Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1025 people
86447 users - nu online: 1025 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Pride Concert op de Nieuwmarkt


door Oebele Kooistra in Evenementen & Agenda , 29 juli 2019

This article is also available in English


Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen. SeniorPride presenteert Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen, een concert waar troubadours zullen optreden met Nederlandstalige liedjes. Omdat elke generatie zoekt naar vriendschap, liefde, intimiteit, genegenheid en een gemeenschap wil het SeniorPride Concert 2019 deze gemeenschap zijn waar vriendschap wordt beleefd en gevierd.


Op donderdag 1 augustus vindt op één van de meest betoverende pleinen van Amsterdam, de Nieuwmarkt, een speciaal concert plaats voor roze senioren, buurtbewoners en een ieder die naar vriendschap verlangt. Een concert waar verschillende generaties elkaar ontmoeten in de liederen die worden vertolkt door Nederlandse artiesten en waar feest wordt gevierd. Het geheel wordt verbonden door choreografieën van Raoulala en de Dumas Dancers en Mario Magic die het concert presenteert.

Ons land kent een rijke geschiedenis aan Nederlandstalige liedjes in vele genres. Liedjes die vele generaties hebben geboeid en ons met elkaar verbinden. Nostalgie en toekomst komen op deze avond bijeen en samen zingen versterkt de banden waar we als roze gemeenschap zo naar op zoek zijn en naar verlangen. SeniorPride is inmiddels de grootste reünie van Pride Amsterdam.

De internationaal spelende DJ Bo Monde, die in 2017 werd gekozen tot Miss Gay Holland, ontvangt het publiek tijdens het Bienvenue Festival. Merel Moistra brengt het openingslied. Merel Moistra is een komisch kunstenaar en eclectisch entertainer en gaat meteen voor de hoofdprijs. Mieke Stemerdink, de voormalige frontvrouw van de in de jaren tachtig en negentig zeer succesvolle rock-’n-rollband De Gigantjes, zal liedjes zingen van haar nieuwe cd. Zij zal op verzoek van de organisatie, die altijd op zoek is naar een lach en een traan, een speciaal gekozen lied brengen.
Jan Rot
Met zijn nieuwe theaterprogramma O ja! gaat Jan Rot terug naar de jaren negentig en zal het publiek daarvan, naast zijn al bekende nummers, een inkijkje geven. Mariska van Kolck en Jordy van Loon brengen een voorproefje van de musical Haal het doek maar op, van Appelscha tot Zierikzee, die vanaf januari de theaters in gaat.

Een musical over artiesten op schnabbeltoer vol met Nederlandse klassieke hits. Het duo De Poppers houdt van vrolijkheid. Hairy en Barey Popper zullen het eerste deel van het programma afsluiten.

Lenny Kuhr, foto Eddie MolNa de pauze treedt Lenny Kuhr op met haar muzikanten. Lenny Kuhr is al vijftig jaar troubadour, zij won in 1969 het Eurovisie Songfestival. In dat jaar vonden ook de Stonewall-rellen plaats in New York. Wereldwijd zijn deze rellen een voorbeeld geworden voor de strijd voor gelijke rechten.

Beat-dichter Allen Ginsberg die in Greenwich Village woonde, zei nadat hij de relschoppers had gezien: “The guys have lost that wounded look that fags had ten years ago.”

Een jaar daarna werd ter herdenking van deze rellen de eerste Pride Parade ter wereld gehouden. SeniorPride herdenkt met Lenny Kuhr, wier hele leven in het teken staat van het lied, dat lijden over kan gaan in strijd. Haar optredens zijn intiem met diep doorvoelde chansons.

Zij zal tijdens het SeniorPride Concert 2019 onder andere nummers brengen van haar nieuwe cd Het lied gaat door.

Ria ValkAl weer meer dan zestig jaar geleden begon Ria Valk haar carrière in Amsterdam. Deze Nederlandse zangeres, voormalig televisiepresentatrice en actrice heeft ongelofelijk veel hits op haar naam staan. In 2018 was Ria Valk gastartiest tijdens de concerten van De Toppers en op donderdag 1 augustus staat zij op het podium van SeniorPride.

Meidengroep BB Bootleg is intussen de vaste, sprankelende en swingende afsluiter van het SeniorPride programma. Deze Andrew Sisters met ballen steken oude liedjes van de jaren veertig tot en met de jaren tachtig in een nieuw jasje. DJ Ronnie Retro is vanaf het begin van SeniorPride de huis-dj en zal het laatste uur dansnummers draaien. Mis dus niet de kans om met de voetjes van de vloer te gaan.

Amy HuiswijnCafé The Queen’s Head op de Zeedijk verzorgt ook dit jaar weer de bars en de opbrengst gaat naar Stichting Grey Pride. Dit fonds financiert evenementen voor roze senioren.

Het concert is gratis toegankelijk en wordt gesponsord door een groot aantal bedrijven.

De inloop met het Bienvenue Festival is vanaf 18.00 uur en het programma is van 19.00 tot 23.00 uur. De voorste rijen stoelen worden gereserveerd voor mensen die moeilijk ter been zijn, maar het is aan te bevelen bijtijds aanwezig te zijn.

Drag Queen Amy Huiswijn zal met haar vrijwilligers de bewoners van zorgcentrum De Flesseman uitnodigen en begeleiden om bij het concert aanwezig te kunnen zijn.

SeniorPride Concert, donderdag 1 augustus 2019, 19-23u, op de Nieuwmarkt, Amsterdam, seniorpride.amsterdam

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN OEBELE KOOISTRAMEEST GELEZEN VAN OEBELE KOOISTRA

Pride Concert op de Nieuwmarkt

Oebele Kooistra, in Evenementen & Agenda op 03 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media