Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 918 people
86447 users - nu online: 918 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Volledige hiv/aids-adviesraad ontslagen door regering-Trump


door Redaktie in Algemeen , 23 februari 2018


De regering van VS-president Donald Trump heeft de presidentiële adviesraad over hiv/aids (PACHA) ontbonden. De leden kregen dit per brief te horen.

Patrick SullivanZes leden van de raad namen in juni al ontslag uit protest tegen het gezondheidsbeleid van de regering. De overblijvende tien leden zijn nu ook uit hun functie ontheven, schrijft de Washington Post. De ontslagen gaan onmiddellijk in, bericht de krant, die epidemioloog Patrick Sullivan citeert. De brief 'bedankte me voor mijn eerdere bijdragen', aldus Sullivan, die op Emory University methodes ontwikkelt om hiv te testen.

President Barack Obama stelde Sullivan in mei 2016 aan voor vier jaar. PACHA, dat opgericht werd in 1995, adviseert de overheid over beleid rond hiv en aids, en over onderzoek naar behandelingen en preventie. De adviesfuncties zijn onbetaald. Het is de bedoeling dat in de raad naast dokters en wetenschappers ook patiënten en ervaringsdeskundigen zitting nemen.

'De regering-Trump heeft geen strategie om de huidige hiv/aids-epidemie aan te pakken. Ze vraagt geen enkele input van experts om hiv-beleid te formuleren', zegt Scott Schoettes, een advocaat van LHBT-organisatie Lambda Legal, in de Washington Post. Het kantoor dat nationaal beleid op het gebied van aids ontwikkelt heeft al sinds het aantreden van Trump geen directeur. The Office of National AIDS Policy werd in 1993 opgericht tijdens het presidentschap van Bill Clinton.

Schoettes vertrok afgelopen zomer uit eigen beweging uit de adviesraad en schreef daarover een column voor Newsweek, waarin hij Trump ervan beschuldigt niets te geven om mensen met hiv en aids.

De manier waarop Trump tekeer gaat tegen de gezondheidswet die in het leven werd geroepen door president Barack Obama, een wet waar mensen met hiv en aids profijt van hebben, was voor Schoettes het laatste zetje in de richting van zijn vertrek.

De regering wil de adviesraad hervormen om er haar eigen mensen te benoemen, aldus een woordvoerder van de regering Trump. Ex-leden kunnen zich volgens de woordvoerder opgeven om opnieuw zitting in de raad te nemen.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Volledige hiv/aids-adviesraad ontslagen door regering-Trump-


Reactie van Ferrel dd. 24 februari 2018
The lgbt communities don't like truth. They hate truth! Is not getting better, but it get worse! Trump knows that they don't really try to find a cure, but they are making money behind the sick AIDS and HIV people and keeps them sick as long as possible. No one knows if there is really a cure for AIDS & HIV infected people, meanwhile the numbers are growing world widely. :( :oops:


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Volledige hiv/aids-adviesraad ontslagen door regering-Trump

Redaktie, in Algemeen op 28 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media