Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 927 people
86440 users - nu online: 927 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Queens in de Queen’s Head!


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 12 januari 2018

This article is also available in English


Amsterdam heeft er maandelijks weer een gloednieuwe drag night bij! Queens in Queens is de naam van de maandelijkse travestieshow in café The Queen’s Head en na de derde editie van 30 december is het 27 januari tijd voor de vierde editie. Hoog tijd om wat vragen te stellen aan Jakko ter Borg, verantwoordelijk voor het entertainment in de bar.

Waarom een drag night?
“We hebben natuurlijk elke dinsdag al de drag-bingo en de zondagse wintershows, maar we kregen steeds vaker de vraag waarom we op de andere dagen niets met travestie doen. Andere gelegenheden, zoals Lellebel, Amstel 54 en Taboo, organiseren al superleuke avonden rondom drag en het nieuwe dinnershow-restaurant Burlesque opende deze maand haar deuren met een spectaculaire travoshow, maar er is nu zoveel drag-talent in Amsterdam, dat een podium erbij ons geen overbodige luxe leek.”

Boo Cha ChaHoe ziet een Queens in Queens-avond eruit?
“In eerste instantie wilden we een drag-competitie als show neerzetten. Het concept was in een vergevorderd stadium toen we erachter kwamen dat veel drag queens een beetje moe zijn van competities, met als grote uitzondering natuurlijk het jaarlijkse Superball. Veel queens vinden het nu vooral leuk om samen te werken en ‘gewoon’ een leuke avond neer te zetten. Het is dus eigenlijk heel simpel: fierce performances met tussendoor mini-games en Queen’s Head-gekkigheid. Dit alles gepresenteerd door de twee legendarische Amsterdamse queens, Coby van Dam en Miss Tabitha.”

Miss TabithaWat maakt jullie avond speciaal?
“Doordat we een ruim podium met lift hebben en goed licht en geluid, kunnen drag queens alle kanten op met hun performance, en we hebben natuurlijk Coby van Dam en Miss Tabitha, die de avond aan elkaar praten zoals alleen zij dat kunnen.”

Wie treden er zoal op?
“Elke editie nodigen Coby van Dam en Miss Tabitha één of twee queens uit om te komen optreden. De eerste editie waren dat Miss Fish 2017 Envy Peru en nieuwkomer Boo ChaCha. We proberen qua team het contrast op te zoeken. Zo is Envy Peru nu de meest gevolgde Nederlandse drag queen op Instagram, terwijl Boo ChaCha met haar perfect lip-sync een talentvolle nieuwkomer is. Die eerste editie was trouwens zo leuk dat we met dit team ook de eerstvolgende editie zullen doen op 30 December.”

Wie kunnen er mee doen?
“Iedereen! We zijn nog op zoek naar queens die in 2018 willen komen optreden. Mensen die dat leuk lijkt kunnen op Facebook een berichtje sturen naar de Queen’s Head, dan komt het bij Coby en Tabitha terecht.”

Tot slot, wanneer is het?
“De eerstvolgende Queens in Queens is op 27 januari om 21.00 uur. In 2018 hebben we elke laatste zaterdag van de maand een show.”

The Queen’s Head, Zeedijk 20
1012 AZ Amsterdam
www.queenshead.nl
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Queens in de Queen’s Head!

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 17 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media