Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 847 people
86447 users - nu online: 847 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Hoe studenten het verleden herinneren en de toekomst creëren


door ASV Gay in Columns & Opinie , 04 april 2019

This article is also available in English


We kunnen er inmiddels echt niet meer omheen: het thema van de Amsterdam Canal Parade is natuurlijk “Remember the Past, Create the Future.” Bij A.S.V.Gay zijn we ontzettend blij met dit thema, want het past uitermate goed in wat wij als studentenvereniging doen.

Om als studenten een stem te kunnen hebben in de LHBTQ+-gemeenschap is gewoon ontzettend gaaf, maar daarbovenop proberen we als vereniging een brug te slaan tussen het “gewone” studentenleven, LHBTQ+-jongeren en LHBTQ+-werkenden en -ouderen.

Binnen onze vereniging is er natuurlijk ook een hoop gebeurd. Onze succesvolle introductieperiode, die eindigde met het Ontrozingsweekend - het introductieweekend voor de nieuwe leden - had afgelopen maand het thema “Cops & Robbers.” Het is ontzettend leuk om te zien hoe de nieuwe leden van de lichting van februari zich al helemaal binnen de vereniging hebben gesettled. In deze maand hebben wij ook onze negende verjaardag gevierd met een geweldig gala en hebben onze leden op de Algemene Ledenvergadering weer genoeg input gegeven zodat het bestuur nog een half jaar lang veel nieuwe dingen kan opzetten.

In april staat ons als vereniging weer een hele hoop leuks te wachten. Op vrijdag 5 april organiseert onze feestcommissie alweer het tweede “Sensation Pink” evenement. Dit openbare feest heeft als doel dat leden niet alleen een leuke tijd kunnen hebben, maar ook hun LHBTQ+-netwerk binnen Amsterdam kunnen uitbreiden. Het feest is openbaar, dus kom gerust langs! Exacte informatie kun je vinden op onze Facebook-pagina (/asvgay).

Wij zijn echter, tezamen met alle LHBTQ+-ers die jonger zijn dan wij, ook degenen die de toekomst creëren. Daarom zijn we ook druk bezig contact te leggen met de generatie onder ons. Op 7 april zal er een eerste bijeenkomst plaatsvinden tussen Jong&Out en A.S.V.Gay. Hopelijk kan die de basis vormen voor goed contact tussen deze organisaties, want A.S.V.Gay kan een goede doorstroommogelijkheid bieden voor LHBTQ+-ers die na de middelbare school een vervolgopleiding gaan doen.

En zoals altijd staan er ook leuke én maatschappelijk relevante activiteiten op de agenda. Op 18 april organiseren wij weer een superleuke biertapcursus in samenwerking met DOEN horeca. Dit horecabedrijf, waar wij mee samenwerken, organiseert twee keer per jaar voor ons een biertapcursus, zodat wij de fijne kneepjes van het serveren van ons lievelingsdrankje onder de knie kunnen krijgen! En dat is maar goed ook, want op Koningsdag en op Bevrijdingsdag zullen wij weer een bardienst draaien bij het Homomonument.

Zo worden deze evenementen niet alleen een beetje leuker gemaakt, maar kunnen wij de LHBTQ+-gemeenschap ook iets teruggeven. Het blijft namelijk ongelooflijk belangrijk dat wij als jongere generatie het verleden en de strijd van LHBTQ+-ers voor hun rechten blijven herdenken en vieren.

Begin april zal ook de bekendmaking voor de thema’s op de boten van de Canal Parade plaatsvinden. Met alle activiteiten om op terug te blikken, die we tegen die tijd gehad hebben, durf ik zeker wel te stellen dat A.S.V.Gay perfect in het thema van de botenparade zal passen. Wij zijn als studenten als geen ander bezig met heden, verleden en toekomst, en doen ons uiterste best om aan al deze tijdsperiodes ons steentje bij te dragen.

Milena de Swart
Milena de Swart is voorzitter van studentenvereniging A.S.V.Gay. Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Hoe studenten het verleden herinneren en de toekomst creëren

ASV Gay, in Columns & Opinie op 09 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media