Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1161 people
86419 users - nu online: 1161 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Out & About: High Kicks & High Heels


door Jurandy Lucas in Uitgaan & Reports , 30 januari 2018

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Elke maand verzorgen Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) een reportage over queer evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand een drukke agenda met BAR7 by Showpony, Pink Istanbul, Christmas Queens en Lovedance.

Bij Lovedance

BAR7 by Showpony


Op zaterdag 4 november waren wij te gast bij deze onlangs geopende zaak in de Reguliersdwarsstraat voor het feestje Tasty. We hadden geen idee wat we zouden aantreffen. Zeg maar, een blind date. Wij kwamen voor DJ Orlando Ultraomni, die zou draaien. Het was wel even wennen om terug te zijn op deze heilige plek, die bij velen bekend staat als de oude April, in de jaren negentig het roemruchte Mekka van gay Amsterdam.

Het publiek bestond grotendeels uit jonge jongens en meisjes, met name die van de genre “Voguing in de eenentwintigste eeuw.” Je weet wel... ultra-lenig, modebewust, en zo nu en dan werpen ze zichzelf op de grond met de benen in de lucht.De muziek van Orlando was subliem en paste geheel bij de acrobatiek à la Cirque du Soleil van de verzamelde gasten. Wij voelden ons er niet te oud voor, maar – al zijn we volledig verzekerd voor eventuele ziekenhuisopname – we hebben het gelaten bij genieten vanaf de zijlijn. Want dat kon ook, en we waren niet de enigen. Al met al een supergezellige avond met een sausje Paris is Burning erbij. Heelhuids, zonder gekneusde ledematen, zijn wij vertrokken met een opgewekt en iets nostalgisch gevoel.

Pink Istanbul Paradiso. Een Hollands bolwerk pur sang. En welke rasechte Amsterdammer kent het niet? Op zaterdag 11 november hing de Turkse vlag figuurlijk buiten, want die avond was het dé avond van Pink Istanbul. Een avond voor en door de Turkse homo-gemeenschap, waar overigens iedereen welkom is. En wij voelden ons zeker welkom tussen de grotendeels lichtbebaarde bevolking.

Wij hebben heel vaak over dit feest gehoord, maar om onverklaarbare redenen waren wij er nooit eerder geweest. Eenmaal binnen was de Turkse sfeer van deze party niet te missen. Onwijs vriendelijke gasten van alle leeftijden en muziek die je doet denken aan een avondje stappen in de buurt van het Taksimplein.

Het bekende dj-duo G-Team heeft ons niet teleurgesteld met hun openingsact en zij zorgden ervoor dat niemand stil kon blijven staan. Vervolgens was het de beurt van de Turkse dj Erhan Afacan met zijn mix van techno house meets Turkish delight. Je kon de blik van herkenning in de gezichten om ons heen zien.

Beneden in de kelder stond dj Oz Romita te draaien. De kleine zaal met z’n lage plafond stond bomvol en iedereen was flink in beweging. De temperatuur steeg. Je kreeg een soort hamam-gevoel. Alweer boven waren we op tijd voor een optreden van een groepje gogo boys die vers uit Ankara hadden kunnen komen.

Al met al, de locatie, de muziek en de sfeer in dit Turkije aan de Amstel betekenen dat we er graag weer bij zijn op de volgende Pink Istanbul.

Christmas Queens


Op zaterdag 1 december namen wij een kijkje bij RuPaul’s Christmas Queens in de Melkweg. De meiden uit Amerika zijn voor de derde keer naar deze drukbezochte show gekomen. En wij zijn op alle drie geweest, dus wij kunnen er over meepraten.

De show was leuk, grappig, kleurrijk, maar een klein beetje voorspelbaar. De ene queen kwam na de andere op het podium, deed een musical-style playbackje en ging weer weg. Er waren wel hele leuke uitschieters zoals Thorgy Thor die een viool virtuoso voor haar rekening naam. En Bob the Dragqueen was hilarisch met het segment Lipsink for your Life, dat gewonnen werd door een kerstboom! Hij – de kerstboomman – kreeg een gesigneerde foto van alle artiesten uit de show.
 
Deze queens leggen de lat wel erg hoog als het gaat om zang, dans en stand-up comedy. Nederlandse travo’s zouden een puntje kunnen zuigen aan de salpeterzure sfeer die wij kennen van RuPaul’s Drag Race. Diva’s die de meest hilarische momenten spontaan creëren door elkaar verbaal te fileren. Maar, petje af, zoiets live on stage reproduceren is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooral wanneer je de magie van televisie tot je beschikking hebt om de leuke stukken geraffineerder over te brengen.

We hopen dat de producers weer die spontane kwaliteit van RuPaul’s Drag Race herintroduceren in de show die wij drie jaar geleden voor de eerste keer hebben gezien.
Lovedance


Als echte diva’s van de goede doelen zijn Jennifer Hopelezz en haar assistente Aryelle Freeman Hopelezz in rap tempo op hoge hakken over het Leidseplein geschuifeld, van de Christmas Queens in de Melkweg naar Paradiso voor de jaarlijkse Lovedance. Het was Wereld Aids Nacht en de opbrengst ging naar het Aidsfonds. En wij waren er ook bij. Niet met een doneer-emmer maar met een camera, kladblok en pen om u van een deugdelijk verslag te voorzien. Dus bij deze!

Het was druk bezocht maar had drukker gekund. Laten we zeggen, er was ruimte om te dansen en dat was erg prettig. De gebroeders Osie (El en Cliff) draaiden lekker in de grote zaal toen wij aankwamen. De sfeer was kleurrijk en heel gezellig en enkele gasten hadden de moeite gedaan zich lekker op te pimpen voor deze speciale avond.

Later was het de beurt aan dj’s Bo Monde, Bramsterdam en als laatste Lupe en wij hebben ze allemaal gezien, gehoord en er op gedanst. Ook met kladblok en camera! Let op, want Lupe draait ook op Backdoor op 27 januari aanstaande. Maar eerst, terug naar Lovedance.De kleinere bovenzaal stond redelijk vol met feestgangers die waren gekomen voor de uptempo urban en R&B muziek onder de goede zorg van Theo Heskes’ “Totally.” Er was een mix van alle muziek-stylen voor iedereen en we vonden ons in goed gezelschap van jong, oud, freaky, funky, en lekkernormaal. Love is voor iedereen en Lovedance ook. Gelukkig. Als je nog niet gedoneerd hebt, doe het nu.Backdoor Third Year Anniversary Fest

De tijd vliegt... Het lijkt als de dag van gisteren dat dit indoor dance event voor het eerst georganiseerd werd, maar Backdoor bestaat echt al drie jaar. En dat wordt natuurlijk heel groots gevierd. Je kunt op zaterdag 27 januari terecht in de poptempel Melkweg voor onder andere Circuit Barcelona’s meest populaire DJ: Phil Romano. Meer informatie op www.backdooramsterdam.com.


Foto's: Dave Koster

GERELATEERDMEER VAN JURANDY LUCASMEEST GELEZEN VAN JURANDY LUCAS

Out & About: High Kicks & High Heels

Jurandy Lucas, in Uitgaan & Reports op 04 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media