Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 809 people
86442 users - nu online: 809 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Eerste Dutch Rubbermen Weekend in Amsterdam


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 25 mei 2019

This article is also available in English


Het komende Hemelvaartsdag weekend is het zover, het eerste Dutch Rubbermen Weekend. Een weekend met verschillende evenementen, van een fetisj-pubquiz en fundraiser, gear shopping, een rondvaart door de grachten, een barbecue (beiden al dan niet in rubber) tot de verkiezing van Mister Rubber Nederland.

Na een afwezigheid in 2018 van de verkiezing van Mister Rubber Nederland werd de organiserende stichting regelmatig benaderd wanneer er weer een nieuwe editie zou komen. In samenwerking met enthousiaste leden van de club Dutch Rubbermen werd besloten om te kijken of er een rubberweekend georganiseerd kon worden. Doordat Fetish Pride vanaf dit jaar gecombineerd is met de Leather Pride eind oktober, waren er in het weekend van Hemelvaart geen fetisj-activiteiten gepland. Een rondgang langs diverse clubs, bars en winkels liet zien dat er wel degelijk een behoefte aan was. Daarmee was de datum voor het Dutch Rubbermen Weekend rond.

Het weekend is georganiseerd door een groep van negen vrijwilligers van zowel de stichting Mister Rubber Nederland als de Dutch Rubbermen Club. Ze bieden een uitgebreid programma aan van zelf georganiseerde activiteiten en parties en door aan te sluiten bij bars of clubs die een bestaande party een rubber-speciaalthema wilden geven.

Zo zijn er van donderdag tot en met zaterdag feesten, met op zaterdag de main party. Op vrijdag is er eind van de middag een welkomstborrel in Prik. Tijdens deze borrel wordt een fetijh-pubquiz met mooie prijzen gehouden ten bate van Het Blauwe Fonds. Dit fonds ondersteunt diverse activiteiten die de emancipatie van HLBT-ers promoot. Aansluitend is de Rubber Social in Dirty Dicks.

Op zaterdag is er een privé rondvaartboot gecharterd voor een toeristische vaart door de Amsterdamse grachten, als je wilt in je rubber outfit. Daar zal Amsterdam van opkijken! Na een workshop waarin je kunt leren hoe je je rubber weer repareert als het gescheurd is en een barbeque volgt het hoofdonderdeel: de verkiezing van Mister Rubber Netherlands 2019 in de Eagle Amsterdam.  De huidige Mister Rubber Nederland – Niels – draagt de sjerp inmiddels sinds eind 2017 en daarmee is het wel tijd te zoeken naar een opvolger. Het weekend sluit af met een zondagse brunch en een meet-the-winner-borrel. Het hele weekend kan er gewinkeld worden.

Al met al een boeiend programma dat een bezoek aan het Dutch Rubbermen Weekend vast de moeite waard maakt. Een aantal onderdelen zijn gratis, andere onderdelen zijn tegen een bescheiden vergoeding te bezoeken. Alle programma-informatie en kaarten zijn beschikbaar op dutchrubbermen.nl of in het programmaboekje dat op veel plekken in Amsterdamze gay bars en shops te krijgen is. Kaartverkoop loopt via de website van Dutch Rubbermen of via de site van Mister Rubber Nederland, een VIP-pas die toegang geeft tot bijna alle events inclusief boottocht, BBQ en brunch kost je slechts tachtig euro.

Dutch Rubbermen is een club van gelijkgestemde “kinky” mannen die een rubber-fetisj hebben. Zij organiseren met enige regelmaat zogeheten “socials,” waarbij de focus niet zozeer ligt op cruisen, maar meer op sociale aspecten als kennismaken, elkaar ontmoeten, uitwisseling van ervaringen en het met elkaar kunnen praten over kinky en fetisj-onderwerpen. De “socials” zijn een succes, de nieuwjaarsreceptie in januari 2019 bijvoorbeeld trok bijna honderd man. De “socials” zijn daardoor zeer geschikt voor nieuwelingen om gelijkgestemden te ontmoeten en om meer te leren over hun soms pas ontdekte fetisj. Bij de “socials” is geen dresscode, waardoor ze geschikt zijn om kennis te maken met rubber als je het zelf nog niet hebt.

De Stichting Mister Rubber Nederland, een van de initiatiefnemers voor Dutch Rubbermen, had in 2018 geen gelegenheid om een evenement te organiseren. Sinds 2010 was er onafgebroken ieder jaar een avondvullend evenement voor de rubber-scene. Kosten hiervan waren groter dan de inkomsten uit kaarten en sponsoring, waardoor de stichting in het rood kwam en het voortbestaan onder druk stond. Dankzij stevige financiële ondersteuning van de oprichters en door organisatorische hulp van een aantal vrijwilligers begon de stichting eind 2018 weer voorzichtig aan een nieuw evenement te denken.

De sterke vraag naar een rubber-evenement zoals de verkiezing van Mister Rubber Nederland, de ondersteuning van de clubleden van Dutch Rubbermen en een mooi vrijkomend weekend in de kalender kwamen eind 2018 samen. Door een groep van vrijwilligers, van zowel de stichting als de club, werd toen besloten om een uitgebreid programma aan te bieden en de rubber- en fetisj-scene in Amsterdam een gevarieerd Hemelvaartsweekend te laten hebben.


Dutch Rubbermen weekend, Amsterdam 31 mei, 1 & 2 juni 2019. Meer info en kaarten op dutchrubbermen.nl
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Eerste Dutch Rubbermen Weekend in Amsterdam

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 30 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media