Back to Top
Zondag 22 Sep
86358 users - nu online: 1075 people
86358 users - nu online: 1075 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Lustrumviering roze voetbalsupporters van ADO Den Haag


door Redaktie in Algemeen , 29 augustus 2018

This article is also available in English


De Roze Regahs bestaan vijf jaar. De eerste roze supportersvereniging van een Betaald Voetbal Organisatie, die van ADO Den Haag, gaat dit uitgebreid vieren. Voetbal en homo’s gaan niet samen? Niks daarvan!


Na vijf jaar zijn de leden niet meer weg te denken uit het Cars Jeans Stadion, zijn zij volwaardig gesprekspartner met andere supportersverenigingen binnen ADO Den Haag en hebben het onderwerp homofobie en vooral homoacceptatie bespreekbaar gemaakt. Op de jaarlijkse Open Dag staan zij al jaren met een eigen stand. Een eigen vak in het stadion? Nee, daar vinden deze roze supporters geen flikker aan! Kris kras door elkaar en met elkaar, maar als het te ver gaat, dan spreken ze elkaar daarop aan. In binnen- en buitenland zijn zij graag geziene gasten en vertellen bij UEFA en FIFA over hun ervaringen.

Met ruim honderd betalende leden zijn de Roze Règâhs een van de grootste supportersverenigingen van ADO Den Haag. Maar nu willen de Hagenezen ook de vleugels uitslaan naar andere clubs, met ondersteuning, raad en daad, de do’s en don’ts. Op dit moment al heel concreet in Rotterdam. Maar waar zijn de roze fans van andere verenigingen? In Duitsland en Engeland heeft elke club een HLBT-supportersverenging. Laten we homoacceptatie langs de lijnen bewerkstelligen, dan zal het niet lang duren, voordat het binnen het veld ook zover is.

De Roze Règâhs vieren het eerste lustrum, samen met de leden van Queer Football Fanclubs (QFF), met onder andere een roze filmfestival, een ontvangst op het stadhuis en een conferentie in het stadion van 5 tot en met 9 september 2018.

Vragen: info@rozeregahs.nl, of https://www.facebook.com/RozeRegahs


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Lustrumviering roze voetbalsupporters van ADO Den Haag

Redaktie, in Algemeen op 04 september 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media