Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 919 people
86447 users - nu online: 919 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Backdoor haalt Phil Romano naar Melkweg


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 08 januari 2018

This article is also available in English


Backdoor is in januari jarig! Dat laat je niet zomaar voorbij gaan. De organisatoren hebben besloten om verrassend uit de hoek te komen: Backdoor is back op 27 januari in poptempel Melkweg met superstar-dj Phil Romano. De legendarische dj zal een extra lange set draaien op dit Anniversary Fest.

“Phil’s optreden in de Melkweg zal ongetwijfeld het hoogtepunt van ons feest worden,” meent Lucas. “Wij hebben toch wel de grootste act ooit in de geschiedenis van Backdoor te pakken,” vertelt hij trots. “Gezien de drukke agenda van Phil had niemand verwacht dat het zou lukken hem te boeken. Maar gelukkig wist hij een plek voor ons vrij te maken.”

Het wordt een set van drie uur. “Backdoor bestaat drie jaar en wij willen dat vieren met een set van drie uur van Phil Romano. Gelukkig is hij een blok vol energie. We zijn daarom zelfs langer open dan gebruikelijk. Namelijk tot zeven uur in de ochtend.” En wat houdt dit volle programma verder in? “Behalve Phil Romano komt ook dj Thomas Solvert draaien. Verder is Backdoor resident dj Diego Summers er bij. De tweede zaal wordt gehost door de dj’s Maxime Duvall en Lupe.” En dat is nog niet alles. “Er komen sexy go-go boys voor de rubriek ‘Shake That Booty,’” zegt Lucas met een glimlach.

Phil Romano werd op 4 december 1979 in Rome geboren. Hij is op jonge leeftijd atleet geweest maar zijn aspiraties in die richting zijn afgekapt toen hij als negentien-jarige met zijn ouders naar Melbourne in Australië verhuisde. Hij zegt daardoor een ruimdenkendere blik op de wereld te hebben gecultiveerd. En dat heeft een enorme impact gehad op zijn liefde voor muziek. Zijn speciale verhouding met de muziek heeft hem tot een van de meest beroemde dj’s binnen de queer club scene gemaakt.

In 2002 verhuisde hij naar Los Angeles waar een nieuwe wereld voor hem openging. Phil heeft daar een groot netwerk opgebouwd. Hij was altijd nieuwsgierig naar nieuwe wegen in de muziek en de mogelijkheden om nieuwe stijlen te ontdekken. Dat heeft hem een rotsvaste fundering gegeven en een sterk onafhankelijkheidsgevoel. Zijn nieuwsgierigheid en sterke geloof in zichzelf hebben geleid tot het ontdekken van wat hij omschrijft als de “Atlantic Sound”: geboren uit een fusie van zijn favoriete muziekstijlen, waardoor zijn geheel nieuwe sound werd geboren. De Phil Romano sound.

Terug in Europa is hij resident dj geworden in clubs over het gehele continent. Over de hele wereld speelt hij als gast-dj in de grootste gay clubs en op festivals. Tegenwoordig is hij een van de best bekende dj’s in de homoscene.

In juni 2009 is zijn eerste eigen nummer “Express Yourself” opgenomen met Danny Verde, in samenwerking met Anna Buckley. Het werd een wereldwijde hit en werd gevolgd door de nummers “Suffah” en “See the Light.” Daar houdt zijn liefde voor eigen releases niet op. “Cuidado” - een nummer waarop hij zelf de vocals verzorgde - en “Everybody’s Heart” met de geweldige artieste Maya Simantov behoren tot zijn recente releases. Momenteel werkt hij aan een nieuw album dat in de zomer van 2018 zal verschijnen.

Een paar jaar geleden is Phil verhuisd naar zijn nieuwe thuishaven, Barcelona. Als hij op tour is, wil hij blijven leren over de laatste muziektrends en die kennis een plaats geven in zijn muziek, die wordt getypeerd als vol energie en emotie. Zijn motto: Het leven is kort. Leef hard op!

Phil Romano draait op de het Backdoor Three Year Anniversary Fest op 27 januari.


 Backdoor Three Year Anniversary Fest
Zaterdag 27 januari 2018, Melkweg Amsterdam
Tickets en meer info op: www.backdooramsterdam.com
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Backdoor haalt Phil Romano naar Melkweg

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 13 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media