Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 971 people
86447 users - nu online: 971 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Bekende activist Mikel Haman overleden


door Redaktie in In Memoriam , 12 februari 2018


De bekende Surinaams-Nederlandse aids- en homoactivist Mikel Haman is overleden. De kleurrijke activist was al een tijdje ziek en overleed begin januari op 54-jarige leeftijd. De in Suriname geboren Haman was een icoon voor de Surinaams-Nederlandse LHBT en HIV beweging en onder andere het brein achter Kwaku’s Roze Zondag.

In 2013 werd hij nog groots gehuldigd op het Kwaku Festival. De organisatie van dit jaarlijks terugkerend festival heeft kort voor Mikel’s overlijden aangegeven een speciale Award naar hem te vernoemen.

Daar zat ie dan …. zondag 28 juli 2013 ….. midden in het Bijlmerpark op het groote podium van het Kwaku Summer festival. Ontroerd door een aubade die hem ten deel viel i.v.m. met zijn 50ste verjaardag en vooral als dank voor het vele werk wat hij tot nu toe verzette voor het verbreken van taboes. Mikel Haman, o.a. ooit eens benoemd tot de ambassadeur van de stille dilemma’s van de stad Amsterdam, klokkenluider van – wat hij omschrijft als onaanvaardbare – HIV healings, initiatiefnemer van Kwaku Roze Zondag wist niet wat hem overkwam.Roy Ristie, van D66 benadrukte in zijn speech ten overstaan van enkele honderden aanwezigen dat Mikel zijn levenshouding feilloos past bij één van de grondbeginselen van D66, te weten dat hij een mens is die durft te zijn wie hij is; het optimale uit zijn leven haalt om vorm en inhoud te geven aan zijn leven; anderen daartoe inspireert en zo bijdraagt aan een ‘duurzame’ samenleving.

Als blijk van waardering ontving Mikel Haman een koprobeki van Roy Ristie en zijn zoon Quintis Ristie. Haman zei in zijn dankwoord dat dit bijzondere cadeau voor de rest van zijn leven een speciale plek zal krijgen in zijn huis en hart.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Bekende activist Mikel Haman overleden

Redaktie, in In Memoriam op 17 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media