Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1025 people
86447 users - nu online: 1025 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Columns & Opinie

#ikbenhetzat zag ik op de profielen van gay-vrienden op sociale media voorbijkomen, nadat de vierentwintig-jarige homoseksueel Valles in Amsterdam in elkaar geslagen en beroofd was.

door Rick van der Made - 16 maart 2018

Printervriendelijke Pagina  
We moeten een vuist durven maken, maar letterlijk?


This article is also available in English


HLBTI-ers maken het dagelijks mee: intolerantie. In de twaalf jaar dat ik een bedrijf in Amsterdam heb, heb ik zelf drie keer aangifte tegen - laat ik het beestje maar bij de naam noemen - teveeltestosteronmarokkaantjes moeten doen.

Tuurlijk, waar mogelijk demonstreer ik mee: Arnhem, Amsterdam, Parijs. Ik plant een regenboogvlag op de maan als het moet. En bij elke mishandeling denk ik hoe treurig het is dat in dit land “mijn” minderheid voor zijn bestaansrecht moet blijven knokken.

Zijn we in dit land zo diep gezonken dat we het woord “knokken” letterlijk moeten nemen en “roze knokploegen” door de stad moeten laten patrouilleren?

Misschien.

Ik wil samen met mijn HLBTI-gemeenschap waar nodig een vuist maken, maar ik wil met het bestrijden van het monster niet zelf in een monster veranderen.

Ik wil boven alle geweld blijven staan. Ik wil dit land tonen wat tolerantie écht inhoudt.Misschien moet ik - bij de volgende bekladding van een moskee - een oproep plaatsen om samen met mijn HLBTI-zusters en broeders hand in hand, in vol ornaat en met een zee aan regenboogvlaggen om de belaagde moskee een kring te maken.

In mijn “straight-friendly” hotel in centrum Amsterdam heb ik al jaren - naar alle tevredenheid - Marokkaanse werknemers rondlopen. Een half jaar geleden liep er - eveneens naar alle tevredenheid - een zestien-jarige stagiaire van Marokkaanse origine rond.

Natuurlijk, we hoeven niet steeds de dader de andere wang toe te keren. Natuurlijk ben ik soms ook woest op de uitwassen van de muliticulturele samenleving, maar ik heb een hekel aan elke vorm van geweld en intolerantie. Ik vind dat iedereen in dit land een kans moet krijgen. En als ik die kans kan geven aan degene die het het hardst nodig heeft, zal ik dat met volle overtuiging doen.

Ik ben er trots op onderdeel te mogen uitmaken van een gemeenschap die “genoeg” zegt. Die opkomt voor haar bestaansrecht en die een vuist durft te maken.

Ik ben trots op mijn bedrijf als ik mijn Marokkaanse receptionist aan gasten hoor uitleggen waar de gay-uitgaansgebieden in onze hoofdstad zich bevinden; als ik mijn gehoofddoekte ontbijtdame plezier hoor maken met het oudere gay-echtpaar dat in mijn hotel verblijft.

Naïef? Misschien. Maar ik ben ook weer niet zó naïef dat ik denk dat ik deze wereld zoveel mooier kan maken.
                    
Ik kan hooguit proberen de wereld niet lelijker te maken.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RICK VAN DER MADEMEEST GELEZEN VAN RICK VAN DER MADE

We moeten een vuist durven maken, maar letterlijk?

Rick van der Made, in Columns & Opinie op 20 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media