Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 974 people
86447 users - nu online: 974 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Indonesische betogers steunen 'heropvoeding' transgenders


door Redaktie in Algemeen , 19 maart 2018


Transgenders in de Indonesische provincie Atjeh gaan gebukt onder een opleving van geweld door de plaatselijke sharia-politie en de bevolking. Na het vrijdagmiddaggebed zijn volgens lokale media honderden islamitische betogers de straat op gegaan uit steun voor de "heropvoeding" van transgenders door de sharia-politie.


De betogers staan achter het zwaar bekritiseerde optreden van de politiechef van Noord-Atjeh. Bij razzia's in schoonheidssalons liet hij zondag twaalf transgenders oppakken en kaalknippen op straat.

Uit vrees voor nieuwe razzia's houden de waria, mannen die door het leven gaan als vrouw, zich op de achtergrond. Volgens een vertegenwoordiger van de lokale lhbt-gemeenschap zijn verschillende schoonheidssalons in de provincie en hoofdstad gesloten en zijn sommige transgenders Atjeh ontvlucht.

Stokslagen voor homo's

De positie van homo's staat in heel Indonesië onder druk, maar Atjeh spant de kroon. In de autonome provincie in het noorden van Sumatra geldt de islamitische wetgeving. Een speciale politie-eenheid ziet erop toe dat de sharia-regels worden nageleefd. Op homoseksualiteit staan stokslagen.

Zo kon het gebeuren dat transgenders publiekelijk werden vernederd. Nadat de waria waren opgepakt en kaalgeknipt, wilde de politie hen "heropvoeden tot man". In detentie moesten ze mannenkleding dragen, push-ups en sit-ups doen en roepen met een lagere stem.

Het hoofd van de politie, die het tafereel liet fotograferen, noemde de waria in een heimelijke telefoonopname "ziek" en "nichten-afval". Hij werd op zijn vingers getikt door het hoofd van de nationale politie, al is het volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch de vraag of dat iets uithaalt in een land waar jaarlijks honderden homoseksuelen worden belaagd.

 "Vorig jaar was er een golf van intimidatie tegen lhbt'ers in heel Indonesië. Een anti-homobeweging, opgestookt door het radicale Islamitische Verdedigingsfront (FPI), heeft ertoe geleid dat homo's min of meer uit het straatbeeld zijn verdwenen."

In een populaire realityshow, die een aantal jaar op televisie was: Be A Man. Ondergingen transgenders en vrouwelijke homoseksuelen een soort 'bootcamp' om weer man te worden. "Aan het einde van de uitzending gooien de deelnemers hun bh in het vuur. Het toont wel aan hoe weinig respect er in Indonesië is voor transgenders." Het land, nog niet al te lang geleden ook voor homo's een vakantie paradijs, glijdt helaas in rap tempo af naar een banale staat uit het jaar nul.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Indonesische betogers steunen 'heropvoeding' transgenders

Redaktie, in Algemeen op 23 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media