Back to Top
Zondag 29 maart
86425 users - nu online: 994 people
86425 users - nu online: 994 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Gezin in Gevaar zet rupsje nooitgenoeg in tegen transgenderisme


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 14 april 2019


Rupsje Nooitgenoeg als laatste redmiddel tegen transgenderisme. Kent U hem nog? Fred Phelps oprichter van de Westboro Baptist Church? Fervent homo hater waar de hele wereld zich over vermaakte en het begint erop te lijken dat we in Nederland zijn opvolger hebben in de persoon van Hugo Bos met zijn christelijke groepje genaamd “Gezin in Gevaar” U ziet aan creativiteit geen gebrek.

Heeft dit LHBT-rupsje ooit genoeg? Nu met als nieuw doelwit: onze kinderen. Dat stond op flyers die op de Radboud Universiteit werden uitgedeeld door de conservatieve protestbeweging Gezin in Gevaar. Met de actie wil de beweging de ‘indoctrinatie van de LHBT-beweging’ tegenhouden.

"Rupsje Nooitgenoeg heeft nooit genoeg, en dat zien we hier ook gebeuren", zegt Hugo Bos, campagneleider van Gezin in Gevaar. "Eerst het homohuwelijk, maar dat is nog niet genoeg. Vervolgens wil de LHBT-beweging ook adoptie voor ouders van hetzelfde geslacht mogelijk maken, en transgenderisme voor kinderen van 16. "

Volgens Bos kwamen 18 mensen protesteren op de universiteit, waarvan één met een doedelzak. "Echte mannen”, aldus Bos. "Want dat kan niet van iedereen gezegd worden."
Behalve op de universiteit zou ook voor de bibliotheek in het centrum van Nijmegen zijn geflyerd. Sommige inwoners van Nijmegen-Oost kregen de protestflyer in hun brievenbus.
"Wij herkennen ons niet in de boodschap van Gezin in Gevaar", zegt een woordvoerder van de universiteit. "We willen een inclusieve en diverse gemeenschap zijn. Wat ons betreft is er geen plaats voor onverdraagzaamheid."  Omdat de demonstranten op de openbare weg stonden, hadden ze geen toestemming van de universiteit nodig, zegt de woordvoerder. "Maar als we er wel over zouden gaan, waren ze niet welkom geweest".

Studentenvakbond AKKU zette kort na het protest een regenboogvlag neer voor de ingang van de universiteitsbibliotheek. "Een leuke, ludieke tegenactie", vindt de universiteit. Sander van der Goes van AKKU: "Wij vinden dat iedereen op de universiteit zichzelf mag zijn. AKKU wil daarvoor blijven vechten, vandaar de regenboogvlag. "

Dat de universiteit bepaald geen warme gevoelens heeft voor Gezin in Gevaar, was volgens Bos juist een reden om daar te protesteren. "Als je tegen milieuvervuiling protesteert, ga je ook eerst bij een vieze fabriek staan". Gezin in Gevaar blijft protesteren, zegt Bos. Waar en wanneer? "Dat is geheim".

Het clubje protesteerde eerder al tegen de reclames van modeketen Suitsupply met de slogan "stop onsmakelijke reclames" als flyer bijlage van het Reformatorisch dagblad. Wat er bij de lezers van dat krantje natuurlijk in ging als gods woord in een ouderling. Opmerlijk is dat dit soort achterlijke clubjes in Nederland aktief zijn sinds Trump aan de macht is in de USA.

Begin dit jaar werden we overvallen door de zogenaamde Nederlandse versie van Nashville-verklaring die werd  ondertekend door een grote groep extreme Christenen. Ik zelf was er wel blij mee. Niet omdat ik nu weet hoe ik me behoor te gedragen, maar omdat ik nu  weet wie mijn vijanden zijn. En wie de vijanden van mijn vrienden zijn. De maskers zijn gevallen. We weten nu precies wie het op ons heeft gemunt.

Met deze Nashville-verklaring gaat deze trieste club ondertekenaars precies het tegenovergestelde bereiken van wat ze in hun hoogmoed hadden verwacht: Bracht de eerste actie nog veel publiciteit, deze laatste actie van “Gezin in Gevaar” bracht het niet verder dan de lokale krant, die over een maand weer even vrolijk bericht dat er weer twee kerken wegens gebrek aan belangstelling gesloten zijn.
 

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Gezin in Gevaar zet rupsje nooitgenoeg in tegen transgenderisme

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 19 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media