Back to Top
Donderdag 02 Apr
86425 users - nu online: 903 people
86425 users - nu online: 903 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Subtiele homofobie


door De Ket in Columns & Opinie , 19 augustus 2018

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Het stond in de Nederlandse media. Gemeentes en overheden zeggen het niet met zoveel woorden maar ze doen er toch alles aan om homo-ontmoetingsplaatsen “uit te roeien.” Een soort van verborgen agenda zeg maar, onder het mom van allerlei drogredenen om maar niet te moeten zeggen dat het elimineren van dergelijke ontmoetingsplekken de echte reden is en niet het gevolg van een bepaald gevoerd beleid.

Troost jullie, lieve Noorderburen. In België is men daar al veel langer mee bezig dan bij jullie. Ook met allerlei excuses om niet te hoeven zeggen dat men het niet zo begrepen heeft op homo’s die al sinds decennia dating-plaatsen opzoeken omdat ze op een andere plek hun zaad niet kwijt kunnen.

De nieuwste reden die men bij ons aanhaalt is wel van een bijzondere orde. De redenen die de overheden nu bij ons aanhalen om hele bossen langs parkeerplaatsen te kappen is dat die bosjes ideaal zijn voor transmigranten om er zich in te verstoppen om vervolgens te proberen tijdens de nachtelijke uren in de laadruimte van een vrachtwagen binnen te breken om zich daarin te verschuilen. En met de ijdele hoop ooit op die manier Groot-Britannië binnen te geraken.


Dus “dankzij” de transmigranten moeten niet alleen enkele ontmoetingsplekken voor homo’s eraan geloven, in eenzelfde adem worden hele bossen langs de autosnelwegen omgehakt. De enkeling die deze praktijken aan de kaak durft te stellen, wordt verweten er niets van te kennen, gevolgd door een persmededeling waarin staat “dat de bomen aan parkings en rustplaatsen langs de autosnelwegen ziek zijn en nodig gekapt moeten worden.” Zelfs zonder een boomexpert te zijn, ruik je de leugen vanop duizenden kilometers.

Terwijl homo-activisten blijven victorie kraaien over verworven rechten voor onze gemeenschap, neemt de latente homofobie toe. Of moet ik eerder zeggen de subtiele homofobie. Nu de homofoben bemerken dat ze wat meer op hun woorden en daden moeten letten, kunnen ze niet anders dan op zoek gaan naar meer “subtiele” vormen van homofobie, om toch maar de homoseksuele gemeenschap te blijven verketteren.

Het kappen van bomen en struiken rond ontmoetingsplaatsen voor homo’s is daar een prachtig voorbeeld van. Maar het gaat verder dan dat. In heel wat Europese steden mogen nieuwe homobars bijvoorbeeld geen darkrooms meer hebben. Ook hier is de uitleg weinig geloofwaardig, want “er worden veel diefstallen van portefeuilles gepleegd in darkrooms.”

Of wordt een cruising-bar gesloten door de gezondheidsinspectie omdat er sporen van chlamydia op de muren van een darkroom werden aangetroffen. Alsof er vroeger nooit portefeuilles uit een broek werden gestolen in een darkroom en alsof in een cruise-bar vroeger nooit sperma met chlamydia of een andere seksueel overdraagbare infectie op de vloer of muur terechtkwam. En in Playa del Inglès, het mekka van de HLBTIQ+-gemeenschap op het eiland Gran Canaria, wil de gemeenteraad een verbod voor het dragen van chaps waarbij een blote kont zichtbaar is. En bij uitbreiding ook zo veel mogelijk bloot uit de Yumbo verbannen. Lijkt me in de praktijk moeilijk haalbaar.

Het is overigens geen geheim dat de gemeenteraad daar liever af wil van Playa del Inglès als homobestemming. De reden? Door de blijvende onrust en politieke instabiliteit op Noord-Afrikaanse vakantiebestemmingen wijken al enkele jaren Europese toeristen massaal uit naar de Canarische Eilanden voor hun vakantie.

Dat vertaalt zich al geruime tijd in stijgende vliegtuig- en hotelprijzen. En uiteraard zijn de hoteleigenaars en immobiliënkantoren hier heel blij mee, maar een mogelijke verstorende factor voor hun financiële situatie is de massale aanwezigheid van homo’s op het “eiland van verderf.” Dus schakelen ze sommige politici in, die op een subtiele manier de homo’s van het eiland wel zullen “wegpesten.” Ook die politici ruiken geld. Uiteraard.

Ben ik de enige die deze trend opmerkt? Of ben ik de enige met een gezonde dosis verstand en inzicht? We mogen nu dus wel naar het stadhuis trekken om in het huwelijk te treden, maar intussen wordt ons leven op een andere manier grondig verpest, zoals de beperkingen van het uitgaansleven.

Om nog maar te zwijgen over subtiele vormen van discriminatie op de werkvloer, waarbij vaak eveneens een drogreden wordt aangehaald om iemand een promotie te weigeren. En nog zoveel voorbeelden.

Redenen te meer om in de toekomst nog meer op onze hoede te zijn, want het gevaar zit hem nu eenmaal in subtiele dingen. In alle aspecten van ons leven, op alle vlakken.

Je toegenegen,

De Ket

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Subtiele homofobie

De Ket, in Columns & Opinie op 23 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media