Back to Top
Zaterdag 15 Dec
86230 users - nu online: 1354 people
86230 users - nu online: 1354 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Fraaie strandkleding van Fighetti en Sanwin


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 22 september 2018

This article is also available in English


Hoewel de naam anders doet vermoeden is Fighetti toch echt een Nederlands merk. De Nederlandse mannen achter dit merk lieten zich voor hum zwembroeken inspireren door de onder Napels gelegen azuurblauwe Amalfikust, de Costiera amalfitana, met haar perfecte kustlijn, vele smalle straatjes, geweldige uitzichten en pittoreske dorpjes.

Fighetti is een hommage aan de Italiaanse lifestyle, de Italiaanse liefde voor simpele producten en de klassieke Italiaanse benadering om niet aan kwaliteit in te boeten.

Fighetti maakt al ruim drie jaar lang zwemshorts van hoge kwaliteit, die ook prima als korte broek kunnen worden gedragen. Want de filosofie van Fighetti is dat er geen slechte dagen bestaan om een zwemshort te dragen. De gedachte achter deze zwemshort is dat hij niet alleen lekker moet zitten in het water maar ook daarbuiten.

De zwemshort komt daarom tot net boven de knie en is lekker dun van stof. Dankzij de kwaliteit en perfecte pasvorm is de zwemshort ook uitermate geschikt om als short te dragen. Tevens heeft de Fighetti zwemshort twee zakken met een rits die groot genoeg zijn voor de iPhone 8 Plus.Maar het merk heeft ook als uitgangspunt dat het zich wil inzetten voor een honderd procent duurzaam en sociaal verantwoord productieproces.

Daarom worden de zwemshorts niet van een traditionele mix van katoen en polyester gemaakt, maar van afval uit de oceaan.

Denk hierbij aan visnetten, plastic soep en consumentenafval. Van dat afval wordt een nylon garen gemaakt, dat vervolgens wordt gebruikt voor de samenstelling van de stof. 

Om de collectie op deze manier te kunnen maken is Fighetti een samenwerking aangegaan met Econyl.


Het Econyl-materiaal is van de hoogste kwaliteit en van honderd procent geregenereerd afval. Momenteel kun je kiezen uit vijf heldere kleuren, die qua subtiliteit doen denken aan de azuurblauwe Amalfikust. En hun succes is inmiddels door diverse Nederlandse tijdschriften niet onopgemerkt gebleven want ze zijn door hen uitgeroepen tot “de beste zwembroek.”


Sanwin Beachwear

Het Nederlandse succesverhaal van Sanwin Baachwear begint wanneer een Nederlands piloot zijn liefde voor reizen combineert met zijn passie voor fashion design. Zijn inspiratie hiervoor put hij uit de schitterende stranden die hij bezoekt wanneer hij niet aan het vliegen is.

Hoewel hij lang op zoek ging naar een geschikt beachwear-merk voor mannen, kon hij toch niet dat ene merk vinden dat aan al zijn eisen voldeed wat betreft comfort, stijl en kwaliteit. Met dit als uitgangspunt kreeg hij het idee om zelf dan maar een exclusief beachwear label voor mannen te gaan opzetten, dat hoge kwaliteit stoffen combineert met gewaagd en hedendaags design.

Met een Nederlands compagnon van hem hebben beide heren uiteindelijk Sanwin Baachwear gelanceerd en op de markt gebracht. Hierbij is hun uitgangspunt dat er gewoon goed uitzien nog niet goed genoeg is. Naast zwemshorts in uni of prints zijn er in de collectie tevens strandtassen, T-shirts en uit touw vervaardigde armbanden opgenomen.
  


Fraaie strandkleding van Fighetti en Sanwin

Bernardo van Eekhout, in Mode & Lifestyle op 22 september 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 328, december 2018


Meer uit Mode & Lifestyle
Meer uit nummer 325
Meer van Bernardo van Eekhout

Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media