Back to Top
Donderdag 02 Apr
86425 users - nu online: 904 people
86425 users - nu online: 904 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De Amsterdam Pride ambassadeurs van 2018: Francis van Broekhuizen


door Paul Hofman in Evenementen & Agenda , 19 juli 2018

This article is also available in English


De Pride wordt elk jaar extra uitgedragen door haar ambassadeurs. De organisatie presenteert dan ook jaarlijks vol trots haar ambassadeurs, en dit jaar had het thema voor hen niet beter gekozen kunnen worden, stuk voor stuk met veel inzet en lef voor de LHBTI-community of het uitdragen daarvan.

Francis van Broekhuizen, by Noah ValentynFrancis van Broekhuizen
“Het komt goed”


Niet alleen als ambassadeur van Pride Amsterdam maakt operazangeres Francis van Broekhuizen (42) haar droomdebuut, maar ook later dit jaar bij de Nationale Opera. Tussen haar diverse optredens vertelt ze over haar leven, werk, ambassadeurschap en levensmotto. “Humor maakt het leven lichter.”

Dat ze ooit operazangeres zou worden, kon ze op jonge leeftijd niet bevroeden. Ze groeit op in een gezin met twee broers in het sjieke Wassenaar waar ze na de middelbare school een opleiding voor maatschappelijk werk gaat volgen.

Na haar lessen besteedt ze veel tijd aan opera en zingen waar ze haar ziel en zaligheid in legt. Na haar opleiding besluit ze echter haar hart te volgen. Francis gaat zang studeren in Amsterdam.  Een juiste keuze, zo blijkt al snel. Ze wordt een bekend gezicht in de Nederlandse operawereld waar ze onder andere zingt bij befaamde gezelschappen als de Nederlandse Reisopera, Opera Zuid en Opera Spanga.

Sinds haar zestiende is Maria Callas haar grote held. “Zij was de grootste operazangeres van de twintigste eeuw. Mede door haar zingen en haar kunst wilde ik opera gaan zingen. Ook haar leven sprak tot mijn verbeelding: dat was zo heftig.” Haar meisjeskamer had ze volgehangen met Callas’ foto’s. “We hebben allemaal mensen nodig die een voorbeeld kunnen zijn. Mensen waaraan je je kunt spiegelen of aan wie je je kunt optrekken.”


Francis heeft prachtige herinneringen aan het EuroPride Choir Festival dat ze twee jaar geleden presenteerde in het Concertgebouw. “Geweldig!” Dit jaar wordt het voor haar ongetwijfeld ook een Pride om nooit te vergeten. “Ik word blijkbaar als voorbeeld gezien omdat ik als lesbienne heel natuurlijk over het voetlicht kom. Ik wil heel graag aan jongeren laten zien dat je er mag zijn om wie je bent. Ik wil hen een hart onder de riem steken.”

Francis’ motto? “Dat je met alles wat je bent en doet je in het leven moet proberen zo goed mogelijk jezelf te zijn. Dat heeft mij ook gebracht tot waar ik nu ben.”


   Amsterdam Pride 2018, van 28 juli tm 5 augustus
zie ook www.pride.amsterdam

GERELATEERDMEER VAN PAUL HOFMANMEEST GELEZEN VAN PAUL HOFMAN

De Amsterdam Pride ambassadeurs van 2018: Francis van Broekhuizen

Paul Hofman, in Evenementen & Agenda op 23 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media