Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 821 people
86447 users - nu online: 821 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Zo gezegd


door De Ket in Columns & Opinie , 03 januari 2019

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Een nieuw jaar, nieuwe citaten uit het laatste semester van 2018 van bekende of minder bekende Belgen over onze homoseksuele medemens, in alle HLBTQI-gedaantes. Een summiere bloemlezing uit Vlaamse media.


“Mijn neef is homoseksueel, de twee beste vrienden van mijn moeder zijn homoseksueel. Genoeg mensen in mijn entourage zijn homoseksueel. Mensen die me echt kennen, weten hoe ik ben en waar ik voor sta.” (Internationaal acteur en Brusselse spierbundel Jean-Claude Van Damme reageert op beschuldigingen dat hij homofoob zou zijn. Hij had op de Franse tv het volgende gezegd: “Vrouwen trouwen, mannen trouwen, honden trouwen, iedereen trouwt... En iedereen scheidt,” in Het Laatste Nieuws.)

Stijn Baert“We vroegen aan een groep testpersonen of zij een man zouden aanwerven op wiens cv staat dat hij gehuwd is met iemand van hetzelfde geslacht. Het antwoord bleek samen te hangen met de persoonlijkheid van de respondent: testpersonen die niet graag risico’s nemen, waren eenendertig procent minder geneigd om een homo aan te werven.

Niet omdat zij een probleem hadden met de seksuele oriëntatie van de fictieve sollicitant, maar omdat ze bang waren dat collega’s of klanten misschien liever niet met een homoseksueel zouden samenwerken.” (Professor arbeidseconomie Stijn Baert over zijn onderzoek naar discriminatie bij sollicitaties, op www.vacature.com.)


“Het is beter om gehaat te worden om wat men is, dan om geliefd te worden om wat men niet is.” (De negentig-jarige Vlaamse zanger Will Ferdy die al in 1970 publiekelijk uit de kast is gekomen, in het tv-programma Voor de mannen. Nog te bekijken op www.canvas.be.)

“Mijn cliënt is homo. Waarom zou hij zich aansluiten bij een beweging die homoseksualiteit niet tolereert?” (Advocate van de drieëndertig-jarige Youssef I. uit Antwerpen, die in beroep werd vrijgesproken van het ronselen van mogelijke Syrië-strijders, deelname aan een terroristische bende en het plannen van een aanslag in België, in Het Laatste Nieuws.)

“Ik heb hem leren homo zijn.” (Een zestig-jarige Vlaamse landbouwer met vrouw en kinderen verdedigt zijn gedrag voor de rechter, na het belagen van en misbruik van een veel jongere collega-boer uit de buurt, op www.hlb.de.)


Ronny Bekaert“De aanvallen op homo’s zijn nog nooit zo talrijk geweest. Elke week krijg ik of een van mijn klanten wel een nare opmerking naar het hoofd geslingerd. In het café voelen de klanten zich veilig, we steunen elkaar. Maar eenmaal buiten heerst een onveiligheidsgevoel.”(Ronny Bekaert, eigenaar van de oudste homobar in Brussel La Réserve, in Het Laatste Nieuws.)


“Eén op de tien jongeren vindt geweld tegen homo’s aanvaardbaar.” (Rondvraag bij Belgische jongeren, gepubliceerd in Het Laatste Nieuws.)

Fourat“Het was de schoonste dag uit mijn leven.” (Gemeenteraadslid uit Gent, Fourat Ben Chikha, over zijn coming-out als moslimhomo, in De Morgen.)


“Kan je voor mij een danspartner vinden die op mannen valt?” (Kat Kerkhofs, vrouw van Belgisch stervoetballer Dries Mertens, wilde wel meedoen met het programma Dancing with the stars, maar ze wilde dus enkel met een homo een danspaar vormen, in De Gazet van Antwerpen.)


Kobe Ilsen
“Ik sla Viktor weleens op zijn poep, maar ik ben geen homo. Ik ben een heel fysieke man. Ik knuffel en zoen graag, en loop graag met mijn beste vrienden hand in hand over straat. Dus ik begrijp die veronderstellingen wel. Vroeger, toen ik nog jonger was, heb ik geëxperimenteerd. Je kunt toch niet weten of je witloof lust als je het nog nooit hebt gegeten? Maar het smaakte nogal bitter. Dus voor eens en altijd: ik val op vrouwen.” (VRT-presentator Kobe Ilsen moet voor de zoveelste keer opnieuw ontkennen dat hij homo is en dat hij geen relatie heeft met Viktor Verhult, de zoon van de Vlaamse tv-persoonlijkheid Gert Verhulst, in Het Laatste Nieuws.)

“Jong N-VA is intussen een holebi-beweging geworden, meer dan de helft is homo of lesbienne.”(Filip Brusselmans, praeses van het Antwerpse Katholieke Vlaams Hoogstudenten Verbond, in De Morgen.)

“In de parochie was hij pastoor Alain, op datingsite voor homo’s was hij Stef.” (De pastoor van Kortessem wordt preventief geschorst, nadat het bisdom te weten was gekomen dat hij jarenlang een dubbelleven leidde en een relatie met een kapper had. Maar vaak sprak hij ook met andere mannen af in de kerk, in Het Laatste Nieuws.)

Je toegenegen,

De Ket
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Zo gezegd

De Ket, in Columns & Opinie op 09 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media