Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 942 people
86447 users - nu online: 942 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Zo gezegd


door De Ket in Columns & Opinie , 26 juni 2018

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Tijd voor een eerste semestriële mediaterugblik van 2018, met citaten van bekende of minder bekende Belgen, al dan niet HLBTQ, over (homo)seksualiteit in de meest brede zin van het woord, en opgetekend in Vlaamse media.

Abdellah Bijat
“Jij bent geen moslim, krijg ik te horen. Maar de Koran verbiedt homoseksualiteit niet.” (Finalist Mister Gay Abdellah Bijat, in Het Nieuwsblad.)

“Ruim 29% van de Vlamingen wil de geaardheid van hun telg ‘programmeren’.” (Eén van de resultaten van een bevraging in opdracht van Vlaamse tv-programma Gert Late Night, op www.nieuwsblad.be.)

“Voor hetero’s gaat het vinden van geluk nu eenmaal gemakkelijker.” (Columnist Fernand Van Damme, homo, in De Morgen.)

Jani Kazaltzis“Ik ben homoseksueel, wat voor veel mensen onbegrijpelijk is, maar ik doe daar niemand pijn mee. Ik vind het afschuwelijk dat er in deze wereld nog steeds mensen zijn die zichzelf niet kunnen zijn. Ook veel vrouwen krijgen ermee te maken. Iedereen wordt tegen elkaar opgezet, maar daar kloten we onszelf mee, want we nemen er onze eigen vrijheid mee af.” (Vlaams tv-presentator Jani Kazaltzis, over de plannen voor zijn nieuwe tv-programma over transseksuelen, homoseksuele cowboys, polygamisten, en iedereen die afwijkend gedrag vertoont, in Het Laatste Nieuws.)

“We maken het onszelf juist moeilijk. We laten de mensen enkel trouwen als ze een hoge matchingscore hebben. Ook holebi’s schreven zich in, maar jammer genoeg was de matchingscore niet voldoende. Het zou onkies zijn om hen enkel voor de diversiteit te laten trouwen.” (Reactie van VTM-woordvoerster Sara Vercauteren op de kritiek waarom in het programma Blind getrouwd geen holebi-kandidaten deelnemen, op www.hln.be.)

“Een 58-jarige Bekende Vlaming die zich out, dat gebeurt niet elke dag. Maar het zou beter een non-issue zijn, net zoals homoseksualiteit dat vandaag is. Ik zou het liever als normaal zien.” (Gent’s professor transgender- en plastische chirurgie Stan Monstrey, als reactie op de coming-out als transgender van Vlaams tv-journalist Boudewijn Van Spilbeeck.)

Alison van Uytvanck“Ik ga binnenkort samenwonen met mijn vriendin. Lesbisch zijn wordt als sportief voordeel gezien, homo niet.” (Coming-out van de beloftevolle Vlaamse tennisster Alison van Uytvanck, in De Standaard.)

“Hij kon de teleurstellingen niet meer aan. Hij begreep niet dat hij nog ‘mevrouw’ werd genoemd.” (Reactie van de moeder van Mats De Leender, een achttien-jarige transman uit Antwerpen, nadat hij uit het leven stapte, in De Morgen.)

“In het rusthuis weten ze dat ik homo ben, maar we spreken er nooit over.” (De achtentachtig-jarige André Oosterlinck, over het taboe rond homoseksualiteit in rusthuizen, in Het Nieuwsblad.)

“Eeyy fagot. Why don’t u go to Saudi Arabia to defend gays? Are u scared to get your head cut off? Don’t be too happy tough, you’re not safe in Belgium either. I have informed my Armenian friends from Belgium to look for you. (VUB-masterstudent Rémy Bonny, die een masterproef schrijft over de positie van de HLBT-gemeenschap in post-Sovjetstaten, kreeg via Instagram verschillende bedreigingen, in De Morgen.)

Peter Van de Veire“Ik wijt het aan mijn basishygiëne. Ik denk dat ik iets hygiënischer ben dan de gemiddelde vent.” (Radiopresentator Peter Van de Veire probeert een mogelijke reden aan te halen waarom vaak wordt gedacht dat hij homoseksueel is, in het radioprogramma Nieuwe Feiten.)

“Kerk moet seksualiteit van homo’s meer respecteren.” (Belgische kardinaal Jozef De Kesel, in de Gazet van Antwerpen.)

“Op open-minded universiteiten als de ULB en de VUB is het niet de bedoeling je liefde te verbergen.” (VUB-rector Caroline Pauwels geeft tekst en uitleg waarom beide universiteiten dit jaar opstappen in de karavaan van de Belgian Pride in Brussels, op 19 mei.)

Je toegenegen,

De Ket
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Zo gezegd

De Ket, in Columns & Opinie op 30 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media