Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 855 people
86440 users - nu online: 855 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Kerkstraat opnieuw toneel van het Streetheart Festival


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 04 september 2018

This article is also available in English


Streetheart, het eigenzinnige nieuwe HLBTQI-festival in de Kerkstaat, keert op de tweede zaterdag van september terug voor een tweede editie. Het festival is een liefdeskindje van Stichting Gala, ChUrch en de bedrijfsvereniging van de Kerkstraat en heeft tot doel de homo- en lesbo-zichtbaarheid terug te brengen in deze eerste homostraat van de stad.


Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw was de Kerkstraat de homostraat van Nederland met kroegen, clubs en de nachtsauna. Die dagen zijn reeds lang voorbij, maar er zijn nog steeds vier overgebleven homozaken in de straat.

Het is belangrijk het gehele jaar zichtbaar te blijven - maar afgezien van Amsterdam Pride zijn er geen openbare HLBT-evenementen in de stad. Dit festival beoogt deze leemte op te vullen. Het zal een indruk geven van de flamoyante homo-scene maar het is ook (hetero) familie- en kindvriendelijk. Verwacht dus vele roze poedels en slechts een vleugje fetisj!

In overeenstemming met de geslachtsplooibare aard van het evenement is er een voorkeur voor de kledingcode roze, blauw en wit, de kleuren van de transgender-vlag.

Er is een omkleedhoekje beschikbaar, waar bezoekers een jurk of hakjes kunnen aanschieten of zich met een nepsnor uitdossen. En mis niet de “Gender Fluid Streetheart” prijs voor het beste kostuum, toegekend door een met sterren bezette jury!

Als het straatfeest om 21.00 uur besloten wordt gaat de feest in ChUrch zelf door tot in de vroege uurtjes - verwacht dat het daar een beetje ruiger wordt nadat de kinderen naar bed zijn gegaan!


 Streetheart Festival, zaterdag 8 september 2018, 13:00 tot en met 21:00 uur gratis toegang en 21:00 tot laat in ChUrch, entree: € 12.50, Kerkstraat 52 (bij de hoek Leidsestraat), 1017 GM Amsterdam

foto’s Pieter Dammen
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Kerkstraat opnieuw toneel van het Streetheart Festival

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 08 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media