Back to Top
Woensdag 01 Apr
86425 users - nu online: 885 people
86425 users - nu online: 885 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homo's en transgenders bestaan niet in Maleisie, aldus minister


door Redaktie in Historie & Politiek , 04 april 2019


De Maleisische minister voor toerisme, kunst en cultuur, Mohammadin Ketapi, zegt dat er geen homo's lesbiennes biseksuelen of transgenders bestaan in zijn land.

De uitspraken doen denken aan die van de voormalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad die in 2007 ook zei dat er geen homo's en lesbiennes bestaan in zijn land. En die van huidig Tjetsjeens president Ramzan Kadyrov, die zowel in 2017 als in 2018 beweerde dat er ook in zijn land geen holebi's bestaan.

Toen een journalist aan de Maleisische minister vroeg of holebi toeristen welkom zijn in zijn land, zei hij: "We hebben van alles maar (homo's) hebben we niet. Zijn uitspraak past bij de uitspraak van de Maleisische eerste minister vorig jaar, die zei dat Maleisi nooit holebi's en transgenders zal aanvaarden en noemde holebi's en transgenders Westerse import.

Maleisi is partner van ITB Berlin, 's werelds grootste reis- en toerismecampagne. Maar het is ook in het midden van een verontrustende hardhandig optreden tegen de holebi en transgender gemeenschap. De politie overvalt regelmatig holebi bijeenkomsten, arresteert mensen en mishandelt ze. Een groene partijpoliticus in Duitsland, Volker Beck, protesteerde eerder tegen Maleisi dat lid werd van het ITB vanwege de homofobie van het land.

Homoseksualiteit is verboden in Maleisi, wat het samen met bestialiteit groepeert in een lijst van misdrijven die "tegen de orde van de natuur" zijn. Straffen gaan van 2 tot 20 jaar celstraf of zweepslagen en geldboetes. Sinds eind 2018 overwegen wetgevers van de staat Pahang in Maleisi zweepslagen wettelijk legaal te maken als straf voor homo's lesbiennes en biseksuelen. Men vreest dat wanneer de staat dit werkelijk wettelijk invoert de rest van het land snel zal gaat volgen.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homo's en transgenders bestaan niet in Maleisie, aldus minister

Redaktie, in Historie & Politiek op 09 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media