Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 920 people
86440 users - nu online: 920 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Roddel Nieuws


door Rod del Auntie in Media & entertainment , 30 april 2019
lengte: 5 minuten


Ter ter lering ende vermaeck, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit... Ehhhh kent U deze van vorige maand nog?


'Empire-acteur Jussie Smollett slachtoffer van antihomogeweld'


Jussie Smollett is naar verluidt slachtoffer geworden van antihomogeweld. De Empire-acteur werd door twee mannen in elkaar geslagen. Bekenden van de 35-jarige Smollett vertellen aan TMZ dat de acteur laat aankwam in Chicago en 's nachts nog een broodje ging halen. Toen hij de broodjeszaak verliet, werd hij door iemand nageroepen. Die vroeg of de acteur niet "die homo uit Empire" was. Ook maakten ze racistische opmerkingen. Vervolgens werd hij door twee mannen met skibrillen aangevallen. Ze zouden onder meer een touw om zijn nek hebben gedaan en bleekmiddel over hem heen hebben gegoten. Toen ze wegliepen, riepen ze nog: "Dit is MAGA-land." Dit is een verwijzing naar Donald Trumps campagneleus: "Make America great again." Smollett brak door toedoen van de mannen een rib en moest worden behandeld in het ziekenhuis.

Nou blijkt dus allemaal een grote leugen niet eens nep-nieuws maar een leugen. Ohhh hij heeft wel een klap op ze bek gehad maar heeft daar dus zelf twee mensen voor ingehuurd om hem die klap voor ze kop te geven...zielig en waarom vraagt U zich af... nou meneer had wat meer aandacht nodig en wat geld erbij had ook wel prettig geweest. Resultaat...uit de serie geschreven, Bye Bye tot nooit meer.


Partner van lesbische premier Servië bevalt van zoon

Hoewel Servië bepaald niet bekendstaat als homo-vriendelijk, heeft het land een bijzondere primeur: Milica Djurdjic, de partner van premier Brnabic (43), is bevallen van een zoon. Het jongetje is vandaag geboren en heet volgens Servische media Igor.

Ana Brnabic werd in juni 2017 premier van Servië. Ze is de eerste vrouwelijke premier van het Balkanland en een van de weinige openlijk homoseksuele regeringsleiders ter wereld. Dat haar partner nu moeder is geworden - ook al uitzonderlijk in kringen van regeringsleiders - maakt haar situatie extra bijzonder.

Homofoob

Toch staat Brnabic niet bekend als groot voorvechter van homo-rechten. In Servië zijn er geen wettelijke mogelijkheden om homoseksuele relaties te bekrachtigen, laat staan dat mensen van hetzelfde geslacht er kunnen trouwen. Toen haar werd gevraagd of ze daar niets aan wil veranderen, antwoordde dat ze gezien haar functie niet "haar persoonlijke mening" kan geven.

Gay Pride Belgrado
Wel liep ze in 2017 en 2018 mee met de Gay Pride in de hoofdstad Belgrado. Ze noemde Servië "een extreem tolerant land" met "een luide minderheid die hiertegen is". Zulke uitspraken worden haar niet in dank afgenomen door homo-activisten, die juist benadrukken hoe homofoob Servië is.

Want hoewel de Gay Pride de laatste jaren zonder noemenswaardige problemen verloopt (in 2010 liep de optocht uit op rellen, in 2011 werd hij verboden) is homoseksualiteit voor veel Serviërs nog altijd taboe. Zo is het homo-informatiecentrum in Belgrado om de haverklap doelwit van vandalen - alleen deze maand al twee keer.

Formeel is homoseksualiteit in Servië toegestaan en discriminatie van homo's is verboden, maar in de praktijk moeten homo's zich gedeisd houden. In het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken staat: "Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Servië."

Vermeend privilege

Milica Djurdjic (l) en Ana BrnabicKenmerkend is ook dat Brnabic nooit heeft gereageerd op berichten over de zwangerschap van haar vriendin. Servische media meldden dat Djurdjic via ivf zwanger is geraakt, maar dat is in Servië niet toegestaan voor stellen van hetzelfde geslacht en alleenstaande vrouwen. Lhbti-activisten reageerden daarom fel op het vermeende privilege dat de premier en haar vriendin kennelijk hadden. De geboorte van het kind is vandaag wel bevestigd door Brnabic' kantoor. De premier heeft bovendien een gepland bezoek aan Brussel uitgesteld. Vermoedelijk vanwege de geboorte, maar daarover zegt ze niets in een Twitterbericht over het uitstel.

Brnabic was politiek onafhankelijk en onervaren, toen ze in 2017 door president Vucic werd aangesteld als premier. Lhbti-activisten bekeken dat al met argusogen, aangezien Vucic conservatief-populistisch is. Hij kreeg het verwijt dat hij zijn regering 'roze wilde wassen' om zo punten te scoren bij de Europese Unie, waarvan Servië lid wil worden. n nu is Brnabic dus moeder geworden - in Nederlandse ogen tenminste. In Servië is op dat vlak niets geregeld en dus is Brnabic daar alleen de ongeregistreerde vriendin van een moeder. En minister-president, dat wel.


'Star Trek-acteur Zachary Quinto en vriend zetten punt achter relatie'


De Amerikaanse acteur Zachary Quinto is weer vrijgezel. Hij en model Miles McMillan zouden na zes jaar hun relatie hebben beëindigd.

De breuk zou al eerder dit jaar hebben plaatsgevonden. Volgens People zijn Quinto, onder meer bekend van Star Trek, en McMillan als vrienden uit elkaar gegaan. Zondag werd duidelijk dat de twee ieder hun eigen weg zijn ingeslagen: Quinto werd gezien bij de Oscar-afterparty van Vanity Fair, terwijl zijn ex het feestje van Elton John bezocht. Quinto en McMillan kregen in 2013 een relatie en gingen twee jaar later samenwonen. In 2017 waren fans ervan overtuigd dat de twee zouden gaan trouwen, omdat de acteur een ring droeg.


Voor het eerst lesbisch paar in Donald Duck

Begin april verscheen voor het eerst een lhbt-stel in de Donald Duck. Op verzoek van de 10-jarige Fenna is een verliefd koppel op een terras aangepast.

Donald Duck-fan Fenna deed afgelopen maand in de rubriek Dwars van het NOS Jeugdjournaal de oproep om lhbt-koppels op te nemen in het blad. "Er komen geen homo's of lesbo's voor in de Donald Duck. Ik heb ze allemaal gecheckt."

Het ging haar nog niet eens om de hoofdpersonages, zoals Katrien of Goofy. "Nee, dat is niet nodig. Alleen de poppetjes op de achtergrond. Je ziet heel veel stelletjes, een paar van die bijpersonen kunnen homo zijn."
Fenna, die zelf twee vaders en twee moeders heeft, vindt dat belangrijk voor de acceptatie van lhbt'ers. "Mijn ouders zijn homo's en lesbo's en ik vind het belangrijk dat dat ook normaal is. Maar in Duckstad lijkt het alsof het helemaal niet bestaat."

"Het zit niet tussen de oren bij de tekenaars", zei hoofdredacteur Joan Lommen tegen Fenna over het ontbreken van lhbt'ers in het blad. "Dat is wel een beetje belachelijk, eigenlijk", reageerde Fenna.

In de uitzending deed Lommen daarom de toezegging dat er binnenkort twee verliefde vrouwen te zien zijn in het tijdschrift. Een tekening die al klaarlag voor de drukker is aangepast: een verliefde man en vrouw aan een tafeltje op een terras zijn veranderd in twee vrouwen. Hartjes moeten duidelijk maken dat het om een stelletje gaat.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ROD DEL AUNTIEMEEST GELEZEN VAN ROD DEL AUNTIEfeb 2016       


sep 2016        lengte: 5 min.
Roddel Nieuws

Rod del Auntie, in Media & entertainment op 05 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media