Back to Top
Donderdag 20 Feb
86414 users - nu online: 969 people
86414 users - nu online: 969 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Art with Pride in Zandvoort


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 23 juli 2018

This article is also available in English


Na het grote succes vorig jaar van de eerste Pride at the Beach pakt Zandvoort dit jaar nog grootser uit. Naast een vrolijke parade, een groot feest op het plein, verschillende feestelijke activiteiten bij ondernemers en de middenstand in het dorp, op het strand en bij strandtenten staat dit jaar voor het eerst het Zandvoorts Museum geheel in het teken van Gay Pride.

De directie van het museum nodigde André Donker en René Zuiderveld uit een collectieve tentoonstelling te organiseren onder de titel Art with Pride.

Het gehele museum staat daarbij in het teken staan van “homokunst.” De twee gastcuratoren presenteren schilderkunst, fotografie, beeldhouwwerk, sieraden, multidisciplinaire kunst en installaties.

Op een speelse manier hopen de organisatoren via een gevarieerde presentatie de vraag te stellen of “homokunst” eigenlijk wel bestaat of dat het simpelweg kunst is die toevalligerwijze is gemaakt door homo’s of door kunstenaars die een zekere “gay sensibility” hebben.

Zo is een van de onderdelen van de tentoonstelling een kleine collectie van vier foto’s, gemaakt door vier verschillende fotografen, waarbij de bezoekers de vraag wordt gesteld of ze kunnen raden wat de seksuele identiteit van de makers is. Is “homokunst” dus echt te herkennen?

Maurice Heerdink

Singularity by Marlene SjerpsMeewerkende kunstenaars zijn Suzanne van de Laar (fotografie), Freek Weidema (sculpturen), Maurice Heerdink (schilderkunst), Peter Colstee (schilderkunst), Marlène Sjerps (sculpturen), Paul Derrez / Galerie Ra (sieraden), Ruben de Waal (video), Chris Marmier (cartoons), Andrew Darkson (installatie / foto-art), René Zuiderveld (fotografie), Richard Hogenkamp (fotografie), Gabriel Batenburg (fotografie) en Christian Vincent (fotografie).

Art with Pride is nog te zien tot en met 19 augustus. Er is een extra feestelijke Pride-opening op maandag 30 juli vanaf 16.00 uur.


 Zandvoorts Museum, Swaluëstraat 1  
2042 KA Zandvoort, www.zandvoortsmuseum.nl
Geopend van woensdag tot en met zondag, 13.00-17.00 uur.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Art with Pride in Zandvoort

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 27 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media