Back to Top
Zaterdag 29 Feb
86419 users - nu online: 942 people
86419 users - nu online: 942 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Oh Lucie, Een zwart-komische reis naar een onbekende nieuwe wereld


door Redaktie in Films & boeken , 14 mei 2018

This article is also available in English


Van karaoke bars, mondkapjes en door travestieten gerunde love hotels naar diners, tattooshops en morsige motels. Van vervuild en overbevolkt Tokio naar zonnig Southern Californië met zijn eindeloze highways.


Oh Lucy! is een originele roadmovie en heerlijke zwarte komedie ineen. Setsuko (Shinobu Terajima) is een trieste kantoorklerk van middelbare leeftijd, die in haar rommelige appartementje nog altijd treurt dat haar bijdehante zus Ayako (Kaho Minami) ooit haar eerste liefde heeft ingepikt. De ommekeer komt als haar immer hupse nichtje Mika, een serveerster in Hello Kitty-uniform, Setsuko overhaalt haar Engelse lessen over te nemen.

Een blonde pruik en een innige hug van leraar John (Josh Hartnett) maken lang weggestopte emoties wakker. Setsuko, door John omgedoopt tot Lucy, valt als een blok voor de Amerikaanse hunk. Als die onverwacht, samen met Mika, naar Los Angeles vertrekt, hoeft ze dan ook niet lang na te denken en reist ze het liefdeskoppel achterna.

Voor de eerste versie van Oh Lucy! werd regisseur Atsuko Hirayanagi in 2015 op het Sundance Film Festival al bekroond  met de Grand Jury Prize for Short Film. Nu heeft ze de gevoelige en grappige transformatie van een eenzame Japanse vrouw uitgewerkt tot een speelfilm die werd geselecteerd voor het prestigieuze festival van Cannes en vanaf 17 mei in de Nederlandse bioscopen draait. Setsuko/Lucy is een herkenbare vrouw die je ondanks, of misschien wel dankzij, haar tekortkomingen in je hart sluit.

Het grote regietalent Hirayanagi over Oh Lucy!: “Als verhalenverteller voel ik me aangetrokken tot de stille types, want zij hebben uiteindelijk meer te zeggen. Ik was zelf ook zo’n stille toen ik als zeventien-jarige Japanse uitwisselingsstudent in New York belandde. Ik sprak geen Engels en voor iedereen was ik zo’n typisch verlegen Aziatisch meisje, terwijl ik me juist enorm wilde laten gelden. Die ervaring zie je terug in Setsuko’s reis.”

Oh Lucy! is vanaf 17 mei in bioscopen door het hele land te zien.
Trailers op o.a. IMDB.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Oh Lucie, Een zwart-komische reis naar een onbekende nieuwe wereld

Redaktie, in Films & boeken op 18 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media