Back to Top
Zondag 15 Dec
86391 users - nu online: 1559 people
86391 users - nu online: 1559 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Roddel Nieuws


door Rod del Auntie in Media & entertainment , 27 december 2018
lengte: 5 minuten


“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit... We gaan weer los de laatste maand van het jaar... Het hopeloos gezeik over of Piet nou zwart is of niet is weer in volle gang, maar ja wat moet je als je niks beter te doen hebt.

Queen-film: turbulente band, geschiedenis

Bohemian Rhapsody, de langverwachte film over de legendarische band Queen, draait nu in de Nederlandse bioscopen. De film vertelt het verhaal over de talloze hits, de wereldwijde roem, de onderlinge conflicten en het bewogen leven van de flamboyante frontman Freddie Mercury, die in 1991 overleed aan de gevolgen van aids.

De ruzies in de band zijn uitvoerig besproken, zegt Rami Malek, die de rol van Freddie Mercury vertolkt in de film. "Brian en Roger vertelden dat Freddie de vredestichter was, de diplomaat. Uiteindelijk bluste hij de brandjes, zodat ze weer aan het werk konden en konden doen waar ze het allermeest van hielden: muziek maken en dat delen met de wereld."

Voor Malek kwam er een droom uit toen hij in de huid van Mercury kroop. "Freddie is degene die ik het allerliefste wilde spelen. Hij is een van de meest unieke mensen die op aarde heeft rondgelopen. Het is een mooi idee om zijn verhaal te delen met nieuwe generaties."


Het levensverhaal van Mercury, die worstelde met zijn seksualiteit, de roem en zich een tijdlang verloor in seks en drugs is ook interessant voor jongeren die niet tijdens de hoogtijdagen van Queen zijn opgegroeid, denkt zijn vertolker. "Dit is een verhaal van overleven, worstelen, van tegen de verwachtingen in je dromen waarmaken en ontdekken wie je bent. Dat zal altijd relevant blijven."

Toch is er kritiek op de vertolking van Malek. Volgens critici doet de film aan 'straightwashing': de focus van de film zou te erg op de heteroseksuele kant van Freddie Mercury liggen, en niet op zijn bi- of homoseksualiteit. Malek herkent de kritiek, hij zou liever meer de invloed van Mercury als gay icon in de film hebben verwerkt, vertelt hij in Amerikaanse media. "Mercury had een mooie relatie met Jim Hutton en we wilden dit verwerken in de film. Er waren gesprekken over hoe we dit verhaal meer in de film zouden kunnen verwerken. Ik bleef er op pushen", aldus Malek in USA Today.

"Freddie Mercury is een gay icon en een icoon voor ons allemaal. Ik hoop dat mensen niet vinden dat de film schadelijk is voor die community", gaat Malek verder. "Als we een miniserie in plaats van een film hadden gemaakt, hadden we meer de geaardheid van Mercury kunnen bespreken."Victor & Rolf 25 jaar modeontwerpers koninklijk onderscheiden


Vorige maand werden in Amsterdam modeontwerpers duo Victor & Rolf koninklijk onderscheiden. Beide werden benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Victor Horsting, 49, en Rolf Snoeren, 49, kregen de onderscheiding Amsterdamse locoburgemeester Touria Meliani tijdens een bijeenkomst waar het 25-jarig jubileum van hun modemerk werd gevierd, met eveneens een overzichtstentoonstelling van hun werk, met onder andere de bruidsjurk van Prinses Mabel en de ontwerpen op aanvraag van zangeres Madonna.

Madonna‘Hun bijzondere kijk op design heeft ervoor gezorgd dat hun werken verzamelobjecten zijn geworden’, aldus de gemeente Amsterdam. Ook wijst de gemeente erop dat zij aandacht besteden aan de nieuwe generatie door middel van masterclasses. ‘Niet alleen door de bijzondere ontwerpen, maar ook door het overdragen van hun kennis, kunde en inzicht voor het modeonderwijs. En daarmee voor de ontwikkeling van de Nederlandse modevormgeving.’

De ontwerpers ontmoetten elkaar op de kunstacademie in Arnhem, waar de basis voor een lange vriendschap en samenwerking werd gelegd. Na hun afstuderen in 1992 vertrokken ze samen naar Parijs, en realiseerden daar hun eerste collectie gebaseerd was op de frustratie die zij ervoeren als twee beginnende ontwerpers. Ze wonnen daarmee de drie eerste prijzen van de belangrijkste modewedstrijd ter wereld: de Salon Européen des Jeunes Stylistes in Hyères in Frankrijk. Het merk staat voor een mix van kunst en mode, klassiek en avant-gardistisch.

Hoewel Victor & Rol beiden openlijk homo zijn, zijn ze géén koppel. In augustus van dit jaar trouwde Rolf Snoeren met zijn Amerikaanse vriend Brandon in Amsterdam. De nieuwe onderscheiding is meteen de vijftiende prijs / onderscheiding die het duo sinds 1993 kreeg.


27-jarige Grey's Anatomy acteur komt ook uit de kast


Amerikaans acteur Jake Borelli, 27, bekend van zijn rol als biseksueel in de populaire ziekenhuis televisieserie Grey's Anatomy, is ook uit de homo kast gekomen.

De 27-jarige deed zijn coming out op Instagram. Hij refereerde daarbij naar zijn eigen homo kusscène in de ziekenhuis serie, die al aan zijn vijftiende seizoen toe is, ook al is dat personage biseksueel. Naar eigen zeggen kan hij zich toch vrij goed inleven in zijn personage, ook al is hij zelf niet biseksueel. Borelli hoopt ook een inspiratie te zijn voor vele anderen. Familie en vrienden hebben hem al langer geleden aanvaard zoals hij is.

Borelli werd bekend door zijn rol in de Nickelodeon serie The Thundermans (2015–2018), en sinds 2017 is hij te zien in Grey's Anatomy. Daarnaast was hij eerder ook al te zien in series als NCIS, Parenthood en iCarly en speelde hij al in een zestal televisie films.


Zangeres Barbra Streisand brengt protest song uit


Homo-Icoon Barbra Streisand, 76, heeft een pro holebi & transgender song uitgebracht dat tevens een protest lied is tegen Amerikaans president Trump. Streisand was nog vóór haar zoon Jason in 1991 uit de kast kwam, al een fervent voorvechtster van de gelijke rechten strijdt voor holebi's en transgenders.

Streisand stelde haar 63ste studio album voor, waarbij het nummer: 'Love's Never Wrong' al meteen een holebi & transgender hit geworden is. Het 63ste Streisand album dat 'Wall' heet, verwijst verder trouwens naar de regering Trump en het beleid omtrent de muur aan de grens met Mexico. Veel van de songs hebben verder een politieke ondertoon gerelateerd aan de huidige Amerikaanse president.

In een toespraak bevestigde Streisand de betekenis achter het album. "Hij probeert onze natie en de wereld te verdelen. Dat is wat zo eng is. Diversiteit is bewezen onze kracht te zijn. Zeggen dat mensen anders zijn vanwege hun geboorte is verkeerd. Want statistisch gezien hebben mensen in termen van genoomstudies 99,9 procent dezelfde genetica. We zijn hetzelfde. We willen allemaal vrede en geluk en familie en liefde en begrip".

In het pro holebi & transgender lied zit onder andere de zinnen:
Love’s always right / Love always knows the way / When some are just too blind to see the light / You know what’s true / Be true to you / Be proud, be strong / Cause love’s never wrong.

GERELATEERDMEER VAN ROD DEL AUNTIEMEEST GELEZEN VAN ROD DEL AUNTIEfeb 2016       


sep 2016        lengte: 5 min.
Roddel Nieuws

Rod del Auntie, in Media & entertainment op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media