Back to Top
Woensdag 01 Apr
86425 users - nu online: 1016 people
86425 users - nu online: 1016 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studentenleven: van Milaan naar Pride Amsterdam


door ASV Gay in Columns & Opinie , 16 juli 2019

This article is also available in English


In de maanden mei en juni zijn er weer volop evenementen georganiseerd door de vele commissies en het bestuur van A.S.V.Gay. Borrelend met de zusterverenigingen in Groningen of dansend bij Sensation Pink! Vol. III in Café Exit. Zingend op het open podium in Café Montmartre of peinzend bij de pub-quiz in Bar Buka. De vereniging was weer op verscheidene plekken in Nederland te vinden.


A.S.V. Gay heeft het deze maanden echter niet alleen bij het vertrouwde Nederland gehouden. Een delegatie bestaande uit dertig leden is midden mei voor een viertal dagen naar Milaan vertrokken, met als doel de mooiste culturele bezienswaardigheden en het Italiaanse uitgaansleven te zien. Er stonden onder andere een fantastisch stadspel in de binnenstad, een traditionele kroegentocht en een gezellige pub-quiz op de planning.
 
Milaan staat bekend als de bruisende modehoofdstad van Lombardije en over het Milanese weer mogen we rond deze tijd van het jaar zeker niet klagen. De voornaamste reden echter dat we voor Milaan als bestemming voor onze verre reis hebben gekozen, is dat er tal van bars, hotels, feesten en culturele evenementen zijn gericht op HLBTQ+-jongeren en omdat het bekend staat als de meest HLBTQ+-vriendelijke stad van Italië.

Maar hoe HLBTQ+-vriendelijk is Italië eigenlijk en hoe staat het daar met de algemene homo-emancipatie?
 
Italië was het laatste land in West-Europa waar het geregistreerd partnerschap voor homo’s in 2016 werd toegestaan. Hoewel het wetsvoorstel toentertijd door een grote meerderheid werd aangenomen en gevierd werd als een uitstekend beginpunt, lijkt de mensenrechtensituatie van de HLBTQ+-gemeenschap in Italië tot een stilstand te zijn gekomen.

Volgens de ILGA-Europe Rainbow Map, die de juridische en politieke mensenrechtensituatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en interseksuele mensen in Europa weerspiegelt, stond Italië zowel in 2016 als ook in 2019 op de vijfendertigste plaats van de negenenveertig Europese landen in totaal.

Wat de ILGA-Europe Rainbow Map echter ook onthult, is dat er voor het eerst in tien jaar in meerdere landen sprake is van niet alleen een stilstand, maar van een zichtbare terugval van wetten en beleid die de gelijkheid en mensenrechten van HLBTQ+-mensen waarborgen. Met als resultaat een steeds onveiligere en niet-duurzame omgeving voor HLBTQ+-organisaties en mensenrechtenverdedigers in een groeiend aantal landen.


Met Pride Amsterdam in zicht vinden wij het als HLBTQ+-vereniging belangrijk om te benadrukken dat er geen tijd te verliezen is. Volledig in het thema van Pride Amsterdam zeggen wij “remember the past, create the future.” Er is geen betere dag dan vandaag om HLBTQ+-gelijkheid een prioriteit te maken!

We hebben ook deze maanden weer genoten van de vele uiteenlopende georganiseerde evenementen, met de verre reis naar Milaan als bloeiend hoogtepunt. Tijd om vooruit te kijken naar juli en augustus, tijd voor Pride Amsterdam!

Wil je op de hoogte blijven van al onze aankomende evenementen en onze deelname aan Pride Amsterdam? Volg ons dan op Instagram en Facebook!
 Liselot Jacobs

Liselot Jacobs is penningmeester van studentenvereniging A.S.V.Gay.  Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
 

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het studentenleven: van Milaan naar Pride Amsterdam

ASV Gay, in Columns & Opinie op 21 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media