Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 879 people
86440 users - nu online: 879 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Van fetisj naar feest: Mister B viert vijfentwintigste verjaardag


door Marco Hohl in Scene , 23 februari 2019

This article is also available in English


De bekendste leer- en fetisjzaak van de wereld is jarig en viert dat met een feestje in Club Church te Amsterdam. Op 2 maart aanstaande wordt Mister B vijfentwintig jaar jong. We spraken met brand en event manager Tony de Wilde over dit jubileumjaar en blikken met hem terug op de geschiedenis van dit iconische merk.

Foto (c) Erwin Olaf
Tony, van harte met jullie verjaardag! Op woensdag 2 maart 1994 opende Mister B zijn eerste winkel in de Warmoesstraat in Amsterdam. Hoe zijn jullie gestart?

“Het begon allemaal met Mister B himself: Wim Bos. Die werkte bij onze concullega’s van RoB en hij besloot zijn eigen zaak te beginnen. Zijn belangrijkste doel was het om fetisj meer zichtbaar te maken. Heel veel vond achter gesloten deuren plaats. Wim vond dat we trots moesten zijn op onszelf en dat iedereen dat mocht zien.

de 1e winkel in de WarmoesstraatZo had onze eerste winkel een gigantisch raam, zodat elke voorbijganger naar binnen kon kijken. Fetisj is tegenwoordig veel gangbaarder en dat is cool om te zien. Mister B ondersteunt al vanaf het begin initiatieven van de HLBT-gemeenschap. Zo was Wim betrokken bij de ontwikkeling van de allereerste edities van de Amsterdam Gay Pride en de Leather Pride. Wij vinden dat nog steeds belangrijk. De laatste tijd steunen we vooral organisaties in landen waar ‘gay zijn’ nog steeds een issue is, zoals The Nest in Polen; dat is een stichting die opkomt voor HLBT’ers met psychische problemen. We zijn behoorlijk gegroeid de afgelopen vijfentwintig jaar. Inmiddels hebben we winkels in Amsterdam, Berlijn en Antwerpen en verkopen we fetisj-gear aan de hele wereld via MisterB.com.”


Hoe vieren jullie het jubileum?
“Op allerlei manieren. We vieren onze verjaardag het hele jaar door, maar trappen al eind februari af tijdens de Leather & Fetish Pride Belgium in Antwerpen. Tijdens een speciale art gallery verkopen we foto’s die we de afgelopen vijfentwintig jaar hebben gebruikt voor onze campagnes, waaronder werk van topfotografen als Erwin Olaf en Max Samauth. Twee weken daarna – op zaterdag 2 maart - zijn we echt jarig.

de nieuwe Flagship storeEerst doen we iets leuks in onze nieuwe flagship store op de Prinsengracht en daarna vieren we feest in Club Church tijdens Mister B (i)(z)onderbroek, met onder meer DJ William Sizen Bell uit Manchester en optredens van onze favoriete gogo’s. We gaan nog veel meer doen. Zo staat onze boot tijdens Pride Amsterdam in het teken van onze verjaardag en zijn we in september ook duidelijk aanwezig tijdens Folsom Europe in Berlijn. Hou onze website in de gaten voor alle events en acties!”

Je loopt zelf al een behoorlijke tijd rond bij Mister B. Wat is je favoriete herinnering?
“Ik ben heel erg trots op onze samenwerking met Erwin Olaf. We deden met hem een shoot in de legendarische cruise bar The Boots in Antwerpen voor ons twintig-jarig jubileum. Dat was super smerig, maar geweldig om te doen. Op een gegeven moment moesten we een gynaecologenstoel verplaatsen van vier trappen naar boven. Laat ik het zo zeggen: dat ding was behoorlijk gebruikt hahaha. Die shoot bevestigde ook dat we goed bezig waren als team. De vibe was absoluut top en Erwin was heel erg enthousiast over hoe we het allemaal hadden geregeld.”


Wil je tenslotte nog iets kwijt aan de lezers?
“We zijn eind 2018 verhuisd naar de Prinsengracht. Onze nieuwe winkel is modern met een industriële edge. Super overzichtelijk met al het leer boven, het rubber beneden en alle producten prachtig uitgestald in glazen vitrines. Er hangen ook schermen waarop onze fotocampagnes goed te zien zijn. Dat geeft een bepaald gevoel bij de klant; het beeld dat je in je hoofd hebt over fetisj, zie je op die schermen terugkomen. Dit is de Mister B van nu én van de toekomst; die je blijft voorzien van je wildste fantasieën.

Ik hoop dat iedereen langskomt op 2 maart om dat zelf te ervaren en om ons jubileum te vieren. En mocht je overdag niet kunnen dan volgt ’s avonds meteen de herkansing tijdens ons verjaardagsfeest in Club Church!”
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERD

Van fetisj naar feest: Mister B viert vijfentwintigste verjaardag

Marco Hohl, in Scene op 29 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media