Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 919 people
86447 users - nu online: 919 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homootje genezen


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 09 juli 2019


Eens in de zoveel jaar tijd doet zich in de politiek een moment voor waar men echt met de billen bloot moet en een echte keuze moet maken. Niet meer dat zweverige “ik ben geschokt” en verder niks komma nul nada. Zo'n moment doet zich dit jaar voor.


Namelijk dit: Moet het zogenaamd “homotje genezen” bij wet verboden worden ja of nee.

Voor een beetje normaal mens is die vraag niet moeilijk te beantwoorden en zal een spontaan JA het antwoord zijn.  Ik zeg met opzet “normaal mens” want nu in de Tweede Kamer dit onderwerp ter sprake is blijken er meer idioten in de Tweede Kamer te zitten dan ik ooit gedacht had.

Het voorstel werd ingediend door de VVD en door een Kamermeerderheid gesteund. PVV, CDA, CU, FvD en SGP stemden er tegen. Opvallend hier is de tegenstem van het CDA, de overige tegenstemmers neem ik bij gebrek van gezond verstand niet serieus.

Rene Peters, Tweede Kamerlid namens het CDA, meent de tegenstem van het CDA wel op een heel vreemde manier te moeten goedpraten. Hij zegt in zijn blog:
“Een mens is geschapen zoals hij geschapen is. Daar helpt geen moedertjelief aan. Ook geen therapie. Dat zogenaamde conversietherapie schadelijk is, dat is volkomen duidelijk. De minister noemde het mishandeling. Dat is het ook. En dus is het bij wet gewoon verboden. Er zijn in ons land geen meldingen van dergelijke praktijken. Maar mocht het voorkomen dan moet daar tegen opgetreden worden.”

Nou, daar is geen vreemd woord bij, maar nu komt de grote draai zoals alleen een CDA-er ze kan maken:

“De afgelopen tijd zijn er twee debatten gevoerd waarbij over zogenaamde homogenezingstherapie gesproken is. Het verhaal van de ministers was consistent. Er zijn geen meldingen van dergelijke therapieën in ons land. En als ze voorkomen, vallen ze onder mishandeling en zijn ze dus strafbaar. Om zeker te weten dat ze echt niet voorkomen heeft het CDA voor de (ontraden) motie gestemd die vraagt om een diepgravend onderzoek.”

Er zijn dus geen meldingen van dergelijke therapieën aldus het CDA en als ze er wel zijn is het strafbaar, ja wat is het nou, zijn ze er wel of niet? Is deze man blind, dom of kan hij niet lezen. De kranten, TV en andere bladen maken al jaren melding van deze homo-genezingstherapieën

Maar in onderstaand citaat komt de echte CDA aap uit de mouw:

“In een ander debat heeft de VVD een motie ingediend die vraagt om homogenezing te bestraffen. Daar heeft het CDA tegen gestemd. En wel om twee redenen. Ten eerste omdat mishandeling al verboden is. De motie is in die zin overbodig. Ten tweede omdat de motie zo ruim geformuleerd is dat een gesprek tussen een pastoor en een gelovige die worstelt met zijn seksualiteit, in principe strafbaar zou kunnen zijn.”

Ja, ja de worstelende homo die op zoek gaat naar meneer pastoor om over seks  (gelooft U het?) te praten, diè meneer pastoor mag natuurlijk niet in gevaar komen, en hoe meneer pastoor met jongens omgaat heeft de praktijk van afgelopen jaren wel bewezen.

Gelukkig is er een meerderheid in de Tweede Kamer om aan deze misdadige praktijken een einde te maken en strafbaar te stellen. Het is in-en-in triest dat een land als Nederland, dat jaren lang voorop liep, nu ergens in de middenmoot bungelt als het dit soort onderwerpen aangaat. Groot Brittannië, Malta, Spanje en zelfs delen van de Verenigde Staten gingen ons al voor.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Homootje genezen

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 14 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media