Back to Top
Donderdag 20 Feb
86414 users - nu online: 961 people
86414 users - nu online: 961 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Out & About: Scandal, dodelijke nepnagels en een schat van een Mister Bear


door Jurandy Lucas in Uitgaan & Reports , 08 mei 2018

This article is also available in English


Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen elke maand een reportage van HLBTQIA+-evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand waren we op stap bij Scandal Ibiza in Club Yolo, TraffaMafia in Club NYX, en de verkiezing van Mr. Bear Nederland 2018 in Club Panama. Wij vertellen je ook over het volgende Backdoor-feest in de Melkweg.


Scandal


Op 24 februari vond de première plaats van Scandal Ibiza in Club YOLO. Scandal is overgewaaid vanuit de beroemde Club Pacha op het party-eiland Ibiza. Het is daar een enorm populair feest in de gay scene. Lady Deep, DJ Benjamin en de getalenteerde dj-act Malefunktion stonden deze avond achter de draaitafel. Helaas hebben wij geen foto’s van het feestje (wegens een cameradefect) maar het verhaal mocht niet ontbreken.

Het werd een druk bezochte feest in Amsterdam’s nieuwste feestlocatie aan de Amstel. Vooral de knappe en sexy duo-act Malefunktion van Bobby Snijder en Mark Jong-A-Pin was erg in trek. Bobby en Mark komen uit de entertainment-industrie en hebben een dikke CV als danser en model. In de zomer van 2017 zijn ze ontpopt als het aanstormende dj-duo Malefunktion.

Na een aantal try-outs in de Amsterdamse clubscene bij Backdoor en NYX, werd Malefunktion de openingsact van Pride Amsterdam 2017. Zij brengen de “feel good” factor terug naar de dansvloer. En dat was te merken bij Scandal. Funky vocals met herkenbare oude nummers in een eigentijds jasje gestoken. Het discogevoel van toen, maar wel nu. Stil zitten zat er niet bij in. En dat gold voor de hele avond op Scandal Ibiza. De party vindt iedere laatste zaterdag van de maand plaatst in Club YOLO.
www.clubyolo.nlTraffaMafia


Eén club bezoeken op één avond? Dat is niks voor ware hipsters in het uitgaanscircuit. Dus, opgewekt en opgepept - en met een geleende camera op zak - besloten we om op de fiets de kou te trotseren, op weg naar Club NYX waar de dodelijke nepnagels op scherp stonden bij het event TraffaMaffia. Het duivelskind van Tranny 4/7 en Nancy Goreng, TraffaMaffia is geboren uit een liefde voor harde beats in de underground club scene.

Geen pop-house dit keer op het menu bij NYX, maar duistere techno house en entertainment van het type scherp-en-sexy. Het was even wennen voor het vaste NYX-publiek maar de diva’s vlamden de pan uit voor een uitzinnig overvolle dansvloer. Alsof dat nog niet genoeg was, hadden ze een ware merchandise-hoek met t-shirts en levensgrote posters van Tranny & Nancy. Je snapt het, bescheiden dragqueens bestaan niet.

TraffaMaffia is voor degenen die van de house scene willen springen naar een frisse mix van underground pop en techno electro. Op de wc-etage - ja, dat is dansen naast een fris urinoir - had dj-act The Heartbeats de zaal overgenomen.

Heel toepasselijk, non-stop gay anthems op een drukbezochte wc. Heerlijk! De afwisseling tussen de zalen was verademend. En enerverend. De volgende editie van TraffaMaffia kan niet snel genoeg komen!Mr. Bear Nederland 2018
 

Hier heb je hem dan! De nieuwste Mister Bear Nederland is Kenan Sakilli uit Amsterdam geworden. In het kader van het Amsterdam Bear Weekend stond Panama’s tweede zaal op 3 maart bomvol met drie beer-kandidaten en beer-liefhebbers.

Het werd een bloedstollende verkiezing om de best mogelijke Mister Bear voor Nederland te vinden. Niet alleen werd er gekeken naar good looks. Vooral werd er gezocht naar de beer die deze scene vertegenwoordigt met een nadruk op openheid, acceptatie en geen hokjesdenken. Kenan werd een waardige winnaar.

Hij is een schat van een beer, super vrolijk, en - zoals die avond bleek - koning van de disco-dansvloer. Een aanwinst voor de niche Bear scene in Nederland


Backdoor presents Angels in ParadiseBackdoor is terug op zaterdag 9 juni. Het klinkt misschien ver weg als je bedenkt dat wij, niet al te lang geleden, stonden te schaatsen op de Amsterdamse grachten. Maar voor je het weet is het snikheet buiten, en binnen op de dansvloer van de Melkweg. Noteer de datum alvast in je party-agenda. Een tipje van de sluier: wij gaan samen met het beroemde Angels-partyconcept uit Zürich een magische avond verzorgen. Én, een waanzinnige internationale line-up van dj’s. Als je dacht te hebben genoten op ons laatste feest op 27 januari, wacht tot het dak eraf gaat op 9 juni. Meer details inclusief de complete line-up van dj’s volgen binnenkort.
www.backdooramsterdam.com

  Foto’s:  Dave Koster, Dario & Misja en Ellen van Ellende.

GERELATEERDMEER VAN JURANDY LUCASMEEST GELEZEN VAN JURANDY LUCAS

Out & About: Scandal, dodelijke nepnagels en een schat van een Mister Bear

Jurandy Lucas, in Uitgaan & Reports op 12 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media