Back to Top
Zondag 19 mei
86307 users - nu online: 1232 people
86307 users - nu online: 1232 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Eerste homoseksuele man gouverneur Amerikaanse staat


door Redaktie in Historie & Politiek , 21 december 2018


Jared Polis, het enige Congreslid dat er openlijk voor uitkomt dat hij homoseksueel is, is gekozen tot gouverneur van Colorado. Hij is de eerste homoseksuele man die tot gouverneur van een Amerikaanse staat wordt gekozen. Polis is getrouwd met een man, met wie hij twee kinderen heeft.


Polis was een van de meerdere lhbti-kandidaten die zich kandidaat hadden gesteld voor het gouverneurschap. Een van hen was de democratische gouverneur van Oregon, Kate Brown. Zij was ooit de eerste biseksuele gouverneur van Amerika en is nu herkozen. In 2004 maakte de gouverneur van New Jersey, Jim McGreevey, bekend dat hij gay was. Hij kwam echter uit de kast vlak voor zijn aftreden. In Kansas is de 38-jarige Sharice Davids verkozen. Zij wordt de eerste vrouwelijke native american in het Congres en ze is openlijk lesbisch.

Historische verkiezingen

Bij de tussentijdse parlementsverkiezingen in de Verenigde Staten, de zogenaamde ‘mid terms’ is door kandidaten geschiedenis geschreven. Naast de eerste openlijke homoseksueel die werd gekozen tot gouverneur, krijgen de eerste Indiaanse vrouwen, moslima’s en de jongste gekozen vrouw ooit een zetel in het congres.

Mid terms

De Amerikanen gingen afgelopen maand naar de stembus voor de tussentijdse verkiezingen. Alle 435 zetels van het Huis van Afgevaardigden en 35 van de 100 zetels in de senaat stonden op het spel, naast gouverneursposten en andere lokale posten. De republikeinen hebben hun meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, de Amerikaanse Tweede Kamer, moeten afstaan aan de democraten. De partij wist wel de meerderheid in de Senaat, de Eerste Kamer van de VS, te behouden.
  


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Eerste homoseksuele man gouverneur Amerikaanse staat

Redaktie, in Historie & Politiek op 27 december 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 333, mei 2019


Alkmaar Pride
23- 26 mei, 2019Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 328
Meer van Redaktie

Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media