Back to Top
Zondag 15 Sep
86352 users - nu online: 977 people
86352 users - nu online: 977 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Trump komt met nieuwe anti transgender wet


door Redaktie in Historie & Politiek , 18 juni 2019

This article is also available in English


De regering-Trump is bezig met een wet die gezondheidszorg en bescherming voor transgenders grotendeels onmogelijk zal maken. Het is de zoveelste anti transgender en anti holebi wet die er zit aan te komen onder het presidentschap van Trump.

Indien de wet er komt zullen onder andere zorgaanbieders, verzekeringsmaatschappijen en ziekenhuizen transgender personen mogen discrimineren. De regering-Trump moet daarvoor eerst wel de Affordable Care Act, een hervorming van de gezondheidszorg, ingevoerd door voormalig president Obama aanpassen of schrappen. Deze wet verbied discriminatie op basis van sekse (geslacht).

De manier waarop het begrip 'geslacht' wordt gedefinieerd, is echter altijd een blijvend twistpunt in de VS geweest. Onder de regering-Obama werd de definitie van 'sekse' geïnterpreteerd als genderidentiteit, waardoor bescherming werd geboden aan transpatiënten.

Het Witte Huis van Trump zegt echter dat deze definitie te ver gaat. In 2016 vaardigde een rechter uit Texas een tijdelijk bevel uit die de bepaling van de Affordable Care Act verbood, een gevolg van meerdere religieuze groepen die een rechtszaak hadden aangespannen tegen de wet, claimende dat deze hun religieuze overtuiging schond. Het Witte huis gaf eerder deze maand aan achter deze beslissing te staan.

Het is de zoveelste anti transgender wet die er aan zit te komen. Eerder deze maand ging de wet van kracht die sommige transgenders in het leger uitsluit. Vorig jaar kwam er een memo die stelde dat transgender personen enkel gebruik mogen maken van openbare toiletten behorende bij hun geboorte gender. Deze memo geldt ook voor scholen en gevangenissen. Daarnaast werden er onder president Trump ook al tal van anti holebi wetten ingevoerd, waarbij het voornamelijk draait om de zogenaamde religieuze vrijheid waarbij men wettelijk holebi's en transgenders mag discrimineren.
  


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Trump komt met nieuwe anti transgender wet

Redaktie, in Historie & Politiek op 18 juni 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 334
Meer van Redaktie

AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visit


Boysclub 21


Oldest boysclub

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media