Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 1011 people
86440 users - nu online: 1011 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Een interview met de Homo Oma van Amsterdam


door Jakko ter Borg in Scene , 27 januari 2019

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


‘Gay café’s vind ik het gezelligst, homo’s praten met iedereen’. Elke dinsdag is er een hysterische drag-bingo in café The Queen’s Head en elke week zit ze klaar met haar bingokaart. De eenentachtig-jarige Tini van Amerongen is de grootste en oudste drag-bingo-fan van Amsterdam, maar ze duikt niet alleen voor bingo’s de gay scene in.


Bingo-host Coby van Dam ging op onderzoek uit, en stelde deze bekende gay oma wat vragen onder het genot van een zoete witte wijn en een spaghetti bolognaise.

Coby: “Tini, wat kom jij nou eigenlijk doen elke dinsdag?”
Tini: “Bingoën!”

Coby: “Ja, dat zie ik ja, maar waarom nou bij ons, en niet bij een bejaardenbingo?”
Tini: “Op een bejaardenbingo voel ik me niet thuis, bij jullie is het gezellig, jullie zijn heerlijk scherp, elke week is een feest en ik win bij jullie leuke cadeautjes!”

Coby: “Ja, dat heb ik gemerkt, jij wint heel wat af bij ons, die megabingo van afgelopen jaar, die won jij toch ook?”
Tini: “Ja, klopt, ik heb samen met Daan, sinds kort de nieuwe manager van café The Queen’s Head, de megabingo gewonnen.”

Coby: “Dus dat was elk vijfhonderd ballen?”
Tini: “Ja, en daarvan ben ik toen naar Sitges gegaan.”

Coby: “Ja hoor, zij wel, en doe je dit nou al lang?”
Tini: “In café The Queen’s Head kom ik al een jaar of zeven, maar ik deed voor het eerst een jaar of vijf geleden met de bingo mee. Dat was toen met Windy Mills.”

Coby: “Dus dat is in hondenjaren vijfendertig jaar, ik reken in verband met mijn twaalf chihuahua’s altijd even om. Wat een tijd, Tien! En waarom kom je nou bij ons, je kan toch ook naar een normale bingo?”
Tini: “Omdat het bij jullie altijd gezellig is. De dinsdagbingo in de Queen’s Head is altijd een feestje, en bij jullie is de sfeer top! En ik vind jullie bar zo mooi.”


Coby: “Heb je iets tegen hetero’s ofzo?”
Tini: “Nee hoor, maar bij jullie en de andere gay tenten in Amsterdam waar ik kom, vind ik het toch het gezelligst, homo’s praten met iedereen, in hetero-cafés zijn mensen wat afstandelijker.”

Coby: “Waar kom jij dan allemaal nog meer dan?”
Tini: “Ik ben elke donderdag te vinden in Taboo, en ga zo nu en dan naar Queers op de Amstel en naar Kalff en Bodytalk in Utrecht.”

Coby: “Je bent wel een bekende in de gay scene, Tien, je gaat vaker naar gay tenten dan de gemiddelde homo! Hoe houd je dat vol?”
Tini: “Koffie met Baileys, en elke dag lekker uitslapen tot half elf.”

Coby: “Je bent dus echt een nachtvlinder Tini, of eigenlijk een nachtflamingo, want ik hoor van deze en gene dat jij eigenlijk een flamingo-fetisj hebt!”
Tini: “Ja, ik spaar flamingo’s, daarom is het ook zo leuk dat er vaak flamingo-prijzen te winnen zijn bij de bingo!”

Coby: “Ja, dat is niet helemaal toevallig, maar waar komt jouw flamingo-fetisj nou vandaan dan?”
Tini: “Mijn zoon Ruud gaf me als eerste een flamingo, vanaf toen begon ik met sparen. Het is een beetje een uit de hand gelopen grap.”

Coby: “En nu staat je huis er vol mee?”
Tini: “Ja, ik heb bijna alles van flamingo’s; een gieter, een wc-borstel, kopjes, lampen, je kan het zo gek niet bedenken.”

Coby: “En je zoon Ruud nam je voor het eerst mee naar een gay bar?”
Tini: “Ja, met Ruud kwam ik voor het eerst op de Zeedijk; eerst zaten we vaak bij wat toen de Engel heette, zitten we nog wel eens als het zonnetje schijnt.”

Coby: “Een lieve homo-zoon, een huis vol flamingo’s, volgens mij heb jij alles wat je hartje begeert. Zijn er nou nog dingen die je graag nog eens zou willen winnen?”
Tini: “Ja, een flamingo natuurlijk.”

Coby: “Haha, nou Tien, daar gaan we achteraan. Wat is nou als gay-oma van Amsterdam jouw wijze levensles die iedereen moet onthouden?”
Tini: “Speel geen verstoppertje, wees jezelf, en dat trainingspak doe je maar aan naar de sportschool.”

Coby: “Kijk, daar hebben we wat an. Tini, dankjewel voor dit diepte-interview. Als jij dinsdag weer die lekkere gevulde eitjes meeneemt, dan ga ik deze week nog eens goed speuren naar leuke flamingo-prijzen!”
Tini: “Deal!”


De drag-bingo in café The Queen’s Head op de Zeedijk is elke dinsdagavond vanaf 21.00 uur. Zie www.queenshead.nl voor meer info.

m.m.v. Judith Jansen, foto’s Michiel Swart
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN JAKKO TER BORGMEEST GELEZEN VAN JAKKO TER BORG

Een interview met de Homo Oma van Amsterdam

Jakko ter Borg, in Scene op 02 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media