Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1030 people
86447 users - nu online: 1030 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Scene

De wet van aantrekking zegt: dat wat overeenkomt met zichzelf wordt aangetrokken. De buitenwereld is een weerspiegeling van jezelf, omdat je alles aantrekt wat je ervaart. Ik heb Suzanne aan de telefoon. Ze heeft zich beschikbaar gesteld voor Miss Leather Nederland.

door Wil Groot - 15 juni 2019

Printervriendelijke Pagina  
Miss Leather Nederland 2019


This article is also available in English“Ahhh, Wil Groot, jij bent bezig in Afrika.”  “Dat is correct ja.” “Ik sponsor een Islamitisch meisjes weeshuis in Kenia. Op vakantie ontmoette ik een journaliste, die mij meenam. We moesten een sluier dragen daar. Toen ik de meisjes zag was ik gelijk verkocht.” We babbelden nog een tijdje door. De connectie was gelijk gemaakt.

Het is zondagavond. Op het podium in Cafe Blue op de Albert Cuypstraat staan alle mister leathers met een grote lach op hun gezicht te kijken naar een stralende Suzanne van de Laar, die de eerste titel Miss Leather Nederland ontvangt. De sjerp omvat haar mooie lichaam.

Suzanna is mooi. Het valt mij op dat het publiek gemixt is. Ik ontwaar vele lesbiennes. Het doet mij deugd deze verandering, alsof de leerman uit de kast komt. De presentator vraagt Suzanne haar aandacht. “Wel Suus, wij hebben het publiek laten stemmen wat je als eerste titel houdster in Nederland gaat doen. Er zijn drie punten opgesteld, waaruit zij konden kiezen. 1 – Op de foto met Femke? 2 – Voorlichting seksualiteit op scholen? 3 – Deelnemen aan een tv programma?”

Suzanne glimlacht en neemt de microfoon over. Ze kijkt met een liefdevolle blik naar het publiek en zegt; “Alle drie!” Het publiek juicht, bier vloeit en de camera’s doen hun werk. Suzanne is zelf fotografe. Deze keer zijn de rollen omgedraaid en is zij zelf model. Wederom is een activiste opgestaan.

Lock Me Up – actie Free A GirlEnkele dagen later ben ik in Almere waar zij woont. Ze haalt mij op van de trein samen met haar dochter die net van school komt. “Ik neem je mee naar een actie Wil.” Ik kijk haar vragend aan. “Wij vragen aandacht voor het goede doel “Lock Me Up – Free A Girl,” zegt dochter Merel. “Met de jaarlijkse actie zamelt stichting Free a Girl geld in om meisjes die in de prostitutie zitten te bevrijden en ze een nieuw en beter leven te geven. In India worden meisjes in kooien opgesloten en soms 10 keer per nacht verkracht.”

Wil doet ook mee!Ik laat dit even op mij inwerken. Even later arriveren we in Almere Haven waar ik twee grote kooien ontwaar op het terras van Brasserie Julia. Ja, hier zet ik mij graag voor in en Miss Leather Nederland ook.

Homoseksuelen zijn trendsetters. Dit is algemeen bekend. Minderheden zoeken elkaar op.

De leerscene is een minderheid. In Australië en de Verenigde Staten zijn er al Miss Leathers en er is ook een internationale Miss Leather. In 2017 zetten Mister Europe en de ex Mister Europe een groep op, op facebook, om leervrouwen te activeren. In 2019 zet Mister Leather Nederland zijn schouders er onder. Daar zijn titels voor. Er wordt van titelhouders verwacht taboes te doorbreken en mensen bij elkaar te brengen.

Hoe ben je er verzeild in geraakt Suus?
“Foto’s maken van de leer community. Ik raakte geïnspireerd door de mannen, zij werden mijn vrienden. Het activisme sprak mij aan. Ik werd lid van MSA, Leatherfriends Netherlands en werd daardoor getuige van de Miss Leather Sydney verkiezing. Ik leerde hiervan dat de openstelling van Miss Leather Nederland zichtbaarheid voor vrouwen schept. De huidige Mister Leather Nederland vroeg mij of ik mee wilde doen. Op mijn 17de had ik mijn eerste leren jas. Het voelde als een tweede huid. Het gaf mij een veilig gevoel en dat doet het nog steeds.”

SuzanneWat zijn je plannen?
“Meer zichtbaarheid, veiligheid, bruggen bouwen tussen leer en beer vrouwen, hetero, lesbisch of puppie dames. Ik wil met zijn allen samen sterk zijn. Ik zie mijzelf als een PAN seksuele vrouw. Ik hou van mensen.”

Ondertussen zit het terras vol. Miss Leather Nederland wordt op het podium geroepen en de presentator begint met zijn veiling. Gesponsorde shirts, met handtekeningen van onder andere Ajax en het Nederlands hockeyteam leveren veel geld op, zelfs met mobiele telefoon van mensen die niet aanwezig kunnen zijn.

’s Avonds lees ik mijn aantekeningen door en besef mij dat er overeenkomsten zijn tussen Suus en mij. Beiden hebben wij een drive. Wij delen het activisme en proberen een steentje bij te dragen aan een betere wereld. De wet van aantrekkingskracht was en is actief.

Differentbysuus.com is haar website.


Wil GrootWil je meer weten over de avonturen van Wil, waaronder ook zijn akties in Afrika, kijk dan eens op  www.willenendoen.com
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN WIL GROOTMEEST GELEZEN VAN WIL GROOT

Miss Leather Nederland 2019

Wil Groot, in Scene op 20 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media