Back to Top
Donderdag 09 Apr
86426 users - nu online: 1031 people
86426 users - nu online: 1031 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Over homonationalisme, homoactivisme en homo-extremisme


door De Ket in Columns & Opinie , 26 juli 2018

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, De Belgian Pride van 19 mei is intussen alweer meer dan een maand geleden. Een Pride die om verschillende redenen niet vlug vergeten zal worden. In de eerste plaats de Pride zelf. Om duistere redenen ging het parcours door de piepsmalle straatjes van het centrum van Brussel, waardoor de grootste wagen eigenlijk een groot uitgevallen bestelwagen was en er geen plaats was voor trucks zoals we op andere prides mochten aanschouwen.


Toegegeven, de stoet laten gaan langs de centrale Anspachlaan was geen optie omdat die op dit ogenblik een pure werf is. Maar Brussel-centrum telt nochtans andere prachtige lanen waar er wel veel ruimte is voor een Pride en bijbehorende trucks. De echte reden zullen we dus niet weten, de problemen met de heraanleg van de Anspachlaan kunnen enkel maar een drogreden zijn.

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in aantocht kon je haast niks anders verwachten dan dat het – weeral – eerder een politieke parade zou worden. Bijna alle Belgische politieke partijen namen eraan deel, zowel links, rechts als centrumpartijen. Maar extreemlinkse activisten waren van mening dat de politiek van N-VA weinig ruimte laat voor tolerantie en eerder voor racisme en discriminatie en zo besloot de Brusselse HLBTQI+-vereniging Tels Quels om in alle rust gedurende enkele minuten een sit-in in te lassen voor de wagen van N-VA. Kort daarna besloot een zestal vrouwen uit links-anarchistische middens om de wagen van N-VA te bestormen. De Brusselse politie greep hardhandig in en hield bijna alle dames in kwestie administratief aan tot het einde van Pride.

De extreemlinkse en anarchistische interventies werden bij de Franstalige homo’s blijkbaar goed gewaardeerd. De viscerale aversie van de Franstalige Belgen tegenover N-VA-voorzitter Bart De Wever en onze staatssecretaris voor Asiel en Immigratie Theo Francken (N-VA) zit zo diepgeworteld dat voor Franstalige homo’s plots alle Vlaamse homo’s “homonationalisten” zijn.


Een extreemlinkse politicus die in de Politieraad van de stad Brussel zetelt legde enkele dagen daarna de burgemeester op de rooster naar aanleiding van het geweld dat de politie zou hebben gebruikt om de hysterische, extreemlinkse dames in bedwang te houden en te arresteren. De Brusselse burgemeester ontkende dat er tegen de dames buitensporig geweld werd gebruikt, maar gaf in een sneer de politicus in kwestie nog mee “dat de namen van de dames in kwestie opduiken in verschillende politiedatabanken en dat ze gekend zijn voor andere verstorende publieke acties.”

Dus vrouwen met een fiche bij de politie en andere veiligheidsdiensten. Met andere woorden, een twintigtal manifestanten van Tels Quels en een zestal dames vonden het nodig de Pride te verstoren omdat ze het niet eens zijn met de politiek van N-VA. Uiteraard is dat hun volste recht. Maar de N-VA mag ook in een vrij land als België haar standpunt kenbaar maken. Men moet het niet eens zijn met N-VA, maar de diabolisering van die partij zal die partij enkel maar populairder maken.

Uit tal van reacties op sociale media bleek dat extreemlinkse Franstalige homo’s het gemunt hebben op de Vlaamse kiezer en op de Vlaamse homo in het algemeen. Alsof elke Vlaamse homo in het kieshokje een nationalistische stem voor de N-VA uitbrengt. Andere reacties, vanuit linkse en vanuit rechtse hoek, suggereren dan weer om alle politieke partijen uit de Pride te bannen.

En volgens de linkse beweging binnen het organiserend comité van de Belgian Pride volstaat het om de N-VA te weren. Laten we dan maar meteen alle politieke partijen uit de Pride houden, dan is het voor iedereen gelijk. En als je één specifieke partij weert, houd er dan rekening mee dat die partij bij de volgende verkiezingen wellicht meer stemmen zal halen.

Deze opeenvolging van incidenten tijdens de Pride en daarna op sociale media tonen toch nog maar eens aan dat we diegenen die zich schuldig maken aan homohaat en homofobie, in de eerste plaats in eigen rangen moeten zoeken. De term homonationalisme, gebruikt voor homo’s die voor N-VA stemmen, wordt te pas en te onpas gebruikt door homo-extremisten en anarchisten, die als enig doel hebben de Belgische homoseksuele gemeenschap te verdelen voor hun eigen extreemlinkse en anarchistische gelijk.

De Belgian Pride zou in de eerste plaats een evenement moeten zijn voor iedereen uit deze grote en diverse gemeenschap, ongeacht van welke politieke overtuiging. Maar in Brussel zijn er enkele (extreem)linkse homoverenigingen die deze mening duidelijk niet meer delen. Zij moeten er dan maar rekening mee houden dat ze hun overheidssubsidies zullen kwijtraken wanneer ze zich op politiek glad ijs zullen begeven. Een verwittigd homoseksueel is er twee waard.

Je toegenegen,

De Ket
 

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Over homonationalisme, homoactivisme en homo-extremisme

De Ket, in Columns & Opinie op 30 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media