Back to Top
Dinsdag 21 Jan
86405 users - nu online: 1403 people
86405 users - nu online: 1403 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studentenleven: Mijn ervaringen in Amsterdam als homo uit India


door Raj in Columns & Opinie , 14 juni 2018

This article is also available in English


Zoals algemeen bekend, wordt Amsterdam gezien als de “homohoofdstad van Europa,” waarschijnlijk omdat het de hoofdstad is van het allereerste land dat het homohuwelijk legaliseerde, en natuurlijk omdat de stad bekend staat om zijn tolerantie ten opzichte van alle soorten seksualiteit.

Hoewel mijn plan om naar het Venetië van het Noorden te verhuizen onverwacht was, heb ik tot nu toe geweldige avonturen en veel plezier beleefd. Ik kom uit India, een ontwikkelingsland waar bepaalde zaken, zoals seks en zeker homoseksualiteit, achter gesloten deuren worden gehouden.

Ik zou daar nooit trouw kunnen zijn aan mezelf en mijn geliefden. Alleen al het idee om naar Amsterdam te gaan stimuleerde me om de barricades kapot te slaan, die ik om mij heen had opgebouwd, en moedigde me aan uit de kast te komen tegenover een paar van mijn beste vrienden. Hoewel de reactie niet de allerbeste was, viel het voor zo’n oude Oosterse cultuur toch best mee.


Toen ik naar Amsterdam verhuisde, was ik verbaasd over het brede seksuele spectrum dat in de grachtenstad gekoesterd wordt. De eerste weken probeerde ik te bevatten hoe open de cultuur is: dat stellen van hetzelfde geslacht in het openbaar hand in hand kunnen lopen en zelfs kunnen zoenen. Dit gaf me het nodige zetje om mijn kwetsbare zelf te zijn en niet bang te zijn om openlijk te zeggen: “Ik ben homo.”

Hoewel het een paar maanden duurde, lukte dit uiteindelijk, en de reacties waren zo goed dat ik me veilig en geaccepteerd voelde. Op dit moment weten de meesten van mijn vrienden en familie het. Tot nu toe heb ik nooit een slechte ervaring of afwijzing meegemaakt, maar altijd volledige steun en nog meer liefde. Ik ben van plan het mijn ouders binnenkort ook te vertellen, zodat ik mijn homoseksualiteit voor niemand meer hoef te verbergen.

De homo-verenigingen in Amsterdam zijn uiterst actief en vol levendigheid. Eén van de beste beslissingen in mijn leven is geweest om me aan te melden bij “A.S.V.Gay,” waardoor ik ongelooflijke mensen heb ontmoet, die me ontzettend hebben geïnspireerd en met wie ik vele mooie herinneringen heb opgedaan, zoals in het Ontrozing-weekendkamp, tijdens het Halloween-feest en het Galafeest, om er enkele te noemen.

Het beste van alles is dat ik drie ongelooflijke mensen heb leren kennen, die niet alleen mijn beste vrienden zijn geworden, maar die ik nu zelfs als familie beschouw. De liefde en steun die ik van hen krijg geven me het gevoel dat ik de wereld zou kunnen veroveren. Naast genietend participant van de goede tijden ben ik ook actief lid van het A.S.V.Gay-feestcomité, een kleine wederdienst. Ik hoop nog heel lang deel uit te maken van deze fantastische studentenvereniging.

De prachtige Nederlandse hoofdstad heeft me geïnspireerd om mezelf te zijn en niet te geven om wat anderen van mij denken of hoe ze mij beoordelen.

Het heeft me geïnspireerd hogere doelen te stellen en ernaar te streven meer uit het leven te halen en in mijn carrière te bereiken. Ik kijk uit naar wat Amsterdam mij in de toekomst nog verder te bieden heeft.


 Raj is een in Amsterdam studerende student uit India en lid van A.S.V.Gay.
Zie www.asvgay.nl voor meer informatie over deze studentenvereniging.
 

GERELATEERD

Uit het studentenleven: Mijn ervaringen in Amsterdam als homo uit India

Raj, in Columns & Opinie op 18 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media