Back to Top
Zondag 26 Jan
86407 users - nu online: 1306 people
86407 users - nu online: 1306 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Out & About: Homo’s gezocht!


door Jurandy Lucas in Uitgaan & Reports , 02 januari 2018

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Waar vind je tegenwoordig een bonafide homo? Dat was onze retorische vraag afgelopen maand. Wat is zijn, haar, of gender-neutrale habitat? De ene wil graag vertoeven tussen de tierelantijntjes van de lifestyle-beurs Rainbow Expo, terwijl de ander staat te pronken op de Mister Leather Europe beauty contest.

De derde staat geschminkt en verminkt in Club Church op de Halloween Horror Party, terwijl een mengelmoes van alles zich welkom voelt op een Backdoor-feest. Je ziet het: wij zijn weer op pad geweest. Lees verder mee!

Rainbow Expo

We hadden al zo’n vermoeden toen we een handjevol toegangskaarten cadeau hadden gekregen. De lege parkeerplaatsen voor de Beursfabriek in Utrecht waren eveneens een rode vlag bij aankomst. En toen wij eenmaal binnen waren, was het al helemaal duidelijk: Rainbow Expo lifestyle-beurs was een fiasco geworden. Vergeleken met het aantal standhouders op deze lifestyle-beurs, schitterden de bezoekers door afwezigheid.

Op zo’n moment voel je je zwaar bekeken. Lege gangpaden en verveelde standhouders. Drama vooral voor de standhouders. Maar waar zijn de lifestyle-homo’s gebleven, dachten wij? Wij pakten elkaar bij de hand en trokken schoorvoetend in de richting van een muziekpodium waar drie jochies hun best deden om met gezellige up-tempo liedjes een menigte van ongeveer twintig toeschouwers te entertainen.

Maar niet getreurd, wij hebben ons prima vermaakt. Met onze camera op zak en een vlotte babbel over “Out & About” raakten we in een mum van tijd met iedereen in gesprek.

Niet de beroerdste om meteen van onze journalistieke sterrenstatus te profiteren, kregen wij lekkere snoepjes aangeboden van een groep die zich Chocoladebikkels noemt.

Joe’s Kitchen deed er een schepje bovenop met een heerlijke warme snack van kip en rijst met bonen. De marketing-man van OutTV had een paar glazen prosecco over en toen was onze impromptu maaltijd compleet.

Sandro Kortekaas van galerie MooiMan in Groningen was erbij met een fraaie collectie kunstwerken. Hij baalde terecht van het feit dat er bar weinig gay lifestyle te vinden was op de gay lifestyle-expo. Inmiddels terug voor nog een glaasje prosecco bleven we hangen bij de vertegenwoordiger van OutTV voor een interessante babbel over een mogelijke samenwerking met Backdoor in de Melkweg in januari.

De echte lifestyle-homo hebben we niet kunnen vinden op de Rainbow Expo. Eenmaal uitgepraat en volgevreten werd het tijd om te vertrekken. Want onze volgende stop van deze avond was de stoere Mister Leather Europe verkiezing.Mister Leather Europe

Het kostte wel wat moeite om met de fiets bij festival-terrein Undercurrent in Amsterdam-Noord te komen. Het was de avond van 28 oktober en we hadden een stormwind tegen. De slimmere leer-fetisjist had zeker de bus genomen. Eenmaal binnen waren we figuurlijk omarmd en opgewarmd door de leden en gasten van de MSA (Motorsportclub Amsterdam) en hun Europese moeder, de ECMC (European Confederation of Motorcycle Clubs). Wij waren er allemaal gekomen voor de verkiezing van Mister Leather Europe 2017.

Zeven mannen – zwaar in de leer – en allemaal winnaar in eigen land, kwamen bij elkaar om te strijden voor de felbegeerde titel. We zagen misters van zeven landen: Italië, Finland, Frankrijk, België, Oostenrijk, Polen, en Amsterdam! Amsterdam? Wij keken elkaar aan. Sinds wanneer is Amsterdam een land? En is de Koning op de hoogte?

Elke mister betrad het podium en gaf zijn beste performance. Mister Finland vertelde een boeiend verhaal, waar we ons niets meer van kunnen herinneren. Mister Polen deed een soort Phantom of the Opera playback. Met bodypaint. Allemaal leuke, laagdrempelige fun en in goede sport.

Mister PolenTerwijl we wachtten op de verkiezingsuitslag werden we in de watten gelegd door het muziek van DJ Rafa Nunes. De uittredende mister van vorig jaar, de Brit Joe King, gaf een emotionele afscheidstoespraak die goed ontvangen werd. Hij bedankte een aantal mensen, die er grappig genoeg niet waren maar misschien is dat een Engelse traditie. Wij hebben gewoon mee geklapt en mee gejuicht en de sfeer was opperst joviaal.

Op het momènt suprême werd de nieuwe Mister Leather Europe aangekondigd. Iedereen werd stil. En dan weer niet, want tot oordovend en luid gejuich werd het niemand minder dan de mister van eigen bodem, Raymond Timmer, uit het land Amsterdam! Yayyy!! (We begrijpen inmiddels dat vanaf volgend jaar Mister Leather Nederland meedoet aan de verkiezing, waarna Mister Amsterdam daarmee wordt ingelijfd. Lekker!)

Iedereen was blij. Ook de verliezende sportieve misters. Want daar ging het om. Een echt, welgemeend gevoel van broederschap en broederliefde. Wij hadden echte homo’s gevonden die avond. Met frisse moed besprongen wij onze fietsen en – dit keer met de stormwind in onze rug – vlogen als een stel heksen naar Club Church voor een heerlijke Halloween horror-party, met de naam “Pet Cemetary”!
www.msamsterdam.nl
Club Church

Ze zeggen in het Engels dat een beeld duizend woorden schildert. Letterlijk. Een onhandige vertaling wellicht, maar de Engelse taal begrijpt het wel. Eigenlijk kunnen wij beter de foto’s van Church voor zich laten spreken. Vol geesten, heksen en over het paard getilde gekken, samen op één dansvloer.

Wat een kleurrijk interieur was het in de Church in de Kerkstraat. Kleurrijke mensen in een heerlijke ambiance. Church weet altijd een mooi feestje te bouwen. Wat ons altijd opvalt is dat iedereen hier gelijk is. Geen kapsones van de leiding of bar-staff.

Er kan een travestiet met dikke baard en dikke billen op hakken van twaalf centimeter voor je neus lopen zonder dat je weet dat dat Jennifer Hopelezz is. De medeoprichtster van Church. Geen hoge dunk van jezelf hebben - dat interesseert niemand hier.

DJ Priszilla draaide tot laat in de nacht haar kenmerkende uplifting disco trance, terwijl de dansvloer druk bezet werd gehouden door de kleine monsters van de nacht. Tussen deze geschminkte figuren waren het gewone mannen en vrouwen en alles wat daarbinnen en daarbuiten valt.

Misschien hebben wij in Church de echte homo toch gevonden. Zonder label. Zonder lifestyle-etiket. Zonder leren pak en soms zonder kleren überhaupt. Zonder het hokje van een seksuele voorkeur. Misschien toch de echte homo gevonden? Misschien “mission accomplished.” Misschien.
www.clubchurch.nl
Backdoor verhuist!

Voor ons eigen feest in het nieuwe jaar zijn wij druk bezig geweest met de voorbereidingen. Want Backdoor viert drie jaar feesten in Amsterdam en dat gaan wij doen op een super mega-locatie. Wij verhuizen naar de legendarische poptempel Melkweg in het centrum van Amsterdam.

Op 27 januari gaan wij de vlag uithangen in samenwerking met IT’s Party, Disco Total en Italo Elite. Wij hebben dan ook meer ruimte nodig.

Vandaar dat we los gaan in twee zalen met gogo-dansers, lichtshows, freaky acts en house muziek van internationale superstar dj’s.

Maar daarover meer in de volgende aflevering van “Out & About.” Zoals je merkt: wij zijn nu al opgewonden! Check out Backdoor Amsterdam op Facebook of ga naar de website www.backdooramsterdam.com voor de laatste info. Tot 27 januari in onze nieuwe locatie: de Melkweg!

foto’s Dave Koster

GERELATEERDMEER VAN JURANDY LUCASMEEST GELEZEN VAN JURANDY LUCASjul 2019       


jul 2018       


jul 2017       
Out & About: Homo’s gezocht!

Jurandy Lucas, in Uitgaan & Reports op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN UITGAAN & REPORTSIN NUMMER 316


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media