Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1163 people
86419 users - nu online: 1163 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Out & About: Gender Kings and Gender Queens


door Jurandy Lucas in Uitgaan & Reports , 23 mei 2018

This article is also available in English


Elke maand verzorgen Jurandy Lucas (creative producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) een reportage van HLBTQIA+ evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand belichten ze de party We Are The Future, de viering van twintig jaar Queen’s Head en de opening van de Taboo Kantine.We Are the Future Ball

 
Wat ben jij? Gay of straight? Top of bottom? Man of vrouw? In welk hokje pas jij het beste? Grindr kent een heleboel hokjes die – handig of niet - deels bepalen hoe jouw avond verder zal verlopen. Maar wie breder kijkt naar seksualiteit en identiteit heeft de weg al gevonden naar Wat Ish Gender, een fris collectief van eigenwijze individuen die geloven dat gender-grenzen niet bestaan en de wereld eigenlijk een speeltuin is. Samen met Amber Vineyard, moeder van de House of Vineyard, hebben zij op 17 maart het We Are The Future Ball georganiseerd in het Compagnietheater Amsterdam. Een avond vol dans, kunst en een gender-neutrale modeshow in een licht competitieve sfeer.Eigenlijk was het meer een vrolijke en krachtige smeekbede tegen gender-labels en hokjesdenken. Deelnemers liepen over de “runway” in categorieën als Schoolboy Realness, Intergalactic Cunt en Luscious Body, om er maar een paar te noemen. Toppunt van de avond was een vogue-wedstrijd waarbij schoentjes, kleding en ledematen op rap tempo de lucht in vlogen. Wij hadden een superleuke, hysterische avond. Alleen jammer dat de echte vogue community ondervertegenwoordigd was. De aanwezigen moesten meermalen geschoold worden in gewoonten zoals schreeuwen, over-the-top aanmoedigen, en doe-niet-zo-saai-als-je-ouders-gedrag. Misschien een aandachtspunt voor de volgende editie.


Twintig jaar Café The Queen’s HeadWist je dat café The Queen’s Head op de Zeedijk al twintig jaar bestaat? Twintig jaar! Wie van de veertig-plussers is daar niet groot geworden onder de moederlijke zorg van drag diva Miss Dusty Gersanowitz. Ja, die van dé beroemde rode pruik!

Maar twintig jaar vier je niet zomaar op één avond. De Queen’s Head trekt er maanden voor uit, met tal van leuke avonden zoals Drag Bingo, Kut Karaoke, Queens in Queens en nog meer. Wij waren aanwezig bij de aftrap op 18 maart. Dusty masseerde onze lachspieren met verhalen uit de “homowereld van toen” en bingo-prinses Coby verraste iedereen met haar zang- en danstalent in een luipaard mini-tutu.

Alles kan in The Queen’s Head. Het gemengde publiek van jong, oud, man, vrouw, homo, hetero en verdwaalde toerist deed volop mee en wij waren allemaal onderdeel van de show.

Een warm jasje is de Queen’s Head, vol muziek, dans en humor... heel veel humor. Kijk uit naar het grote verjaardagsfeest op 26 mei en mis het niet.


Opening Taboo Kantine


Na een maandenlange verbouwing en proefdraaidagen waren ze klaar voor het echte werk. De deuren van Taboo Kantine - het zusje en de buurvrouw van de bekende Taboo Bar - gingen op 30 maart eindelijk open. Om dit te vieren werd het publiek getrakteerd op een paar gratis drankjes van de leukste barjongens van heel Amsterdam. En aangezien wij niet behoren tot het type “giftpaard in de bek kijken,” gingen wij dus ook! Bubbels en barjongens, daar houden wij van.

De Taboo Kantine is een stuk groter dan de Taboo Bar, waar de gemiddelde kabouter zich helemaal thuis voelt. Nee, de Kantine is duidelijk de grote zus van de familie Taboo. Het interieur is heel mooi geworden, met frisse kleuren en warme verlichting. Er is ook een keuken aanwezig, hebben we ons laten vertellen. Je kunt kleine gerechten bestellen, waar je je vingers bij kunt aflikken. Of laten aflikken, afhankelijk van je mood, en die van je buurman. Buiten dat, de Taboo Kantine is echt een aanwinst voor de Reguliersdwarsstraat. Gefeliciteerd Brendan en zijn team! Job well done!


Niet te missen... Backdoor in de Melkweg


Oh wow! Wat hebben we dit nieuws graag met jullie willen delen. Trouwe bezoekers op Facebook weten het al, maar eindelijk kunnen wij ook hier vertellen dat we op zaterdag 9 juni 2018 terug zijn in de Amsterdamse poptempel Melkweg!

Na het succes van onze drie-jarige anniversary in januari komen wij terug met Backdoor presents “Angels in Paradise.” Ja hoor, voor deze zomerse editie gaan wij samenwerken met de beroemde Zwitserse party-organisator Angels. Wie kent hun White Party en Black Party niet?

In de hoofdrol staat World Star dj en producer Hector Fonseca uit de Verenigde Staten achter de draaitafel. Wij hebben een over-the-top feest gepland met internationale dj’s, sexy gogo’s, een heerlijk avond met meer fun dan je eigenlijk aan kan! De kaartverkoop is in volle gang en wij verwachten dat het snel wordt uitverkocht! Mis dit Backdoor-feest niet! Bestel je tickets hier: www.backdooramsterdam.com


foto’s Dave Koster

GERELATEERDMEER VAN JURANDY LUCASMEEST GELEZEN VAN JURANDY LUCAS

Out & About: Gender Kings and Gender Queens

Jurandy Lucas, in Uitgaan & Reports op 27 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media