Back to Top
Donderdag 09 Apr
86426 users - nu online: 1060 people
86426 users - nu online: 1060 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amsterdam introduceert Positive Flame Tour


door Redaktie in Scene , 16 juli 2018

This article is also available in English


Van 23 tot en met 27 juli wordt in Amsterdam AIDS 2018 georganiseerd, het grootste congres ter wereld over hiv. Zo’n achttienduizend artsen, onderzoekers en mensen met hiv uit de hele wereld zijn dan in Nederland om de nieuwste kennis en ervaringen te delen.

Fred Verdult (hiv-leeftijd negentien) organiseert jaarlijks The Power of Love, een inspirerende bijeenkomst over leven met hiv: “Ik las ergens dat het in die week precies negentig jaar geleden is dat in Amsterdam de Olympische Spelen plaatsvonden. Bij die spelen is de Olympische Vlam geïntroduceerd: de blijvende bijdrage van Amsterdam aan de Olympische Spelen.

Toen dacht ik: hoe mooi zou het zijn om nu de Positive Flame te introduceren? Zo maken we hiv zichtbaar in de stad en Amsterdam kan laten zien dat we mensen met hiv omarmen. Ik hoop dat er de sfeer van saamhorigheid zal zijn die er was toen in 1998 de Gay Games in Amsterdam plaatsvonden.”

De Positive Flame Tour vindt plaats op woensdag 25 juli 2018 vanaf 16.15 tot 19.30 uur: zevenendertig fakkeldragers wandelen gezamenlijk van het HIV/AIDSmonument een route door de stad om bij het DeLaMar Theater op het Leidseplein te eindigen. Om de beurt dragen zij de speciaal ontworpen fakkel, de Positive Torch.

Nobelprijswinnaar

De fakkel zal worden ontstoken door Peter Staley, een van de meest prominente Amerikaanse aids-activisten. Het is mede aan Peter Staley te danken dat de wereld hFred Verdultiv en aids serieus is gaan nemen. De eerste fakkeldrager is Nobelprijswinnaar Françoise Barré-Sinoussi, die in de jaren tachtig het hiv-virus heeft ontdekt.

Daarna volgen vijfendertig fakkeldragers die leven met hiv in Nederland. De eerste is een vrouw die in 1984 de hiv-diagnose te horen heeft gekregen. Zij draagt de fakkel over aan de man van eenentachtig jaar die in 1985 de hiv-diagnose te horen kreeg.

Daarna komen tal van andere fakkeldragers, bijvoorbeeld de bekende advocaat Oscar Hammerstein (diagnosejaar 1988) en Segun (2009), die in Nigeria met hiv is geboren. Zijn broertje Enitan (2011) is de jongste fakkeldrager.

Genezen van hiv

De laatste fakkeldrager is Timothy Brown, de enige mens ter wereld die is genezen van hiv. Hij zal bij de start van The Power of Love in het DeLaMar Theater voor de allereerste keer ter wereld de Positive Flame ontsteken.
Dolly Bellefleur (foto: Piek)
De dag erna zal de Positive Flame bij het congres in de RAI branden. De Positive Flame wordt een blijvend element van deze tweejaarlijkse wereldcongressen: over twee jaar brandt de Positive Flame in San Francisco.

  Bekijk woensdag 25 juli vanaf 16.15 uur gratis de fakkeltocht vanaf een van de zevenendertig Meet&Greet-plekken, bijvoorbeeld het stadhuis, het Homomonument, waar Dolly Bellefleur zal optreden, Artsen zonder Grenzen of het Museumplein, waar de Hiv Vereniging een Meet&Greet organiseert.

Alle Meet&Greets zijn te vinden op positiveflame.amsterdam. En maak het ontsteken van de allereerste Positive Flame mee tijdens The Power of Love in het DeLaMar Theater: tickets (€12) zijn te bestellen via poweroflove.amsterdam.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Amsterdam introduceert Positive Flame Tour

Redaktie, in Scene op 20 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media