Back to Top
Dinsdag 23 Oct
86206 users - nu online: 1189 people
86206 users - nu online: 1189 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Out & About: De dansvloer vol blije gezichten en mensen die er zin in hebben


door Jurandy Lucas in Uitgaan & Reports , 08 april 2018

This article is also available in English


Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen elke maand een reportage van HLBTQIA+ events binnen en buiten Amsterdam. Deze maand, het drie-jarig Anniversary Fest van Backdoor en tien jaar Bear Necessity.


Backdoor vierde op 27 januari zijn derde verjaardag in de Melkweg, Amsterdam. Wij hebben alles uit de kast gehaald om deze editie tot een succes te maken. Een nieuwe styling, nieuwe locatie en wereldberoemde dj’s hebben we bij elkaar gebracht. En met succes. De reacties achteraf waren hartverwarmend.

Eind vorig jaar besloten wij samen met de Melkweg om Backdoor naar deze locatie te verhuizen. Een verhuizing naar zo’n internationaal bekende poptempel heeft tot gevolg dat je voortaan alleen met internationaal bekende dj’s kan werken. Al snel vielen onze ogen en oren op de getalenteerde Phil Romano.

En uiteraard werd resident DJ Diego Summers onderdeel van ons evenement. Maar daar bleef het niet bij! In samenwerking met IT’s Party uit Keulen waren we heel blij toen dj Thomas Solvert zich erbij aansloot. Geïnspireerd, besloten wij om een tweede zaal erbij te verzorgen. Maxime Duvall en Lupe kwamen aan boord en toen was ons feest compleet. Het was begin december en wij konden echt beginnen met de voorbereidingen.

Van verzorgden eigenaardige promoties op Facebook en Instagram, gingen op fietsen flyers ophangen in de stad, posters plakken, en we plaatsten advertenties in verschillende homo-bladen: kortom, iedereen wist van ons feest! En toen was het zover: zaterdag 27 januari 2018.

Wij hadden al een goed voorgevoel. Maar dat het zo druk en leuk zou worden, hadden we niet verwacht. DJ Diego Summers verzorgde meteen een openingsset om van te smullen. Al vroeg was de dansvloer gevuld met blije gezichten en feestgangers die er duidelijk zin in hadden.

Het dak ging er af toen DJ Phil Romano aan zijn set begon en de Backdoor-dansers in actie kwamen. Hij werd op het podium bijgestaan door niemand minder dan de androgyne Belle Dommage, die een live “tucking” act deed. Als je vroeger niet wist hoe een travestiet haar piemel tussen haar benen “tukt,” weet je het nu wel!

Na Phil Romano was de beurt aan dj Thomas Solvert. Wat een energie heeft deze man! Hij kreeg het publiek de hele nacht op de been, waarna de mensen zich het hele podium hebben toegeëigend en de dj booth van Thomas omringd. Het feest ging door tot 07.00 uur in de ochtend met een bomvolle dansvloer.|


In de bovenzaal werd de hele avond in de sfeer van disco voor de eenentwintigste eeuw verzorgd. Met dj-optredens van Maxime Duvall, Lupe en live acts werd het publiek in de watten gelegd, dat een time-out nodig had van de high-energy beats van de circuit party beneden.

Backdoor is meer dan alleen een feest. Het is een kleurrijke fantasieavond van non-stop entertainment, waar iedereen zichzelf kan zijn. Wij waren vooral geslaagd in het bijeenbrengen van circuit types, queers, daddies, twinks, shirts-on en shirts-off, de dikke en de dunne, getatoeëerd, behaard en zo glad als een ei.

Daar zijn wij in geslaagd. Mission accomplished! Wij willen iedereen bedanken voor hun support. En wij hopen jullie weer te zien op de volgende editie. Meer details op www.backdooramsterdam.com.
Bear Necessity

Op zaterdag 3 februari vierde Bear Necessity zijn tien-jarig bestaan. Dit populaire feest voor behaarde mannen werd gehouden in Club Panama. De muziek werd verzorgd door dj’s Mike Jayy en Sergio Cardoso.


(foto’s BN: Melanie Lemahieu / Cloud Mine Photography) 

Rubrieken:

In gesprek met de vorigen, uit de herinneringen van een homo-journalist


Dost, over lompheid als hoogst haalbare & opbloeiende liefde


Jeugd is gelukkig, maar gebruikt minder vaak condoom


Amstelveen wordt een regenboog-gemeente


Icarus Rickarus wil naar de Uitdekastmarkt

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Uitgaan & Reports
Meer uit nummer 319
Meer van Jurandy Lucas

Black Body


Fetish wear for men

meer info |visit


A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media