Back to Top
Dinsdag 07 Apr
86426 users - nu online: 950 people
86426 users - nu online: 950 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Zogezegd


door De Ket in Columns & Opinie , 24 juli 2019

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, de eerste zes maanden van 2019 zitten erop en naar goede gewoonte verschenen in die periode in de Vlaamse media spraakmakende, degoutante en abjecte citaten over onze homoseksuele medemensen, in alle HLBTQI-gedaantes. Of hoe bekende en minder bekende Vlaamse mensen hun meningen over homo’s ventileren, (te) vaak ongezouten, als je het mij vraagt.

'Jager' Brandel
“De voetbalbond veroordeelt alle vormen van homofoob bedrag. De uitspraken van Leandro Trossard staan haaks op de waarden die de Koninklijke Belgische Voetbalbond uitdraagt, zoals inclusie en tolerantie. Met die actie pleegde Trossard bovendien een inbreuk op de gedragscode van de Rode Duivels.” (Stervoetballer en aanvoerder Leandro Trossard van KRC Genk zong uit volle borst mee toen supporters “Alle boeren zijn homo’s” zongen op de tribune, op www.voetbalnieuws.be.)

“Tot drie keer per dag werd ik naar een folterkamer gebracht. Eerst kreeg ik elektrische shocks toegediend, later schakelden ze over op waterboarding. Ze spanden een doek over mijn gezicht en goten er water over, waardoor ik niet meer kon ademen.” (Aslan, een Tsjetsjeense homoseksuele asielzoeker getuigt voor het federale parlement over de folterpraktijken van GLBTIQ-mensen in zijn thuisland, in De Morgen.)

Aaron Hanssens
“Het is makkelijker homo te zijn in Brugge dan in Geluwe. Maar op het werk heb ik nog geen negatieve reacties gekregen. Integendeel, ze supporteren zelfs voor me.” (Metaalarbeider Aaron Hanssens is een van de finalisten voor Mister Gay Belgium, in Het Laatste Nieuws.)

“Wij hebben op zich niets tegen holebi’s. De vraag is alleen of zij moeten kunnen trouwen en kinderen adopteren. Dat vind ik een brug te ver.” (Dominiek Sneppe, net verkozen als federaal parlementslid voor het extreemrechtse Vlaams Belang, in Het Laatste Nieuws.)

“Ik heb twee jaar een relatie gehad met een vrouw, maar die is nu afgelopen. Sinds een week heb ik een nieuwe relatie met een man. Ik ben dus wat je noemt biseksueel. Wat die Dominiek Sneppe vertelt, is klinkklare onzin: mijn partij heeft geen enkele moeite met homo’s en lesbiennes. Ook niet met transgenders, overigens. Onze voorzitter Tom Van Grieken heeft haar trouwens stevig de mantel uitgeveegd en haar een spreekverbod opgelegd.” (Isabelle Vanherle, gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in een reactie op de uitspraak van haar partijgenote Dominiek Sneppe, hierboven, op www.hln.be.)
Isabelle Vanherle


“Ik voelde me niet homoseksueel, maar andere mensen dachten dat ik homo was. Ik werd daardoor onzeker en begon me af te vragen of ik het misschien toch verder moest uitzoeken. Maar als je het me nu vraagt, dan zeg ik dat ik hetero ben.” (Tom Verboven staat voor het Antwerpse hof van assisen terecht voor doodslag op een zevenendertig-jarige homo, nadat die avances had gemaakt, in Het Laatste Nieuws.)

Ruud Koopmans“Grote meerderheden in de islamitische landen ondersteunen het idee dat afvalligen en homoseksuelen de doodstraf verdienen.” (Socioloog Ruud Koopmans, in Knack.)

“Als ik het niet prettig vind om twee homoseksuelen hand in hand over straat te zien lopen, kan ik me dan beroepen op mijn grondrecht dat niet te hoeven zien? Nee, want in een liberale staat is hun recht om over straat te lopen zoals ze dat zelf willen veel belangrijker.” (Othman El Hammouchi, auteur, in Knack.)

“Hopelijk wordt uw zoon op de terugweg van school een snoepje aangeboden door iemand en met geweld verkracht door een homofiel en daarna terugvinden in een kanaal.” (Een wansmakelijke reactie op een foto op de Facebook-pagina van de moordenaar van Julie Van Espen, in de Knack.)

“Jager” Brandel“Ik had besloten om mezelf in te schrijven, een mens moet al eens iets gek doen in zijn leven. De opname op 10 januari viel super goed mee, en de vakantie nog meer. Drie dagen Tenerife met 25 graden was heerlijk. Dolfijnen spotten, met de jetski erop uit trekken.

Wat wil een mens nog meer. En de liefde? Dat ga ik niet verklappen.” (“Jager” Brandel, die in een speciale aflevering van Blind Date op zoek ging naar een vriendje, in Het Laatste Nieuws.)


Wannes Lacroix
“Waarom zou ik moeten wegsteken dat ik homo ben? Er is toch helemaal geen reden om dat te verstoppen. Er zijn altijd wel een paar vervelende reacties, maar de meeste reacties die ik krijg, zijn positief. En van de negatieve trek ik me niets aan. Ik laat me niet neerhalen of beïnvloeden door een paar gemene opmerkingen.” (De zestien-jarige topfavoriet voor The Voice, Wannes Lacroix, op www.hln.be.)

Je toegenegen,

De Ket
GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Zogezegd

De Ket, in Columns & Opinie op 29 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media