persoonlijke manier hun ervaringen met homofobie, racisme en uitsluiting in het dagelijks leven.

Voguing is voor hen niet alleen een tijdelijke ontsnapping uit de buitenwereld, maar ook een familie waarin zij zich thuisvoelen. Deze poëtische collagefilm vertelt hun verhalen door het combineren van observerende scènes met Vogue-danssequenties, grafische intermezzo’s en intieme interviews.

Guilliano worstelt met de harde realiteit van het leven buiten zijn gemeenschap. Om te overleven in de buitenwereld moet hij bepaalde delen van zijn persoonlijkheid verbergen. Voguing biedt een tijdelijke ontsnapping, maar voor hoe lang?Father Figure is geregisserd door Bibi Fadlalla, die studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en The New School in New York.

Ze debuteerde met de documentaire Zwarte Piet en Ik (2012). Haar pitch voor de documentaire Dat Haar! (2016) won tijdens Innoversity Parade, werd uitgezonden op nationale televisie en geselecteerd voor het Nederlands Film Festival in 2017.

Haar muzikale documentaire Kendis (2017) ging in première op Cinekid 2017, werd geselecteerd voor IDFA’s Kids & Docs competition en voor (kinder)filmfestivals in onder andere Toronto, Chicago, Tbilisi, Thessaloniki en Tel Aviv.
Father Figure (2019, 25 minuten, Nederlands gesproken) is een coproductie van Hazazah Pictures met NTR (productie Maarten Kuit en Sam Godfried). De film is op zondag 22 september 2019 te zien op NPO 3 om 23:25u en tevens te bekijken op NPO Start.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

TV Tip: Jonge, zwarte homo’s geportretteerd in ‘Father Figure’

Redaktie, in Films & boeken op 24 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media