Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1033 people
86447 users - nu online: 1033 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Columns & Opinie

De gemeenteverkiezingen zijn geweest. In mijn gemeente Zaanstad deden er zestien partijen mee, die met elkaar negenendertig raadszetels moesten zien te verdelen. Ik kon nauwelijks een weloverwogen keuze maken. Ik ben confuus en versplinterd.

door Rick van der Made - 12 april 2018

Printervriendelijke Pagina  
Ik ben confuus


This article is also available in EnglishGelukkig hadden dertien van de zestien partijen vorige maand wel het Zaanse “regenboogakkoord” ondertekend, de oproep om de belangen van de HLBTI-gemeenschap in de gemeente te waarborgen en te stimuleren. Van ChristenUnie tot aan SP, van het landelijk CDA tot aan het lokale “Zaanstad voor Iedereen”: een keur aan gemeenteraadsleden trok voorbij om dit akkoord te ondertekenen.

Ik ben confuus, versplinterd en roze.

Drie partijen hadden het akkoord niet ondertekend. Een lokale partij, de PVV en DENK.

Dat stemde mij tot nadenken.

En tot nader onderzoek.

Op de website van de PVV staat dat “Nederland weer van ons” moet worden. Nu weet ik bij populistisch-rechts nooit zo goed wie ze dan precies met “ons” bedoelen. Ik weet ook niet wat de PVV dan wil met degenen die niet “ons” zijn. Ik ken Marokkaans-Nederlandse homo’s die hier geboren zijn en die ik net zo “ons” vind als dat ik mijzelf vind. Ik ben Nederlander. Mijn goede vriend Saïd is Nederlander. Wie is “ons” dan?

Op de eerste pagina van de website van DENK staat te lezen: “Een verdraagzame samenleving waarin wij elkaar accepteren.”

Mooi. Maar wat betekenen woorden als “verdraagzaamheid” en “acceptatie” precies als deze partij ervoor kiest om het regenboogakkoord niet te ondertekenen? Accepteert DENK mij? Verdraagzaamt DENK de HLBTI-gemeenschap?

Blijkbaar dient een aantal nieuw gekozen gemeenteraadsleden hoognodig even fijntjes met een regenboogakkoord om de oren geslagen te worden.

De HLBTI-gemeenschap wordt inmiddels omarmd door partijen als ChristenUnie en CDA. Zij tekenden zonder enige voorwaarde vooraf het Zaanse regenboogakkoord.

Ik geloof dat verandering veel beter werkt als het - net zoals bij CDA en ChristenUnie inzake de HLBTI-gemeenschap - van binnenuit komt en dat zij minder goed werkt als zij van bovenaf wordt opgelegd. Van minister Jan Kees de Jager heeft geen CDA’er wakker gelegen en homo-christenen varen met een eigen boot tijdens de Gay Pride elk jaar vrolijk mee.

Van binnenuit.

Van de PVV kan niemand lid worden. Dit vind ik eigenlijk jammer. En eigenlijk vind ik het hoogst ondemocratisch.

Misschien moet de gehele Nederlandse HLBTI-gemeenschap dan maar lid worden van het politieke clubje DENK.

Gaan we met z’n allen in onze beste regenboogkleuren naar het partijcongres en dienen we zoveel mogelijk roze amendementen in.

Ik denk

dus denk bestaat.

Ik denk een confuse, versplinterde, roze, verdraagzame Nederlander te zijn, die met een gerust hart op de ChristenUnie kan gaan stemmen en wiens naam over vier jaar best eens op de kieslijst van DENK zou kunnen staan.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

Ik ben confuus

Rick van der Made, in Columns & Opinie op 16 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 320


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media