Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 994 people
86447 users - nu online: 994 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De Amsterdam Pride ambassadeurs van 2018: Vanny Reyes


door Paul Hofman in Evenementen & Agenda , 24 juli 2018

This article is also available in English


De Pride wordt elk jaar extra uitgedragen door haar ambassadeurs. De organisatie presenteert dan ook jaarlijks vol trots haar ambassadeurs, en dit jaar had het thema voor hen niet beter gekozen kunnen worden, stuk voor stuk met veel inzet en lef voor de LHBTI-community of het uitdragen daarvan. Vanny Reyes, coordinator Empowerment bij het COC.

Vanny Reyes by Noah ValentynVanny Reyes:
“mensen helpen eigen keuzes te maken”


Toen hij werd gevraagd ambassadeur van Pride Amsterdam 2018 te worden was Vanny Reyes (45) een moment sprakeloos. “Ik was euforisch en kon het bijna niet geloven”. Naast zijn werk als informatie analist bij het GVB, is hij in zijn spaarzame vrije tijd op vrijwillige basis coördinator Ontmoeting en Empowerment bij het COC Amsterdam. “Het is meer dan vrijetijdsbesteding geworden.”

Enthousiast vertelt Vanny over zijn jeugd, studie, werk en ambassadeurschap. Hij is bij uitstek het gezicht van de biculturele Nederlander. Zijn roots liggen op Aruba waar hij werd geboren als jongste zoon van twee uit het huwelijk van een Colombiaanse moeder en Arubaanse vader. In deze tijd van verharding in onze samenleving is hij duidelijk niet “de witte persoon met privileges”.

Na zijn middelbare schooltijd op het benedenwindse eiland besluit hij in Nederland te gaan studeren. Amsterdam is de stad van zijn dromen. Al voordat hij naar Nederland komt, beleeft hij -onofficieel- zijn coming-out. “Ik begon toen te rebelleren tegen mijn -gescheiden- ouders. Mijn moeder had er begrip voor. Zij wist het allang. Mijn vader was er niet blij mee en sprak lange tijd daarna niet meer met mij.” Nadat hij in 2003 aangaf Vanny’s homoseksualiteit te accepteren, is het contact hersteld. “Gelukkig kan ik nu weer genieten van mijn beide ouders.”


Als ambassadeur gaat hij zich inzetten voor het vrijwilligerswerk en natuurlijk ook voor de diversiteit en inclusiviteit daarin. Dat hij dat nu al doet voor het Amsterdamse COC is een absolute meerwaarde. Hij kent het klappen van de zweep als geen ander als aankomt op LHBT+-ers van geheel of gedeeltelijke buitenlandse komaf. “Veiligheid staat daarbij voorop.” Benadrukt dat “niet alleen het organiseren van activiteiten belangrijk is, maar ook het helpen opkomen voor jezelf en eigen keuzes te maken.”

Het thema van de Pride betekent voor hem veel. Wie is zelf zijn grootste held? “Alle vrijwilligers en mijn ouders. Vrijwilligers omdat ze in beperkte tijd, met passie en hun hart meewerken aan de acceptatie van seksuele - en genderdiversiteit. En mijn ouders omdat ze mij liefde, steun en vooral een basis hebben gegeven om mezelf te kunnen zijn.”


     Amsterdam Pride 2018, van 28 juli tm 5 augustus
zie ook www.pride.amsterdam
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN PAUL HOFMANMEEST GELEZEN VAN PAUL HOFMAN

De Amsterdam Pride ambassadeurs van 2018: Vanny Reyes

Paul Hofman, in Evenementen & Agenda op 28 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media