Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1024 people
86447 users - nu online: 1024 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Columns & Opinie

Samen met mijn beste vriendin Pascale heb ik een gezellig hotelletje in het centrum van “de mooiste stad van het land,” zoals Wim Sonneveld ooit zong. En dat heeft zo zijn voordelen. Alhoewel ons hotel geen “Fawlty Towers” is, gebeurt er elke dag wel wat, is er altijd iets te doen en zijn er altijd mensen om je heen, die over het algemeen vriendelijk en vrolijk zijn.

door Rick van der Made - 31 juli 2018

Printervriendelijke Pagina  
Altijd iets te doen


This article is also available in English


En als je wilt, hoef je nooit meer de wijde wereld in te trekken want de wijde wereld komt bij jou over de vloer. Dat geldt niet alleen voor de gasten maar ook voor het personeel.

Pascale en ik hebben in twaalf jaar tijd leiding gegeven aan zo’n zeventig personeelsleden, die uit alle streken van de wereld kwamen: uit de Verenigde Staten, Colombia, Marokko, Algerije, Libanon, Duitsland, Israël, Zweden, Namibië, Libanon, De Jordaan.

Toen wij het hotel overnamen, was het bijna honderd procent gay-friendly, maar die doelgroep is door de jaren heen steeds kleiner geworden. De almaar toenemende stroom “straight” toeristen boekte steeds vaker kamers in het hotel; Amsterdam werd steeds een beetje minder “Gay Capital of Europe” en uiteindelijk hadden ook de grote hotelketens als Marriott, Hilton en NH het destijds nog hippe modewoord “gay-friendly” ontdekt en begonnen daarmee te adverteerden. Al valt er geen regenboogvlag in die hotels te bekennen, het doel is blijkbaar wel bereikt: zo’n beetje heel Mokum noemt zichzelf inmiddels gay-friendly.

En dat is uiteraard alleen maar goed.

Als hoteleigenaren hebben we in die jaren een hoop kleurrijke mensen voorbij zien komen. Twee daarvan kwamen deze maand twaalf jaar geleden het hotel binnenwandelen. Het Amerikaanse stel Doug en Kurt bleef al die jaren terugkomen en zij zijn innige vrienden geworden.


Natuurlijk gaat er heel af en toe ook wel eens iets mis met een gast. Zo checkte in de week van de Gay Pride tien jaar geleden een Israëlische jongedame in, die in d’r eentje zo’n enorme ravage van haar kamer maakte, dat ik genoodzaakt was om samen met mijn van oorsprong Libanese werknemer Mo naar haar toe te gaan om haar te vragen het hotel te verlaten.

Dat verliep verder zonder problemen. Ze pakte even chaotisch haar koffer in als ze gedurende haar verblijf in de kamer had uitgepakt en vertrok.

Toen Mo en ik weer naar beneden liepen, vroeg ik aan Mo waarom hij eigenlijk het raam had dichtgedaan terwijl ik met de Israëlische gaste aan het praten was. “Nou,” zei hij, “ik vond het zo’n vreemde dame. Ik was bang dat ze misschien moeilijk zou gaan doen en je wilt morgen niet in de krant hebben staan: ‘Homo valt met sjiitische Libanees en jodin uit raam van gay-hotel in Amsterdam.’”

Er gebeurt altijd wat, er is altijd iets te doen.

Aan het einde van deze maand halen Pascale, mijn vriend Armen en ik onze Amerikaanse vrienden op van Schiphol. Ze komen naar Nederland om Gay Pride te vieren, net zoals ze de afgelopen twaalf jaar gedaan hebben.

“Amsterdam always feels like coming home,” zei Doug vorig jaar toen we hem op Schiphol omhelsden. “I know what you mean,” antwoordde mijn van oorsprong Syrisch-Armeense vriend.

We gaan er met het hotel, met alle Amsterdammers en wat mij betreft met heel Nederland weer een mooie Gay Pride van maken.

Laat het gebeuren. Laat er altijd iets “gay-friendly” te doen zijn.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RICK VAN DER MADEMEEST GELEZEN VAN RICK VAN DER MADE

Altijd iets te doen

Rick van der Made, in Columns & Opinie op 04 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media